שתף קטע נבחר

החיים מעבר לביונסה

בדיוק כשחשבנו שאנחנו מעודכנים במה שקורה בעולם, הגיעו שמות כמו קומי קודה וג'וש גרובן והוכיחו שאין לנו מושג. קבלו את רשימת האמנים הכי מצליחים בעולם (מיפן ועד קנדה) שבישראל אפילו לא מכירים את שמם

חיה משונה היא הרדיו הישראלי. בעוד שנדמה לפעמים שהמחלקה הלועזית של רוב תחנות הרדיו עוסקת בהשמעה אוטומטית של הסינגלים הכי חמים מעבר לים, בלי להפעיל סינון או שיקול דעת כלשהו, דווקא האמנים הכי מצליחים בחו"ל לא מגיעים בכלל לאוזניים שלנו.

 

לפעמים זה חיובי שלא הכל מגיע לכאן. כמו שהוכיחה המלחמה בעיראק, לא כל מה שהאמריקאים תומכים בו, טוב גם לנו. מצד שני, למה שלא נחליט בעצמנו? ולכן, השבוע אספנו בעבורכם מספר יוצרים מוזיקליים כל כך מצליחים, שהם לא יכולים ללכת בארצם ברחוב, ובישראל אפילו לא מכירים את השם שלהם.

 

ג'וש גרובן

האלבום "Noel" של ג'וש גרובן יצא חודשיים בלבד לפני סוף 2007, אך הספיק כבר להאפיל על נלי פורטדו, מיקה ולינקין פארק ולמכור יותר דיסקים מכל אמן אחר בארה"ב. "נואל", שמכירותיו בארה"ב בלבד הסתכמו ב-4 מיליון עותקים עד סוף השנה, הוא אלבומו החמישי של גרובאן בן ה-26 ויצא כאלבום שירי חג המולד. מוצאו היהודי למחצה לא ממש מפריע לו למכור שירי חג למיליונים הנוצריים שרצים לחנויות בתקופת החגים.

 

אצלנו לא שמעו את שמו ברדיו, בעיתונים או בשום מקום אחר, מלבד אולי בכמה בתים אמריקאיים-יהודים.


גרובן. לא הפסד גדול (צילום: איי פי)

 

חבל או מזל? בהחלט מזל. על אף שגרובן טוען שהשפעותיו המוזיקליות כוללות את רדיוהד וביורק, הוא נשמע יותר כמו המקבילה הגברית של ברברה סטרייסנד ושרה ברייטמן: אופראי, דביק, מתקתק ומלוקק להחליא.

 

טעימה: גרובאן שר בטקס הצבת עץ חג המולד בניו יורק.

 

קומי קודה

הביונסה של יפן, קומי קודה, פועלת בסך הכל שש שנים, אבל נחשבת כבר עכשיו לזמרת המצליחה ביותר ב-J-Pop, הפופ היפני המסחרי שמושפע רבות מהפופ האמריקני על סוגיו. כמו ביונסה היא שרה באנגלית, יוצרת פופ שחור, מלוטש ומסחרי, מארחת ראפרים ואוהבת להצטלם בקליפים ובעטיפות אלבומיה כש-80% מחלקי גופה חשופים.


קודה. מכרה זהב 

 

אחרי ארבעה אלבומי אולפן בלבד, הוציאה קודה שלושה אלבומי אוסף בזה אחר זה, כשכולם מתברגים למקום הראשון או השני במצעד היפני. אם זה נשמע לכם זניח, הקשיבו לזה: קודה הרוויחה 170 מיליון דולר ביפן בלבד בשנתיים האחרונות. לצד איומי המסאקי ולהקת קובוקורו, מדובר באחד ממכרות הזהב הגדולים בפופ היפני.

 

חבל או מזל? בעיקר מזל, אבל אולי גם טיפה חבל. גם כך ביונסה, שאקירה, כריסטינה וריאנה נשמעות אותו הדבר, אז אם אנחנו חייבים לשמוע שוב את אותה המוזיקה, למה שלא נגוון לאיזו יפנית חמודה?

 

טעימה: "Freaky", סינגל מאלבומה הבא Kingdom שיוצא בסוף החודש.

 

כריס דוטורי

יוצאי" אמריקן איידול" כובשים תדיר את המצעדים בארה"ב, אבל בארץ זה לא ממש מורגש. מאז כמעט וחצתה קלי קלארקסון את הגבול הישראלי, השתרר שקט. את ההדים של ג'ורדן ספארקס, טיילור היקס ואפילו קארי אנדרווד בקושי הרגישו בארץ הקודש.


דוטורי. על "ניקלבאק" שמעת? 

 

אבל המצליח ביותר מבין כל יוצאי "איידול" הוא כריס דוטרי. אחרי שהגיע למקום הרביעי בגמר העונה החמישית, הקים דוטרי להקה שנקראת על שמו והוציא אלבום בכורה שעונה גם הוא, איזה פלא, לשם משפחתו של הגיבור. ואיזהו גיבור? כזה שמוכר מעל 3 וחצי מיליון עותקים, מחזיק בראש המצעדים 14 שבועות ברצף, קורע את הרדיו האמריקני עם שרשרת סינגלים מצליחים ומופיע כבר שנה שלמה בארה"ב, קנדה ואירופה. אמנם ב-MTV הקליפים שלו נטחנים, אבל אצלנו ברדיו? גורנישט.

 

חבל או מזל? לא ברור. כבר יש לנו Nickelback אחת בעולם.

 

טעימה: צפו ב-"It's Not Over", הלהיט הגדול ביותר של האיש.

 

Ayọ

בימי הזוהר של הרדיו הישראלי, רשת גימל וגל"צ הוצפו בשירים של זמרים צרפתים, איטלקים ושבדים. בשני העשורים האחרונים אנו מקבלים בעיקר מוצרי ייבוא מארה"ב, קנדה ואנגליה, ולעיתים רחוקות גם מאוסטרליה. אין מה לדבר בכלל על ארצות אירופיות שאינן דוברות אנגלית, גם אם האמנים עצמם שרים באנגלית.


Ayọ. לאונג' פופ מתוק 

 

איו (ויש להקפיד על נקודה מתחת לאות האחרונה, אחרת המילה שמשמעותה "אושר" בשפת היורובה משתנה לשם של משחק לוח פופולרי) מגיעה מאפריקה דרך גרמניה, ומזכירה את קורין ביילי-ריי ואת ג'ק ג'ונסון: פולק-פופ חמים וטעים עם נשמה.

 

אלבום הבכורה שלה, "Joyful", מכר מיליונים בצרפת, גרמניה, פולין, שווייץ, יוון ואיטליה. בארץ אפילו לא ניתן להשיג אותו.

 

חבל או מזל? חבל, חבל מאוד שהלאונג'-פולק המתוק של איו לא הגיע אלינו. מדובר בחומר קלאסי לסופשבוע רגוע ולאייפוד של כל ישראלי שרוצה קצת להירגע. אמנם נרשמו מספר איזכורים לאיו בפורומים שונים, אך הרדיו שלנו עדיין לא נפתח בפניה.

 

טעימה: בקרו במייספייס של איו.

 

דלתא גודרם

הצעירה האוסטרלית היפהפייה הזו כיכבה באופרת הסבון "שכנים", הפכה לכוכבת פופ ומכרה מיליונים, נאבקה במחלת הסרטן והוציאה DVD שמתעד את סיבוב הופעות הניצחון שלה. אם אתם חושבים שהתבלבלנו עם קיילי מינו, תעמדו בפינה וכעונש תקשיבו לאלבום האחרון שלה.


גודרם. כמו קיילי אבל טובה יותר

 

דלתא גודרם בת ה-24 מחזיקה את כל הפרטים האלה ברזומה, וגם שלושה אלבומים ושמונה סינגלים במקום הראשון תוך שש שנים, מכירות של מיליונים ומקום מובטח כאחת הזמרות המצליחות באוסטרליה אי פעם.

 

חבל או מזל? בעיקר חבל. גודרם יוצרת פופ פסנתרי יפה ומלודי, שמיועד למי שאהב את הבלדות של קלי קלארקסון ומחפש משהו איכותי יותר אך קל לעיכול באותה המידה. היא לא טורי איימוס, אבל היא לא רעה בכלל.

 

טעימה: בקרו בנגן המוזיקה באתר הרשמי שלה.

 

The Tragically Hip

קנדה הקרה והגדולה הביאה לנו עשרות אמנים נפלאים כמו לאונרד כהן, ג'וני מיטשל, ניל יאנג, אלאניס מוריסט, ארקייד פייר ואפילו את פטריק ווטסון (על סלין דיון עדיין לא סלחנו להם). ובכלל, סצנת המוזיקה הקנדית שוקקת חיים כבר כמה עשורים, אף על פי שרבים מהתוצרים הנהדרים שגדלים שם לא חוצים את הגבול אפילו לארה"ב השכנה.

 

גם The Tragically Hip נותרו בגדר אגדה קנדית בלבד. הלהקה הוותיקה,

שתחגוג השנה 25 שנות פעילות, היתה ונותרה אחת הלהקות האהובות והמצליחות בקנדה, מעין משינה מקומית, רק טובים (ומצחיקים יותר). באמתחתם העמוסה אפשר למצוא תואר כבוד בהיכל התהילה הקנדי, 14 פרסי ג'ונו (המקבילה הקנדית לגראמי), ועשרות מיליוני עותקים מעשרת אלבומיהם. בשאר העולם לא ממש שמעו עליהם, אבל אולי ככה זה כששרים על הוקי קרח.

 

חבל או מזל? חבל, חבל מאוד שה"היפ" לא זכו בעולם להצלחה לה זכו במולדתם. אחד מעמודי התווך של המוזיקה הקנדית, על כל הרוק, הבלוז, ההומור והכישרון שלו, והוא נגזל מאתנו. תנו יד לקנדים, יש להם מה להציע.

 

טעימה: האזינו למיטב להיטיהם מתוך האוסף החדש.

 

  • מכירים עוד אמני ענק שכובשים את כל המצעדים במולדתם, אבל בארץ לא יודעים אפילו לאיית את שמם? ספרו לנו בתגובות מה אנחנו מפסידים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים