שתף קטע נבחר

קריאה 1: ייקבעו עונשי מינימום לתוקפי קשישים

חברי הכנסת אישרו בקריאה ראשונה את הצעת החוק הקובעת עונש מינימום של 10 שנות מאסר לתוקפי קשישים. אם נגרמה חבלה, העונש המינימלי יגיע 20 שנה. יוזם החוק, ח"כ דוד רותם, הבטיח להפחית את מספר השנים

מליאת הכנסת אישרה הערב (יום ג') בקריאה ראשונה את התיקון לחוק העונשין, לפיו יוחמר עונשם של תוקפי קשישים. 16 חברי כנסת הצביעו בעד ושניים נמנעו. את התיקון יזם ח"כ דוד רותם מישראל ביתנו.

 

אם יעבור התיקון לחוק בקריאה שנייה ושלישית, ייקבע עונש מינימום של עשר שנות מאסר לתוקפי קשישים. אם נגרמה לקשיש חבלה, העונש המינימלי יגיע ל-20 שנות מאסר. לדברי ח"כ רותם, "שופטי בית המשפט הם רחמנים בני רחמנים. הקשיש במדינת ישראל הוא כמו נר חנוכה, רואים אותו אך לא נוגעים בו". כיום מי שתקף קשיש דינו כמי שתקף אדם אחר.

 

החכי"ם שהשתתפו בדיון במליאת הכנסת הצביעו על כך שהאלימות נגד קשישים מקוממת, אך ציינו כי תקופת מאסר של 20 שנה אינה הגיונית ולכן רובם אמרו שיתמכו בהצעה בקריאה שנייה ושלישית רק אם יפחת מספר שנות המאסר. ח"כ דוד רותם הבטיח לפני ההצבעה שיעשה זאת, אך הוא עומד על כך שתוקף קשיש יקבל מאסר בפועל.

 

ח"כ יצחק לוי (האיחוד הלאומי - מפד"ל) אמר בדיון לפני ההצבעה כי הכנסת צריכה בין השאר להגדיר את הקשישים כקבוצת חסרי ישע בכדי להחמיר את העונש. ח"כ ניסים זאב מש"ס אמר בדיון שהוא בעד החמרת העונש, "אך אסור להגזים כי זה לא יתקבל - לא בציבור ולא אצל השופטים".

 

ח"כ דב חנין (חד"ש) אמר כי יש להחמיר בענישה, אך יחד עם זאת חייבים להוריד את מספר השנים כדי להעביר את החוק ולהפכו להגיוני יותר: "כאשר מייצרים חקיקה מתוך כעס, החקיקה אינה טובה לחברה. הצעת החוק טובה, אך התוצאה תהיה בעייתית. אנחנו מבקשים לוותר ולהוריד את רמת הענישה".

 

ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק העוסקת גם היא בהחמרת הענישה נגד תוקפי קשישים. על פי הצעת החוק של ח"כ משה שרוני (גמלאים) יוטל עונש מאסר של 10 שנים על מי שיורשע בביצוע חבלה חמורה בקשיש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ דוד רותם
צילום: גיל יוחנן
מומלצים