פעילי שמאל מול מעבר ארז: "המצור הוא פשע"
עשרות אוטובוסים, בהם כאלף פעילי שמאל, הגיעו למעבר ארז כדי להעביר מזון וסיוע הומניטרי לפלסטינים ולמחות על המצור. בעצרת שנערכה במקום השתתפו גם חברי כנסת מחד"ש ובל"ד. שיר, נערה משדרות שהשתתפה בהפגנה: "אני יודעת שזה אבסורד שאני כאן, אבל אנחנו גם נפגעים"
25 אוטובוסים וכ-100 מכוניות הגיעו להפגנה ממקומות שונים בארץ. שלוש טונות של מזון ומצרכים רפואיים נאספו במהלך ההפגנה, ואלה יועברו לכרם שלום. לדברי המפגינים, המוצרים וככל הנראה יוכנסו לרצועה ביום שני הקרוב. בהפגנה השתתפו בין היתר חברי הכנסת מוחמד ברכה ודב חנין (חד"ש) וכן ג'מאל זחאלקה (בל"ד).
פלסטינים בדרום הרצועה. מפגיני השמאל מזדהים (צילום: AP)
ח"כ זחאלקה קרא לבטל את המצור על עזה ולפתוח מחדש את המעברים. "ממשלת ישראל נושאת באחריות לאסון ההומניטרי בעזה", אמר זחאלקה במהלך ההפגנה במעבר ארז. לדבריו, הממשלה מאמצת "שיטות פשיסטיות" למניעת אוכל ודלק מציבור שלם, "נמשיך להפגין ולחשוף את פשעי המלחמה כנגד מיליון וחצי פלסטינים ברצועה" אמר.
שיר שודזיק, בת 17 המתגוררת בשדרות, הגיעה להפגנה כדי להביע את התנגדותה למצור. דודתה של שודזיק ובנה הקטן נפגעו מקסאם בזיקים. למרות זאת, החליטה הנערה כי היא תומכת בדרך השלום. "הגעתי כדי להזדהות עם העם הפלסטיני. אין צורך בכוח או באלימות כדי לפתור את המצב הזה. לא צריך כיבוש, אלא לפעול בדרכים הומניות".
שודזיק הוסיפה כי היא "יודעת שיש אבסורד בעובדה שאני נמצאת בהפגנה", אך הסבירה כי זו הדרך שבה בחרה. "אין מה לעשות, אנחנו אזרחים ובדרך אנחנו נפגעים המלחמה שמנהל השלטון", הוסיפה.
אבנרי: "המצור לא אנושי"
פעיל השמאל אורי אבנרי אמר בעצרת המחאה: "לפני שלושה ימים, חומה נפלה כאן, כמו שנפלה חומת ברלין, כמו שחומת ההפרדה וכל החומות והגדרות יפלו. אך הסגר הלא אנושי שהוטל על מיליון וחצי תושבי עזה על ידי הממשלה שלנו ועל ידי הצבא בשמנו - סגר זה ימשיך במלוא אכזריותו. בתור כישראלים שבאו הנה עם אספקה בסיסית, ברצוננו לומר לציבור הישראלי ולכל העולם: לא נהיה שותפים לפשע הזה. אנו מתביישים במצור הזה".
עוד אמר אבנרי: "ליבנו עם אחינו הפלסטינים שמפגינים עימנו עכשיו מעבר לגדר. אל תאבדו תקווה שיום אחד נפגש ללא גדרות וחומות, ללא נשק ואלימות, בני שני העמים חיים יחד בשלום, בחברות, בשותפות. כמו כן, ליבנו גם עם אחינו בשדרות. איום הקאסם חייב להיפסק, אך הוא לא ייפסק על ידי מדיניות של עין תחת עין או מאה עיניים תחת עין אחת, כי זה משאיר את כולנו עיוורים. זה יגמר כשנדבר עם הצד השני. כן, כן, עם חמאס", הוסיף אבנרי.
אנלין קיש, פעילה בארגון השמאל "פרופיל חדש" השתתפה אף היא במחאה. "החלטנו לצאת לכאן כאות הזדהות עם הפלסטינים בעזה. העוצר על הרצועה הוא לא אנושי ונוגד את החוק הבינלאומי. מדובר בעונש קולקטיבי. החלטנו להביא מזון ומים לתושבים, ואם רק יכולנו להביא חשמל - היינו עושים גם את זה".
תושב אחר משדרות אמר ל-ynet בתגובה למחאת השמאל: "שבע שנים לא ראינו אף אחד מהם בשדרות. הם לא באו אלינו, אפילו לא פעם אחת אחרי מטח קסאמים. פתאום, הם מגלים שהצד השני סובל ובאים להפגין, אבל מה עם הסבל שלנו? שיפסיקו להתייפיף ושיחזרו למעוזים שלהם בצפון תל אביב. אני מזמין אותם לבלות שבוע איתנו בשדרות ביחד עם הילדים שלהם. אז יהיה זה מעניין לראות אם הם ימשיכו להפגין לטובת הפלסטינים".