שתף קטע נבחר

עבודות שירות לשוטרים שתקפו מפגין בהתנתקות

השוטרים, שהיו חלק מכוח שיועד למנוע את הפרות הסדר וחסימת ברמת-גן במאי 2005 והורשעו בתקיפת מפגין, ירצו עונש של בין שלושה לשישה חודשי עבודות שירות. השופט: "הנאשמים פגעו במארג מסכת יחסי האמון החייבת לשרור בין הציבור לשוטריו"

שני שוטרים שהורשעו בתקיפת מפגינים לקראת יישום תוכנית ההתנתקות נידונו היום (ה') לעבודות שירות. נגד אחד השוטרים, ערן נעים, נגזרו שישה חודשי עבודות שירות. השוטר השני, אלירן אברהם, ירצה שלושה חודשי עבודות שירות. כך קבע בית משפט השלום בתל-אביב.

 

השוטרים היו חלק מכוח שיועד למנוע את הפרות הסדר ברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן במאי 2005. המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), באמצעות התובע עו"ד משה סעדה, טענה בכתב האישום, כי המפגין, עקיבא ויתקין (21) הופל לקרקע וכאשר שכב הגיע נעים למקום, החדיר אצבעות לאפו, משך את ראשו לאחור ללא שום הצדקה או צורך וגרם לו לדימום. בהמשך הובא ויתקין למעצר ואז אברהם היכה אותו והטיח את ראשו בקיר.

 

השופט חנן אפרתי כתב בגזר הדין: "אלימות בכל מקרה ובכל מצב היתה רעה חולה שיש לעשות את המיטב והמירב לעוקרה מן השורש. בין היתר ובעיקר מהטעם שנגע זה מחבל קשות באיכות החיים של כלל הציבור. אם לא ימוגר או ימוזער, נמצא חיש קל את עצמנו חיים בחברה בה האלים והחזק כופה את רצונו על החלש, והנתון לחסדיו ולמרותו וחומס מהקורבן".

 

השופט הוסיף: "שוטר, כאוכף חוק, אמור לשמש לאזרח כשומר חוק, מגן ומחפה ולא מקור נוסף לאיום וחרדה מפניו. כל אחד מהנאשמים פגע במעשיו במארג מסכת יחסי האמון החייבת לשרור בין הציבור לשוטריו".

 

יצויין כי נעים פוטר בעקבות המקרה מהמשטרה. נעים אמר לאחר גזר הדין: "הלקח שלי ששוטר לא יכול לבצע את עבודתו כחוק כשהוא נענש על ידי החוק". עורך דינו של נעים, ליאור אפשטיין, אמר כי עלול להיווצר מצב שבו שוטרים לא יבצעו את עבודתם, מחשש שיוגשו נגדם כתבי אישום והם יפוטרו מעבודתם.

 

המתלונן שהותקף בפרשה, עקיבא ויתקין, אמר כי הוא מאוכזב מגזר הדין והוסיף כי כל אדם רגיל היה מקבל מאסר בפועל אם לא היה שוטר. בנוסף חייב בית המשפט את השוטרים לחתום על התחייבות שלא לבצע עבירות אלימות במשך שנתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ערן נעים ואלירן אברהם
צילום: יוסי זליגר
ויתקין. מאוכזב מגזר הדין
צילום: יריב כץ
מומלצים