שתף קטע נבחר

הדולר ממשיך להתאושש: עלה ב-1.1% ל-3.971 שקל

המטבע האמריקני השלים עלייה של 2.5% מתחילת השבוע. בשווקים מעריכים כי ההתחזקות האחרונה בדולר באה בעקבות ההתאוששות שלו בעולם

הדולר ממשיך לטפס, והיום (ו') רשם עלייה של 1.1% תוך מחזורי מסחר גבוהים, כששערו היציג נקבע על 3.971 שקלים. בכך השלים המטבע האמריקני עלייה של 2.5% מתחילת השבוע. האירו עלה היום בשיעור נמוך יותר של 0.35% ל-5.787 שקלים.

 

בשווקים מעריכים כי ההתחזקות האחרונה בדולר באה בעקבות ההתאוששות שלו בעולם. ואכן, גם במסחר העולמי הפגין הבוקר הדולר חוזק ביחס למטבעות העיקריים: האירו והליש"ט נחלשו ב-0.55% ביחס למטבע האמריקני. ביחס לין התחזק הדולר ב-0.35%.

 

השבוע, כאמור, התחזק הדולר מול השקל בניגוד למגמת המסחר במטבעות המובילים בעולם. ההתחזקות נרשמה על רקע הפחתת הריבית בארה"ב בשיעור של רבע אחוז בלבד, וכן על רקע התנודתיות הרבה שאפיינה את שווקי ההון בעולם שהגדילה את רתיעת המשקיעים מהשקעה בשווקים מתעוררים לרבות ישראל. 

 

"חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית, בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו למשבר האשראי והצפי להמשך צמצום פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקאי, צפויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי בטווח הקצר-בינוני", אומרים ביחידת המחקר של בנק לאומי.

 

בסקירת סוף השבוע שלהם ציינו כלכלני לאומי כי מגמת החלשותו של הדולר בעולם מתקרבת למיצוי, מה שיבוא לידי ביטוי גם מול השקל.

 

במחלקת המחקר של בנק הפועלים, סבורים לעומת זאת כי מגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפה, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.

 

כלכלני מזרחי טפחות סבורים, כי לאחר ההתחזקות המהירה שנרשמה בשער השקל-דולר, אין מקום לייסוף נוסף במטבע הישראלי.

 

"ארה"ב תתקשה לנקוט הקלות מוניטאריות נוספות, בעוד בנק ישראל יצטרך להשתהות עם העלאת הריבית עד שהשלכות הייסוף תתפוגגנה והעליות במחירי המוצרים והשירותים בתוך המשק ובמחירי התשומות יותירו את חותמן במדד", מציינים כלכלני הבנק.

 

על רקע זה, מציינים במזרחי טפחות, כי מסתמנת היחלשות במטבע הישראלי, תוך עלייה בשיעור התנודתיות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דולר. מגמת עלייה
צילום: Index Open
מומלצים