שתף קטע נבחר

סקירת פלזמה בגודל 32 אינץ' - LG 32PC51

חברת LG הצליחה להתמודד עם האתגרים הטכנולוגיים של יצירת מסך פלזמה קטן, אך הוא עדיין לא תומך ב-HD באופן מלא

כשאומרים "פלזמה" התמונה הראשונה שעולה בראש היא של מסך גדול, בגודל 42", אולי 50" ואף יותר. יש לזה סיבה: עד היום, מסך הפלזמה הקטן ביותר שיוצר (ונמכר באופן מסחרי סדיר) היה מסך בגודל 37".

 

וכל זה על שום מה? מסך הפלזמה מורכב תאים תאים, כל תא כזה, שכלוא בין פלטות זכוכית מכיל גז מיונן (ionized), כאשר מעבירים זרם חשמל דרך גז זה, נפלטים פוטונים אשר פוגעים בציפוי הזרחני של התא וגורמים לו לפלוט אור. העיקרון דומה למעשה לדרך הפעולה של נורות פלורוסנט, דמיינו לכם אלפי נורות פלורוסנט קטנות מרצדות בתוך מסך הפלזמה שלכם.

 

מבנה פעולה זה, מקשה על המתכננים להקטין את תאי הפלזמה מעבר לגודל מסויים וזו הסיבה העיקרית לכך שמסכי הפלזמה, מאז ימי הולדת הטכנולוגיה, יוצרו רק במימדים גדולים.

 

נחזור אל קרקע המציאות, נכנס אל חנות חשמל ממוצעת, נגביה מבטנו אל קיר מסכי ה-32" ונמצא שם רק מסכי LCD. אך מהיום לא עוד: חברה קטנה וחדשה מצטרפת אל חברותיה שעל הקיר, זוהי הפלזמה מדגם 32PC51 של יצרנית המסכים LG.

 

 

 

חן בקטן

במבט ראשון, יש לה ל-PC51 חן ייחודי, בהשוואה לאחיותיה הגדולות והמגושמות קמעה למראה, היא מגיע במראה אלגנטי קליל ונעים לעין.

 

גם כאן, לא נפקדת מקומה של המסגרת השחורה – מבריקה שהפכה לסטנדרט עיצובי, חבל רק שהיא משקפת ומבריקה למראה כל מקור אור מולה.לחצני השליטה ממוקמים בתחתית המסגרת, נסתרים מהעין ותורמים למראה העיצובי.

 

צילום: ליאור קורן, dtown
והשלט? שחור, פשוט למראה וסטנדרטי למדי. במרכזו, בדומה לשלטים נפוצים אחרים, נמצאים ארבעה חיצי שליטה למעבר בין תפריטים. אבל, דווקא לחצן ה-OK שאמור להמצא בינות לארבעת החיצים נעלם משם ומתגלה כשהוא דווקא למעלה וימינה מעל להם. מבלבל מעט ודורש הסתגלות מסויימת.

 

חיבורים

נסובב את המסך (במקרה הזה הדבר קל יחסית) ונבדוק את מצאי החיבורים. יש כאן את כל הדרוש עבור שלל מכשירים אותם נרצה לחבר: שני חיבורי סקארט (אחד מהם תומך באות RGB), כניסת קומפוננט, שתי כניסות HDMI וכניסת מחשב (VGA) עם חיבור אודיו נפרד עבורה.

 

מי שיבקש לחבר אל המסך חיבור קומפוזיט או S-Video, יוכל לעשות זאת רק דרך כניסת הסקארט (בעזרת כבל מתאים).

 

תמונה ורזולוציה

פלזמה קטנה ביקשנו? קיבלנו. מה לגבי הרזולוציה? אם לא דילגתם על הסבר הפתיחה במאמר, אתם כבר יודעים כי הקושי בהקטנת גודל תאי הפלזמה, הוא שמנע יצור מסכים בגודל קטן.

 

אז יש לנו פלזמה בגודל 32". עכשיו, אם נרצה גם רזולוציית HD, הרי שאז יצטרכו מהנדסי LG לעמול הרבה יותר קשה מאשר היום משום שרזולוצייה כזו פירושה יותר פיקסלים ופחות גודל לכל תא. לכן, לעת עתה, נאלץ "להסתפק" ברזולוציה סטנדרטית בלבד: 852 על 480 פיקסלים.

 

האם זה מפריע בפועל? בתור אחד שחווה לא מעט מסכי 42" ו-50" ברזולוציות מגוונות, אוכל לומר כי רזולוציית המסך מספקת ואפילו משביעה רצון בביצועי היום יום.

 

ואפילו יותר מזה: כאשר צופים בשידורי טלוויזיה רגילים, הרזולוציה הטבעית של המסך (אשר איננה HD) הופכת ליתרון משום שאז לא נצרך מעבד הוידאו במסך לבצע חישובים אין ספור והתאמות והכפלות למיניהן.

 

XD או לא XD

אם ברשותכם ממיר רגיל של חברת הלווין יס או הכבלים הוט, בוודאי שתחברו אותם למסך בחיבור סקארט RGB. בצפייה ראשונה, התאכזבתי מהביצועים: התמונה בעלת צבעים רוויים מדי כולל אפקט הילה מסביב לדמויות ואפילו מריחות מסויימות (שאינן אופייניות למסך פלזמה).

 

צללתי אל תוך מערכת התפריטים, גיליתי את תפריט ה-XD: זהו מעבד הוידאו שתפקידו (על פי LG) הוא לשפר את איכות הצפייה וליצור תמונה "מרשימה מהחיים".

 

צילום: ליאור קורן, dtown
ביטלתי את אפשרות עיבוד הצבע XD, גם את ניגודיות מעבד ה-XD ואפילו את "מחליק הרעשים" בתמונה. וראו זה פלא, התמונה חזרה להיות טבעית, נעימה לעין ואפילו מהנה. אז כמו שפעם נהגו לומר: "טבעי זה הכי טוב", גם במקרה הזה.

 

נתון ניגודיות המסך עומד על 1:1800 טבעי, זהו אינו מספר גבוה במיוחד, אבל בעזרת כיול נכון ניתן להגיע לתוצאה מספקת ואפילו לקבל עומק מסויים בתמונה. 

 

למתוח את התמונה

מתיחת תמונה: ה- 32PC51 מספקת מספר אפשרויות למתיחת תמונת שידורי ה-4:3 ל-16:9. המוצלח בהם הוא Spectacle שתורם לתמונה רחבה עם עיוות מינימלי, אבל במחיר מסויים של קיצוץ חלקה העליון והתחתון של התמונה (במקרה זה, כאשר ביקשתי להחליף תחנות בשלט הממיר, נחתך חלקה העליון של התמונה כך שלא ניתן היה לראות את מספרי הערוצים בהם בחרתי).

 

ממיר ה-HD של יס מאפשר גם חיבור וידאו HDMI, זה אכן משפר במעט את איכות התמונה, אבל במצב זה ניתן לבחור רק במצבי תמונה 4:3 ו-16:9, נעלמה אפשרות "מתיחה חכמה", כך שמומלץ לצפות בעיקר בסרטי 16:9 מקוריים.

LG 32 PC51 פלזמה

 

צילום: ליאור קורן, dtown

צפייה בערוצי ה-HD מגלה שיפור ברור באיכות התמונה. אז נכון, למסך אין רזולוציית HD אבל הוא עדיין יוצא נשכר מקצב הביטים הגבוה יותר בו משודרים ערוצי ההבחנה הגבוהה. מצפייה במרחק 3 מטרים מהמסך, התמונה נראית כבעלת איכות HD אמיתית.

 

הבייבי פלזמה יודעת לקבל אותות HD עד לרמה הגבוהה ביותר של 1080P (ולהציגם ברזולוציה הטבעית – הנמוכה יותר שלה) כך שמבחינת תאימות לקליטת פורמטי השנים הבאות, אין צורך לדאגה בעניין.

 

לסלונים קטנים

מפאת גודלו (32") יתאים מסך זה לצפייה בסלונים קטנים (ממרחק 2-2.5 מטרים) או להתקנה בחדרי שינה.

 

רוב התוכן שנצפה בחדרי השינה הוא שידורי טלוויזיה רגילים, למטרה זו תתאים ה-LG 32PC51 בדיוק רב: בזכות היותה מסך פלזמה, אין היא סובלת מבעיות "מהירות תגובה / מריחות" וגם הרזולוציה שלה בהחלטת תורמת לאופי נעים של התמונה המוצגת.

 

הבייבי פלזמה איננה מושלמת, ניתן היה להוסיף עוד קצת לנתון הניגודיות ואולי להוריד עוד קצת בלבנים הבוהקים שלה, אבל המקוריות שבמימוש רעיון הבייבי - פלזמה בתוספת מחיר סביר בהחלט, מקנים לה ציון גבוה.

 

יתרונות: איכות תמונה טובה בשידורי טלוויזיה, 2 כניסות HDMI ושני חיבורי סקארט, עיצוב.

חסרונות: רזולוציית EDTV (לא HD) – פחות מתאימה לשימושי מחשב, שלט פחות נוח מהממוצע.

שורה תחתונה: לחדרים קטנים.

  

ציון:

מחיר: 4,490 ש"ח. להשוואת מחירים

 


LG 32PC51 - מפרט טכני

LG 32PC51 - מפרט טכני
גודל 32 אינץ' רחב
יחס מסך

16:9

רזולוציה 852X480
בהירות 550cd/m²
ניגודיות 1:1,800
תאימות לפורמטי HD 60p/50p/24p
אפשרויות מתיחת תמונה Spectacle/Full /Orginal/4:3/16:9/14:9/Zoom1/Zoom2
מצבי תמונה Dynamic/Standard/Mild/User1/User2
כניסות HDMI 2
חיבורי סקארט

2 (1 תומכת RGB)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבייבי פלזמה
צילום: ליאור קורן, dtown
בשיתוף עם אתר dtown
מומלצים