שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מֶה-צויינים: סלטי חורף עם גבינות כבשים

    השף ארז קומרובסקי מגיש שני מתכונים לסלטי חורף שמשלבים ירקות עונתיים, גבינות כבשים מקומיות ושמן זית איכותי. קלים להכנה ומֶה-אוד טעימים

    סלט שומר, פיסטוקים ובולגרית כבשים

    מתכון של השף ארז קומרובסקי

     

    המרכיבים:

    3 ראשי שומר קטנים ויפים

    1 גוש גבינה בולגרית כבשים איכותית

    1 צרור כוסברה

    1/2 1 כוסות פיסטוקים קלויים וקלופים

    שמן זית עדין (מזן קורנייקי למשל) ואיכותי

    מיץ מלימון בשל

    מלח גס

    פלפל לבן גרוס טרי

    אפשרות: פלפל ירוק חריף קצוץ דק

     

    אופן ההכנה:

    1. מנקים את ראשי השומר וחותכים לפרוסות דקיקות. אם רוצים לקבל טעם פחות "אניסי", מניחים בקערת מי קרח לחצי שעה.
    2. מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים.
    3. מניחים את פרוסות השומר בקערת סלט, מוסיפיםאת עלי הכוסברה סוחטים עליהן את הלימון, מוסיפים מלח ומערבבים בעזרת הידיים.
    4. בעזרת הידיים מפוררים את הגבינה לתוך קערת סלט ומערבבים קלות.
    5. מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים, יוצקים שמן זית (הרבה), ממליחים קלות (הגבינה מלוחה ויש להיזהר ולא להמליח יתר על המידה את הסלט), מוסיפים פלפל לבן, מערבבים היטב ומגישים.

     

    סלט צנון, חלמוני ביצה ופטה כבשים

    המרכיבים:

    2-3 צנונים צעירים ויפים

    2 חלמונים של ביצה קשה

    שמן זית סורי איכותי

    1 לימון בשל

    צרור עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעולים

    קוביית גבינת פטה כבשים איכותית

    סומאק

    1 בצל סגול, קצוץ דק

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים את רוב הקליפה של הצנון כך שמתקבלים כמה פסים דקים של קליפה. חותכים את הצנון לקוביות קטנות או מגררים בפומפיה. מניחים בקערה, סוחטים את הלימון לקערה וממליחים קלות. מערבבים היטב ומניחים ל-2-3 דקות מנוחה כדי שהצנון "יתפוס" את הטעמים.
    2. מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה וקוביות הבצל ומערבבים. מגררים דק את חלמוני הביצה ומוסיפים לקערה, מוסיפים שמן זית בנדיבות, מפזרים סומאק ומערבבים היטב בעזרת הידיים. מעטרים בקצת סומאק ומגישים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים