שתף קטע נבחר

תעשיית המוזיקה: אסור להעתיק שירים מדיסק למחשב

בתביעה נגד גולש ששיתף קבצים ב-Kazaa, מנסה RIAA לטעון כי העתקת שיר מדיסק חוקי למחשב היא הפרה של זכויות יוצרים. האם כל מי שביצע אי פעם ripping לדיסק הוא גנב?

ארגון תעשיית המוזיקה האמריקנית (RIAA) טען כי בני זוג עברו על החוק כאשר העתיקו (ביצעו ripping) למחשבם האישי את הדיסקים שרכשו כחוק. זאת, במסגרת תביעה נגד בני הזוג ג'פרי ופמלה הוול, שהוגשה באריזונה. כך מדווח אתר Wired.

 

בני הזוג הואשמו בשיתוף השירים שעל מחשביהם באמצעות תוכנת ה-P2P הוותיקה Kazza. אך לדברי התביעה, כבר עצם החזקתם של השירים בפורמט mp3 על מחשביהם של הנאשמים היא עבירה שאין עליה מחלוקת, וכי העברת העותקים למחשב דורשת אישור של בעלי זכויות היוצרים.

 

החוק אמנם מתיר רק לבעלי הזכויות לבצע העתקה, אבל העתקת שירים מדיסק לדיסק הקשיח נחשבת לרוב לשימוש הוגן. לפי הגנה זו רשאים המשתמשים ליצור עותקים של המוזיקה שברשותם, תחת נסיבות מסויימות - למשל, המרה מפורמט אחד, בו הוא לא יכול להשתמש, לפורמט אחר.

 

אין להם עורך-דין

התביעה נגד ג'פרי ופמלה הוול הוגשה באוגוסט 2006, אחרי שחוקרים מטעם RIAA, גוף המאחד על הלייבלים הגדולים

בארה"ב, מצאו ראיות לכך ששיתפקו שירים ב-Kazaa, ועדיין מתנהלת בימים אלו. יש לציין כי בני הזוג הוול מגינים על עצמם ואינם נעזרים בעורך-דין. הם מכחישים כל הפרת זכויות יוצרים מצידם, וטוענים כי הקבצים הועתקו למחשב לשימוש אישי בלבד.

 

זו אינה הפעם הראשונה בה בכירי תעשיית המוזיקה מנסים להפליל מיליוני אזרחים שמעדיפים לשמוע את המוזיקה שלהם במחשב, או בנגן מוזיקה נייד.

 

כאשר נשאלה בתביעה קודמת ג'ניפר פרסיר, אחראית אכיפה נגד פיראטים בלייבל הענק Sony BMG, האם ביצוע ripping הוא עבירה על החוק, היא טענה ש"זה כמו להגיד שאתה גונב רק עותק אחד".

 

באתר הרשמי של RIAA אף נכתב: "אם אתה יותר עותקים של הקלטות מוזיקה ללא אישור, אתה גונב. אתה עובר על החוק, אתה נושא באחריות המשפטית ועשוי לשלם אלפי דולרים כפיצויים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אסור לגבות, לעשות ripping ולהעביר אותם ל-iPod
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים