שתף קטע נבחר

פרוטוקול IPv6 נכנס לשימוש

מערכת ניהול כתובות האינטרנט וה-IP המתקדמת החלה להיכנס לשימוש בשרתים המרכזיים המנתבים את תעבורת האינטרנט. נדרשת תמיכה נוספת עד ליישומו המלא של הפרוטוקול החדש

ארגון ICANN המרכז את הרישום המרכזי של כתובות אינטרנט וסיומות, הודיע כי הכניס בתחילת השבוע את פרוטוקול IPv6 (הדור הבא של פרוטוקל כתובות האינטרנט) לשימוש בשישה מתוך 13 השרתים המרכזיים שלו. המשמעות: מספר הכתובות הייחודיות (IP) שניתן היה להעניק לכל מחשב, טלפון סלולרי או כל מכשיר אחר המחובר לאינטרנט כבר לא מוגבל ל-4.3 מיליארד בלבד וצמח ליותר מ-340 טריליון טריליון טריליון כתובות אפשריות. 

 

במה מדובר?

פרוטוקול IP, קיצור של Internet Protocol המשמש את רשת האינטרנט, מקצה כתובת מספרית ייחודית לכל מחשב המחובר לרשת, מחלק את המידע (בין אם מדובר בהודעת דואר אלקטרוני או בבקשה לצפות בדף אינטרנט) לחבילות מידע קטנות, ושולח אותן למחשב היעד  - על פי הכתובת שהוקצתה לו. את הכתובות מחלקת רשות האינטרנט להקצאת מספרים (IANA). כתובת ה-IP מורכבת מארבע קבוצות של שלוש ספרות, המופרדות ביניהן בנקודות, כשערכה של כל קבוצת ספרות יכול לנוע בין 0 ל-255 (כלומר - מ-0.0.0.0 עד 255.255.255.255).

 

הגירסה הנוכחית של פרוטוקול האינטרנט, המכונה IPv4, עושה שימוש בכתובות IP של 32 ביט - המגבילות את המספר המירבי של הכתובות הללו לכ-4.3 מיליארד - מה שמגביל את מספר הכתובות הייחודיות שניתן לתת לכל מחשב המחובר לאינטרנט. בעידן המחשבים הניידים, הסלולרים, ממירים ומכשירים נוספים המתחברים לרשת פרט למחשבים - מדובר במספר קטן מדי ולכן נדרש פתרון.

 

הפרוטוקול החדש, IPv6 שגובש סופית ב-1998 על ידי צוות המשימה לפיתוח האינטרנט (IETF), מתבסס על כתובות של 128 ביט, המאפשר להגדיל את מספר הכתובות האפשריות ל-340 טריליון - ובכך לאפשר לכל מכשיר להתחבר לרשת ללא גבלה ובלי שתהיה צפיפות.

 

יחד עם זאת, על מנת להשתמש באופן מלא ב-IPv6 באינטרנט נדרשת עדיין הערכות טכנית של כל ספקיות אינטרנט, וכן נדרשת התאמה של מחשבים, נתבים, מודמים, טלפונים סלולרים המחוברים לרשת, גם ברמת החומרה וגם בעדוכוני תוכנה - תהליך שמתבצע בהדרגה בשנים האחרונות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים