שתף קטע נבחר

קוקטיילים בוערים לכבוד חנוכה

לכבוד חנוכה שגיא קופר מציע לעזוב את הסופגניות ולהתחיל לשתות - קוקטיילים בוערים במיוחד. אש בכוס

השבוע אנחנו בענייני חנוכה, חג האורים. אם זכורתני נכון, פעם כבר עסקתי במעודדי העיכול למיניהם, שיכולים להיות מאוד נחוצים למי שמרבה בלביבות, סופגניות, ספינג'ים, מופלטות וכיוצא באילו מטוגנים, בין אם בעונתם, קשורים לחג, ובין אם לאו.

 

היות שאנחנו לא לומדים מהנסיון ובולסים ללא רחם, אנצל את אחד היתרונות הגדולים של האינטרנט, שגם אם אי אפשר לעטוף בו דגים, אפשר לחזור תמיד למה שנכתב בו, ואפנה אתכם לסיפא של המאמר הבא, שעסק ביום העצמאות דווקא, ובו מופיעים מיטב הדיז'סטיפים בארצנו, חסר אולי האוניקום צוואק, שבינתיים התנחל לו כאן על המדפים.

  

היות שבחג האורים עסקינן, חשבתי שמן הראוי יהיה להציע כמה קוקטיילים בוערים, ולא רק אלא גם להציע לכם לבנות חנוכיית קוקטיילים, שעשוע האורחים והמקורבים, להרבות שמחה ועליצות. עשו רק שתיים-שלוש טובות – וזה אני אומר מראש, ואחזור שוב: אל תבנו כל יום חנוכייה עם שמונה נרות, אל תשתו את החנוכייה הזאת לבד, והכי חשוב – הזהרו באש. התרחקו, איספו שער ארוך והכינו בקבוק סודה גדול בהישג יד. למקרה ש-, אתם יודעים.

 

קיימים כמה וכמה קוקטיילים בוערים, והעקרון של כולם זהה: הם מכילים מספיק אלכוהול – בין אם מעורבב ובין אם בשכבה העליונה שלהם – כך שאפשר להדליק אותם. חלק מהמשקאות ניצתים מיד, וחלק יש לחמם מעט לפני שמנסים להדליק אותם. בכל מקרה, לפני שניגשים לשתות מהם, יש לכבות את האש על ידי הנחת צלחת קטנה על הכוס, ויש לוודא בנגיעה ארוכה שהשוליים לא חמים, לפני שמגישים את הכוס לפה. אם אתם משתמשים בקשים לשתיה, בבקשה השתמשו בקשים ארוכים, עם "ברך", אותה תקפלו שתרחיק אתכם מהאש. ברשת יש הרבה מאוד סרטונים של אנשים ששותים משקאות בוערים דרך קשים קצרים מדי. המשותף לכל השתיינים האלה הוא שהם אמריקאים, ודי לחכימא ברמיזא.

 

לפני החנוכייה, למרכז השולחן אתם יכולים לנסות את הבא:

 

Flames over New Jersey

המקור לשם הוא ככל הנראה תאונת הצפלין המפורסמת, זאת של 1937, שבה נשרפה ההינדנבורג, לאחר שנקשרה לעמוד בנחיתה בניו ג'רסי.

כוס: תה

 

המרכיבים:

1 ליטר ברנדי תפוחים – קלבאדוס, למשל

250 גרם סוכר

כמה זילופי אנגוסטורה או פישו ביטרס

כליטר מים רותחים

 

אופן ההכנה:
  1. בקערה מתאימה, מחממים את הברנדי, מוסיפים וממיסים בו את הסוכר. מוסיפים את האנגוסטורה, מערבבים ומביאים לשולחן, כל עוד הענין חם.
  2. מעמעמים או מכבים את האור סביב, מציתים את המשקה בקערה וחוגגים בעליצות סביב הלהבה הכחולה. כשהחלטתם שדי לכם, צקו פנימה את המים הרותחים, ערבבו והגישו בכוסות תה מזכוכית, אפשר עם מקלון קינמון.

 

Flaming Ferrari - פרארי בלהבות

הקוקטייל הבא עשוי בטכניקה שנקראת "בנייה", או שכבות, ומקרב אותנו לחנוכיה שלנו. הוא מבוסס על כך שלמשקאות שונים יש צפיפות שונה שמבוססת על שילוב סוכר ואלכוהול; ככל שהמשקה מכיל יותר סוכר – או פחות כהל – הוא צפוף ו"כבד" יותר. באופן הזה, אפשר לקחת ליקר מאוד צפוף – נניח קאסיס, או קרם דה קקאו – ולהניח עליו בזהירות שכבה של משקה אחר – סמבוקה – מעל זה אייריש קרים, נניח ו"לסגור" מלמעלה בעדינות עם משקה יבש לגמרי: וודקה, ברנדי, וויסקי וכד' (הדברים רק לאילוסטרציה – זה לא מתכון).

 

כדי לבנות קוקטיילים מסוג זה, יש להשתמש בכפית רגילה או כפית בארים, באופן הבא: יוצקים לכוס את המשקה הצפוף ביותר. מניחים את הכפית, הפוכה, מעל לשכבת המשקה ויוצקים בסבלנות את המשקה הבא. אם אתם משתמשים בכפית בארים, הצמידו את החלק התחתון שלה (זה שיש לו ראש שטוח) לדופן הכוס, מעל לשכבת המשקה, וצקו את המשקה הבא בתור לאורך סליל הכפית. סבלנות וידיים יציבות הן שם המשחק.

 

Flaming Ferrari

מקור: סיימון דיפורד

לשתיית הקוקטייל הזה תזדקקו לעוזר – או עוזרת.

 

כוס: מרטיני + שתי כוסות שוט

 

המרכיבים:

15 מ"ל גרנדין

30 מ"ל גליאנו

30 מ"ל סמבוקה שחורה

30 מ"ל שרטרוז ירוק

 

בצד: שוט (30 מ"ל) גראנד מרנייה ושוט של navy rum – פוסר'ס או לאמב; 54% אלכוהול לערך...

 

אופן ההכנה:
  1. בונים את הקוקטייל בשכבות, לפי הסדר ברשימת המרכיבים (ראשון למטה). את שני השוטים מוזגים לכוסיות משלהם.
  2. מדליקים את המשקה בכוס המרטיני ושותים דרך קשית – ארוכה! ה"עוזר" מוסיף את משקאות השוט לכוס העיקרית, תוך כדי השתיה. נחוצה תפילה ולא רצוי להרבות במשקאות האלה.

 

הקוקטיילים הבאים הם שוטרז בנוסח "פוס קפה" (משקאות בשכבות, שבהחלט לא קשורים לקפה). בכל יום (או נר), בונים קוקטייל פוס קפה אחר בכוס שוט, רצוי בצבעים ושילובים שונים. כדי להתאים אותם לחנוכיה בוערת, אם האלכוהול האחרון, העליון, לא מספיק כהיל, החליפו ברום, ג'ין או בורבון חזקים יותר. מדליקים, מחכים 10 שניות, חונקים את האש ושותים. ושוב, יש להקפיד לוודא ששולי הכוס לא חמים מדי. השמש, לצורך העניין, יכול להיות הפליימינג פרארי...

 

בכל הקוקטיילים הבאים בונים לפי סדר המרכיבים.

 

שני פוס קפה קלאסיים ועוד, מתוך "מדריך כרטא לקוקטיילים", מאת שגיא קופר וטל גל-כהן. הספר עומד לצאת לאור באביב הקרוב.

 

1.

1/4 כוס קרם מנטה ירוק

1/4 כוס שארטרוז צהוב

1/4 כוס פיטר הרינג (ליקר דובדבנים)

1/4 כוס קוניאק

 

2.

1/5 כוס גרנדין

1/5 כוס קרם מנטה ירוק

1/5 כוס גליאנו

1/5 כוס קימל

1/5 כוס ברנדי

 

Flaming Henry

15 מ"ל אמרטו ליקר

15 מ"ל אייריש קרים

15 מ"ל בורבון

 

חייזרית

15 מ"ל מידורי (ליקר מלון)

15 מ"ל אייריש קרים

20 מ"ל וודקה

  

B-52

15 מ"ל קלואה

15 מ"ל אייריש קרים

15 מ"ל גראנד מרנייה (עם טיפה נייבי רום, אם מחליטים להדליק)

 

חנוכה שמח ובטוח בדרכים.

 

שגיא קופר עורך את אתר היין "בקבוק ".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשכבות. פוס קפה
צילום: עודד מרום
מומלצים