שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    אורגני זה הכי

    דליק ווליניץ, מייסד ודובר העמותה לצרכנות אורגנית, מבקש שתשפטו בעצמכם - ותחליטו לקנות ירקות ופירות אורגניים. הרי כל השאר זה רעל

    כאנשי מדע, הייתי מצפה מהרופאים שרואיינו בכתבה זו להתבסס על מחקר ולא על תחושות מעיים. נפתח בכך שבכל מדינות האיחוד האירופי וגם בארה"ב הבינו כבר מזמן מה שהפרופסורים הנכבדים מסרבים להבין: שצריך, עכשיו ומיד, לעודד חקלאות אורגנית, הן בשל התרומה הבריאותית הברורה והן בשל התרומה לסביבה.

     

    הירקות והפירות הקונבנציונליים בארץ נבדקים מדי שנה על ידי גופים שונים. הם נבדקו בעבר על ידי מבקר המדינה, המועצה לצרכנות ועיתונים שונים (כולל "ידיעות אחרונות‭,("‬ ובכל בדיקה עלו ממצאים קשים, שימוש בחומרים אסורים ושאריות רעל בכמות עצומה. ביום שבו אראה את הרופאים הנכבדים מטפטפים לפיהם את החומרים שנמצאו, אצדיק את טיעוניהם.

     

    מאז קום המדינה ועד היום לא הועמד חקלאי אחד לדין על שימוש לא תקין בחומרי הדברה. די בעובדה זו ללמד עד כמה המצב חמור ב־99 אחוז מצריכת הירקות והפירות הקונבנציונליים. התוצרת האורגנית, לעומת זאת, מפוקחת בקפידה יותר מכל מוצר צריכה אחר והיא נטולת רעלים לחלוטין. למעשה, היא מפוקחת פעמיים: פעם אחת על ידי משרדי החקלאות והבריאות, ופעם נוספת על ידי חברות הפיקוח האורגניות העומדות בסטנדרטים בינלאומיים. ועכשיו ישפוט כל קורא בר דעת אם לאכול אורגני, אם לאו.

     

    באשר לטיעון המגוחך של הקומפוסט: כל זבל אורגני עובר תהליך קומפוסטציה בחום של 60 מעלות, ואין שימוש בזבל טרי. זהו, אגב, אותו תהליך שעובר קומפוסט רגיל. לסיכום, יש לצרוך מזון אורגני משתי סיבות: האחת בגלל מה שאין בו, והשנייה בגלל מה שיש בו.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים