שתף קטע נבחר

הרוב הקואליציוני הכשיל ההתנגדויות

המלה האחרונה טרם נאמרה מאחר שהתבקשה הצבעה חוזרת והיא תתקיים באחד הימים הקרובים. האם הקואליציה תתגייס פעם נוספת כדי להפיל את הסתייגויות היו"ר ח"כ גלעד ארדן (ליכוד)? אלה הוציאו אך בשן ועין את שר התקשורת אריאל אטיאס מהתסבוכת אליה נקלע בעקבות דבריו בוועדה.

 

השר אמר, "זה לא חוק דתי ולא קשור לחרדים. לרובנו אין אינטרנט בבית. איננו מגבילים מבוגרים ובלבד שישמרו על נפשם הרכה של ילדינו מפני עבירות מין של פדופילים". עם זאת, הרוב הקואליציוני נחלץ להפיל את התיקון שהציע ארדן, לפיו הוראות החוק לא יחולו על מנוי אינטרנט שהצהיר כי הוא בית עסק או בית פרטי שבו גרים וגולשים מבוגרים בלבד.

 

ארדן גם עורר את השאלה איך בכלל ניתן יהיה לזהות אם המבקשים הם אכן מבוגרים. השר השיב, "זיהוי מבוגרים קיים היום בטלפון הסלולריים. סוגיית הזיהוי באינטרנט תוכרע בבג"צ בחודש מרס והחלטתו מקובלת עלינו". אף על פי כן ובטרם הוכרעה הסוגיה משפטית, נחפזה הוועדה בלחץ המכבש הקואליציוני לאשר מראש את הסעיף שמסמיך את השר לקבוע הוראות לגבי אמצעי הסינון ואופן זיהוי המנוי כמבוגר. בעייני ארדן זהו מהלך בלתי חוקי בעליל.

 

ארדן הוכשל – שוב בסיוע הרוב הקואליציוני – גם בניסיונו למחוק מהצעת החוק את מתן הסמכויות הבלתי מוגבלות והלא מבוקרות של שר התקשורת, להפעיל בעצם כל אמצעי סינון שיעלה בדעתו לכל מנוי שלא התקין מסנן כלשהו ביוזמתו. כך עולה מניסוח הסעיף שמאפשר הפעלה של אמצעי סינון "בדרך אחרת שאישר השר התערבות השר תתאפשר בנוסף לסמכותו לקבוע בתקנות הפעלת אמצעי סינון על ידי ספק האינטרנט".

 

המילכוד נמצא במשפט שאושר ברוב קולות נגד דעת המיעוט בראשות היו"ר ארדן, לפיו ניסוח התקנות כפוף "לקיומה של טכנולוגיה זמינה למתן שירות סינון תכנים". חיים גירון, ראש אגף הנדסה ורישוי במשרד התקשורת העיד בוועדה כי בפועל ונכון להיום, אין בידם טכנולוגיה כזאת. אבל נראה כי יוזם החוק, ח"כ אמנון כהן (ש"ס), במקרה מסיעתו של שר התקשורת, צפה מראש את המבוי הסתום והקדים רפואה למכה. מיד אחר כך הוסיף את מפלטו של השר שלו, לפיו בהיעדר טכנולוגיה, יוכל אטיאס להפעיל את הסינון בכל "דרך אחרת" שמהותה לא הוגדרה. למרות המשמעות הדרקונית של החוק המעורפל, עוד ארוכה הדרך עד לקריאה הסופית.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים