שתף קטע נבחר

סקירה: Yoggie Pico אמצעי אבטחה זעיר

במשקל של 18 גרם ובעיצוב של זיכרון USB, התקן האבטחה החדש במשפחת Yoggie נראה כמו מוצר מנצח - לפחות עבור משתמשים ארגוניים. קבלו את אמצעי האבטחה הקטן ביותר בעולם

כמו אחיו הגדול, Yoggie Gatekeeper אותו בדקנו מוקדם יותר השנה, גם Yoggie Pico מציע לכם לקבל את כל האבטחה לה אתם זקוקים באביזר קומפקטי אחד. בדגם הזה המזעור פשוט עלה כיתה.

 

Pico, שהוא בעצם שרת אבטחה זעיר מבוסס לינוקס, מגיע במארז זערורי בגודל של כונן פלאש סטנדרטי. בשונה מגירסת ה-Gatekeeper שמסוגלת לספק הגנה לעד 5 מחשבים, Pico מיועד למחשב יחיד - שיהיה נייד מן הסתם. אין לו יציאות אתרנט ולא את חריץ ה-SDIO שיש ל-Gatekeeper, ומכיוון שממשק ה-USB הוא הקשר היחיד שלו עם העולם, לא מפתיע לגלות שהוא תומך ב-USB 2.0 (בניגוד ל-1.1 התמוה אצל אחיו). בזה, פחות או יותר, מסתיימים ההבדלים.

 

משאר הבחינות, עד כמה שיכולנו לקבוע, מדובר באותו מוצר - עם מעבד X-Scale 520MHz (שמשמש בימים כתיקונם במחשבי כף-יד), עם 128MB של זיכרון RAM, וכל ההגנות המוכרות - Firewall, Proxy, Intrusion Detection, VPN, הגנה מפני וירוסים, טרויאנים, תוכנות ריגול, ספאם וכו'. בסקירה של דגם Gatekeeper כבר פירטנו והסברנו מהן התכונות והטכנולוגיות שלהם וכיצד מוצרי Yoggie פועלים. הפעם, ברשותכם, נתרכז בתכונות הייחודיות לדגם הזה - אלו שלא נמצאות במפרט הטכני.

 

בין עיצוב לשימושיות

מעבר להשתאות שמעורר המזעור חסר התקדים הזה כשרואים אותו בפעולה, Yoggie Pico שומר על הקו העיצובי של הדור הקודם ונראה באמת מצויין. בכלל, הוא מעורר סימפטיה לאורך כל הדרך - מגיע באריזה נאה ומוקפדת, עם תיעוד פשוט, מותקן בתוך 5 דקות ומכאן והלאה מציין את נוכחותו בעיקר בהבהובי LED.

 

הממשק מבוסס הדפדפן המוכר מהדור הקודם עבר שדרוג קל. הוא כולל הפעם כמה כלי דיאגנוסטיקה חדשים, שמאפשרים לבדוק בין השאר לאיזו טמפרטורה ה-Yoggie מגיע ואיזה אחוז מכוח העיבוד של שבב ה-DSP שלו מנוצל בכל רגע נתון.

 

מצד אחד, זה מרשים לגלות שהטמפרטורה הפנימית נעה סביב ה-50 מעלות בזמן שהגוף המעוצב שלו נותר קריר. מצד שני, היינו שמחים לו המידע שמתייחס למעבד ה-X-Scale של Pico היה מאורגן היסטורית, כדי שנוכל לראות האם ועד כמה הוא מצליח להתמודד עם התעבורה שהעמסנו עליו.

 

על דגם ה-Gatkeeper טענה המפתחת שהוא מסוגל להתמודד עם תעבורה של 20Mbps. לא מצאנו התייחסות דומה בתיעוד של Yoggie Pico, ולמרות שלא זיהינו פגיעה מורגשת בביצועים אנחנו לא לגמרי בטוחים שאין תסריטים בהם תהיה כזו.

  

אפשרויות השימוש העיקריות

עיקר הרעיון הוא זה: אתם יכולים לשאת אותו בכיס החולצה (על מכסה התקע יש תפס מיוחד, והחבילה כוללת מכסה רזרבי. פינוק). רגע לפני שאתם מדליקים את המחשב, תוכלו לחבר את Yoggie Pico ולהמשיך להשתמש כרגיל.

 


מסך הסטטוס של יוגי. מדווח על אירועי אבטחה בזמן התרחשותם

 

בבדיקות שלנו צורת השימוש הזו נתגלתה כנוחה מאד, ורוב הזמן Pico עשה את העבודה על הצד הטוב ביותר ובלי להפריע. מצד שני, תקע ה-USB שלו כנראה קצת צר מדי ונאלצנו להפעיל מעט כוח כדי לנעוץ אותו לתוך השקע. מאוחר יותר במהלך העבודה, כשנגענו בו קלות בטעות, איבדנו את חיבור ה-Wi-Fi שלנו ונאלצנו לאתחל.

 

את ה-Pico אפשר להתקין על יותר ממחשב אחד, אבל מרגע ההתקנה המחשב לא יוכל להתחבר לאינטרנט בלעדיו. זו יכולה להיות שיטה טובה אם אתם לוקחים עבודה הביתה, ורוצים להביא אתכם את האבטחה וגם למנוע שימוש לא מורשה במחשב שבמשרד. רק שימו לב שמי שמכיר את המוצר יכול להסיר את התקנת ה-Yoggie מכל מחשב ללא מאמץ - אלא אם כן אתם משתמשים בשרת של Yoggie והגדרתם באמצעותו סיסמא ייחודית במקום ברירת המחדל.

 


כלי הדיאגנוסטיקה שמצורפים למוצר. עדיין בממשק מבוסס דפדפן.

 

  

למי כדאי לקנות

Yoggie Pico מגיע בשתי גירסאות: אישית (Personal) ומקצועית (Pro). הגירסה האישית עולה 20 דולר פחות ומגיעה ללא תמיכת VPN ואפשרות לניהול מרכזי. אנחנו בדקנו את גירסת ה-Pro בסביבת XP (שתי הגירסאות אמורות לתמוך גם ב-Vista) על מחשב בודד (Stand-alone) שחובר לרשת 802.11g, ללא שרת Yoggie.

 

בתצורה כזו היתרונות העיקריים הם שניים:

א. ה-Yoggie אמור להוריד עומס מהזיכרון ומה-CPU ולשפר את ביצועי המחשב שלכם.

ב. האבטחה בחומרה אמורה להיות אמינה יותר ופחות פגיעה מאשר הגנת תוכנה.

 

עד כאן התיאוריה. באופן מעשי, עם כמות מספקת של זיכרון, ובמיוחד אם לא משווים לחבילות האבטחה הכי כבדות בשוק, ביצועים הם לא הדאגה העיקרית כאן. האם ההגנה ש-Yoggie מספק טובה יותר? תיאורטית, לפחות, התשובה חיובית.

 

בסביבה הארגונית, במיוחד בהתחברות מרחוק דרך VPN ועם שרת Yoggie שיאפשר לאדמיניסטרטור לשלוט בו מרחוק, Pico מציע יתרונות הרבה יותר ברורים. ללקוח הארגוני גם המחיר לא יהווה בעיה, אבל בשימוש ביתי או אישי המוצר הזה נראה פחות אטרקטיבי - עדיף כבר להשקיע את הכסף בחבילת אבטחה טובה ו/או במחשב שיריץ אותה.

 

 

Yoggie Pico Pro

הציון: 

 

המחיר: 179/199 דולר כולל רישיון לשנה לדגמי Personal/Pro. מחיר עדכון שנתי: 30/40 דולר בהתאמה.

 

בעד: זערורי, פשוט להתקנה ולשימוש, מספק הגנה רחבה ויעילה מאד.

נגד: לא זול, בעיה קלה בתכנון תקע ה-USB,

השורה התחתונה: מערך הגנה שלם ונייד בנפח של מצית.

 


Yogi - מפרט טכני

Yogi - מפרט טכני
מידות / משקל 63x23x16 מ"מ / 18 גרם
חומרה מעבד Intel X-Scale PXA270 520MHz, זיכרון SDRAM 128MB + 128MB NAND Flash + 8MB NOR Flash, חיבור USB לאספקת חשמל/העברת נתונים
הגנות עיקריות Firewall, IDS/IPS, VPN, Proxies (POP3, SMTP, HTTP, FTP), Anti Virus/spam/phishing/spyware, URL Categorization & Filtering

למפרט מלא באתר היצרן (PDF )

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מערך הגנה שלם ונייד בנפח של מצית
מומלצים