בר-און: צמצום כיתות בהסכם קיבוצי? פגיעה במשק
שר האוצר אמר בפגישה עם ראשי התאחדות התעשיינים, כי לא ניתן להסדיר את הקטנת מספר התלמידים בכיתה בהסכם קיבוצי. בהמשך נפגש עם שרת החינוך ועם יו"ר ארגון המורים בניסיון לסיים את השביתה, שנמשכת כבר 47 יום, ובמקביל הפגינו מאות מורים ותלמידים מול ביתה של שרת החינוך
באותה שעה צעדו כ-300 מורים ותלמידים מקניון רמת אביב בתל אביב לכיוון ביתה של תמיר במחאה על סירובה להיעתר לדרישות המורים השובתים. המפגינים חסמו כבישים באזור ונושאו שלטים עליהם נכתב: "יולי פישלת, יצאת לימור לבנת".
בנאומו לפני התעשיינים אמר שר האוצר כי הוא מכיר בחשיבות הקטנת מספר התלמידים בכיתות. "מה, אני כאבא לשלושה ילדים לא יודע שהכיתות בארץ גדולות מדי? אני לא יודע מה זה 40 ילד בכיתה?", שאל את הנוכחים.
"המורים יודעים שהממשלה עצמה החליטה לצמצם את הכיתות. אבל אני לא יכול להתחייב על כך בהסכם קיבוצי", אמר, "אם מחר נוריד את מספר התלמידים בכיתות בהסכם קיבוצי יבואו העובדים הסוציאליים ויגידו יש לנו יותר מידי מטופלים ויבואו האחיות ויגידו יש לנו יותר מידי חולים. אי אפשר לעשות את זה מחר בבוקר. אם מחר נחליט שבכל הכיתות במדינה יש 30 תלמידים, מה נעשה עם עשרת התלמידים הנותרים בכל כיתה, נשלח אותם הביתה?".
תעשיינים שנכחו באירוע קטעו את דבריו של בר-און ושאלו אותו מדוע הנושא לא הוכנס לרפורמה מלכתחילה. בר-און אמר בתשובה: "כשהכנו את הרפורמה הם לא דיברו איתנו, משום מה, על צמצום כיתות".
שר האוצר הדגיש את מורכבות הנושא. "ב-94' ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל הסכים להעלות את שכר המורים בלי רפורמה, ומיד קמה דרישה להעלאה בכל שאר המגזר הציבורי. מה עשינו בכך? שכר הוא דבר יחסי והמורים נשארו בתחתית. היום מורה מתבייש לומר שהוא מורה. צריך לבצע שינוי כולל במעמד המורים שימנע מהדבר הזה לחזור".
לפנות ערב נועדו בר-און ושרת החינוך תמיר עם יו"ר ארגון המורים, רן ארז, בבית ההסתדרות בתל-אביב. בפגישה השתתפו גם מנכ"ל משרד האוצר, ירום אריאב, והממונה על השכר אלי כהן. בפגישה, המתקיימת בלשכתו של יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, דנים הצדדים במתווה שגיבש עיני לפתרון. הצדדים דיווחו כי השיחות הן בעלות "אווירה רגועה".