שתף קטע נבחר

דיווח: סוריה חידשה הבנייה באתר שהופצץ

ה"ניו-יורק טיימס" מדווח כי צילומי לוויין חדשים מגלים שדמשק חידשה את העבודות במתקן החשוד כגרעיני בדיר א-זור, שהופצץ על ידי ישראל בחודש ספטמבר. המבנה החדש דומה לזה שהותקף, אך יש לו גג מקומר בעוד שלקודם היה גג שטוח. מומחה: המבנה החדש מסתיר את כל מה שנותר מהמבנה שהופצץ

צילומי לוויין חדשים מגלים כי סוריה החלה לבנות מחדש את בניית המתקן החשוד ככור גרעיני, שהופצץ על ידי ישראל לפני כארבעה חודשים, כך דיווח הבוקר (שבת) העיתון האמריקני "ניו-יורק טיימס". התמונות החדשות, שצולמו ביום רביעי על ידי חברה אמריקנית פרטית, חושפות כי באתר בדיר א-זור נבנה מתקן חדש הדומה בצורתו למבנה שהותקף. עם זאת, למבנה החדש יש גג מקומר בעוד שצילומים קודמים הראו כי גגו של המתקן שהופצץ היה שטוח.

 

"לאור המהומה הבינלאומית שאירעה אחרי ההפצצה, אנו מעריכים שלא מדובר בכור גרעיני", אמר נשיא המכון למחקר וביטחון בינלאומי, דיוויד אלברייט, שחקר את הנעשה באתר הסורי. לדבריו, אם יגיעו פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית אל המקום, יהיה להם קשה למצוא כל הוכחה לפעילות גרעינית כיוון ש"המבנה החדש מסתיר את כל מה שנותר מהמבנה שהופצץ".

 

במקביל, אמר דיפלומט אירופי כי סוכנות הגרעין בווינה עודכנה השבוע על הצילומים המוכיחים כי העבודות בדיר א-זור חודשו, והוסיף כי "מיותר לציין שאנו פוקחים עין על הנעשה באתר". מוקדם יותר השבוע, שב ואמר ראש הסוכנות לאנרגיה אטומית, ד"ר מוחמד אל-בראדעי, לעיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון כי עד כה לא קיבלה הסוכנות כל מידע על פעילות גרעינית בסוריה. הוא הוסיף כי ביקש מסוריה לאפשר לפקחי האו"ם לבקר באתר בדיר א-זור על מנת לוודא שלא נערכת בו כל פעילות גרעינית, אך נענה בשלילה.

 

סוריה: מתקן גרעיני? מחסן נטוש

סוריה ממשיכה להכחיש בתוקף כי המתקן, הנמצא כ-150 קילומטרים מצפון לגבול העיראקי על גדות נהר הפרת, קשור לתוכנית גרעינית כלשהי. לדברי גורמים בכירים בדמשק, המתקן שהפציצה ישראל אינו יותר ממחסן צבאי נטוש. על פי ההסכם בין סוריה לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, מחוייבת דמשק לדווח לפקחים על כל פעילות גרעינית.

 

כחודש לאחר התקיפה דיווח העיתון האמריקני "וושינגטון פוסט" כי סוריה החלה לפרק ולפנות את שרידי האתר שהופצץ. גורמים אמריקנים וזרים העוקבים אחר המתרחש באזור מסרו כי מדובר ככל הנראה בניסיון של דמשק להסתיר את שהתרחש במקום טרם התקיפה במקרה של בדיקה שיערכו גורמים חיצוניים.

 

עוד דווח כי בצילומי אוויר שנעשו לפני התקיפה זוהה באתר כור גרעיני קטן הדומה למתקנים דומים הקיימים בצפון-קוריאה. פיונגיאנג הזימה את הדיווחים לפיהם היא מעניקה סיוע גרעיני לסוריה, אולם ימים ספורים לאחר מכן נמסר על פגישה ביטחונית רמת-דרג בהשתתפות נציגים משתי המדינות, אשר עסקה ב"אינטרסים המשותפים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום של האתר שהופצץ (ארכיון)
מומלצים