שתף קטע נבחר

דירוג מעלה 2008 לאחריות חברתית יוצא לדרך

הוועדה הציבורית לקביעת הקריטריונים ל"דירוג ומדד מעלה" אישרה השבוע את יציאת שאלון הדירוג לדרך. 350 חברות ציבוריות ופרטיות ידורגו בהתאם לביצועיהן בהתייחס לפרמטרים חברתיים וסביבתיים

דירוג מעלה לאחריות חברתית של חברות לשנת 2008 יוצא היום לדרך עם אישור שאלון הדירוג השנתי ותחילת הפצתו בקרב החברות הגדולות במשק. הדירוג הסופי יפורסם בחודש יוני.

 

מעלה, ארגון גג מקצועי המלווה עסקים בישראל בפיתוח ויישום אסטרטגיות של אחריות תאגידית, ומעלות Standart & Poor's הודיעו היום כי שאלון הדירוג השנתי יכלול לראשונה פרק בנושא "ממשל תאגידי" והרחבת הפרק - סביבת עבודה וזכויות אדם.

 

דירוג מעלה פונה ל-350 חברות בהן החברות הציבוריות הכלולות במדד ת"א 100 והחברות הציבוריות והפרטיות שמחזור ההכנסות שלהן הוא מעל 100 מיליון דולר ומדרג את ביצועיהן היחסיים ביחס לכלל המשתתפים ובהתאם לתמונת המצב של המשק הישראלי.

 

20 החברות המובילות בדירוג מעלה אשר עומדות בתנאי הסף של מדד ת"א 100, מרכיבות את "מדד מעלה" המאפשר השקעה אתית על פי קריטריונים של אחריות חברתית, מאז השקתו בפברואר 2005 נסחר המדד באופן רציף ועלה ב-52%.

 

בחינת חברות על פי מימדים חברתיים וסביבתיים

לדברי טליה אהרוני, מייסדת ומנכ"ל מעלה, "בהתאם לדירוגים העולמיים המקבילים, דירוג מעלה עודכן השנה בהוספת פרק ממשל תאגידי המשקף את העניין הציבורי הרחב בנושא ואת העבודה המקיפה שנעשתה על ידי ועדת גושן. פרק סביבת עבודה וזכויות אדם עודכן גם הוא ונוספו שאלות בנושא שרשרת האספקה ופיקוח על העסקה הוגנת של עובדי קבלן, מניעת הטרדה מינית, שמירה על זכויות עובדים היוצאים לשירות מילואים ופיתוח ההון האנושי בפירמה. לפרק הסביבה נוספה שאלה בדבר פיתוח מוצרים ידידותיים לסביבה".

 

רועי ורמוס, יו"ר הוועדה הציבורית לקביעת הקריטריונים לדירוג ומדד מעלה אמר כי "דירוג מעלה מאפשר להעריך את ביצועי חברה לטווח הארוך, וניתוח יכולתה להמשיך ולהוביל את השוק גם בעתיד של מציאות משתנה, באמצעות מתן משקל גם לרמת ניהול הסיכונים של החברה במימדים חברתיים וסביבתיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טליה אהרוני מנכ"ל מעלה
צילום: יוסי צבקר
מומלצים