שתף קטע נבחר

הצעה: לאסור הפלות לאחר השבוע ה-22 להריון

ח"כ נסים זאב (ש"ס) מציע לשנות את המצב כיום, שבו ועדה מיוחדת מאשרת הפלות מלאכותיות ולאסור הפלות לאחר השבוע ה-22, משום שלדבריו מדובר ב"רצח". לעומתו, ח"כ זהבה גלאון (מרצ) מציעה לבטל את הצורך באישור מהוועדה. מומחה: שתי ההצעות מוגזמות

אם אתן מתכננות לבצע הפלה, שימו לב להצעת החוק הבאה: ח"כ נסים זאב (ש"ס) מציע לאסור על ביצוע הפלות לאחר השבוע ה-22 להריון. לדבריו, הפסקת הריון לאחר מועד זה היא "רצח". מנתוני משרד הבריאות עולה, כי פחות מעשירית הפסקות ההריון מתבצעות מעבר לשבוע ה-22.

 

הפסקות הריון מותרת על פי חוק אם מתקיימים אחד או יותר מהקריטריונים הבאים: אם האשה ההרה היא מעל גיל 40 או מתחת לגיל 17, אם ההריון נובע מיחסים אסורים (אונס, גילוי עריות או שהוא מחוץ לנישואין), אם המשך ההריון עלול להזיק לחיי האשה, לגרום לה נזק גופני או נפשי או אם לעובר עלול להיות מום.

 

ח"כ זאב מציע, כי קריטריונים אלה לא יחולו ולא יוכלו לשמש אשה לאחר 22 שבועות של הריון. לפי ההצעה, במקרה שחלף המועד, ניתן יהיה לבצע הפלה אך ורק אם האשה נמצאת בסכנת חיים של ממש, וזאת באישור שני רופאים. בכל מקרה אחר לא תאושר ביצוע ההפלה.

 

"בגיל 22 שבועות העובר הוא בר חיים, והפסקת הריון בגיל זה מהווה רצח של העובר ולא הפלה", אמר זאב, "הטענה שיש במניעת הפלה משום התערבות בחופש האשה ובזכויותיה לגבי גופה היא חסרת בסיס". לדבריו, "מדובר בהענקת חיים לעובר שניתן להצילו מחוץ לרחם".

 

זאב מסביר עוד, כי "על פי החוק הקיים ניתנת סמכות לוועדה לשים קץ לחיי עוברים כמעט ללא הגבלה, הן מבחינת הסיבות והן מבחינת גיל העובר. ניתן לבצע הפסקת הריון בעובר בכל גיל שהוא וזאת בניגוד למקובל בכל המדינות המפותחות". זאב הבהיר, כי "הצעת החוק מיועדת לשים קץ לחופש הקיים בתחום הפסקת ההריונות ולצמצמו למקרים בהם המשך ההריון מהווה סכנה ממשית לחיי האשה או לבריאותה".

 

ההצעה הנגדית: לבטל הצורך באישור

לפני כשבועיים הגישה ח"כ זהבה גלאון (מרצ) הצעת חוק שמבקשת לבטל את הצורך בקבלת אישור להפלה מהוועדה המיוחדת. לדברי גלאון, "כיום נוצר מצב בלתי מתקבל על הדעת שאשה שיש בידה אמצעים הולכת לקליניקות פרטיות, מבצעת הפלה באופן בלתי חוקי, ואילו אשה שידה אינה משגת נאלצת לעבור את דרך החתחתים המשפילה של עמידה בפני הוועדה בניסיון לשכנעה להתיר את ההפלה", מסבירה גלאון.

 

לדבריה, "כיום החוק מפלה על רקע סוציאלי בין אלה שיש להם לאלו שאין להם. לא ייתכן שבמדינה דמוקרטית מתוקנת ועדה מטעם המדינה תמנע מהאישה את הזכות הבסיסית להחליט על גופה". הצעת החוק נדחתה בקריאה טרומית לפני כחצי שנה, ועתה הניחה אותה גלאון בשנית על שולחן הכנסת.

 

יושב ראש האיגוד למיילדות וגניקולוגיה, פרופ' אליעזר שלו, מתנגד להצעת החוק של האוסרת על הפלות אחרי השבוע ה-22. לדבריו, "צריך להשאיר אופציה במצבים מוגדרים לאפשר הפסקת הריון. אין שום סיבה שאשה תמשיך עוד 20 שבועות של הריון עם עובר שאין לו מוח לדוגמה, או עם עובר שלא יחיה או שאיכות חייו תהיה ירודה".

 

עם זאת, פרופ' שלו מסכים כי המצב כיום בישראל מתירני בצורה קיצונית. "היום יש גישה של מתירנות בהפסקות הריון מאוחרות במצבים לא קיצוניים. זו מתירנות בלתי רגילה, יותר מבכל מקום אחר בעולם. בישראל מפחדים מהחריג ומאשרים הפסקות הריון גם למומים שאפשר לחיות איתם. אני לא אוהב את הדברים המוגזמים משני הצדדים", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
זאב. "העובר הוא בר חיים"
צילום: זום 77
גלאון. "החוק מפלה על רקע סוציאלי"
צילום: דודי ועקנין
מומלצים