שתף קטע נבחר

הבנקים: ירידות השערים בבורסה יימשכו

בסיכום שבועי סיימה הבורסה שבוע נוסף של ירידות שערים למרות שהמסחר התאפיין ברגיעה מסוימת שבאה לידי ביטוי בירידה ברמת התנודתיות ובמחזורי המסחר. בבנקים מעריכים כי התנודתיות תימשך ומזהירים את הלקוח הסולידי מפני אפיקי השקעה מנייתיים. הדולר התחזק השבוע אל מול השקל, אולם לפי ההערכות מגמת היחלשותו היא זו שצפויה לגבור

שגרה של סיכום שבועות מסחר שליליים השתרשה בבורסה של תל-אביב מאז תחילת השנה, אלא שלמרות העצבנות שאפיינה את המסחר גם בשבוע החולף, הוא התאפיין ברגיעה מסוימת שבאה לידי ביטוי בירידה ברמת התנודתיות ובמחזורי המסחר (מחזור יומי ממוצע של 1.8 מיליארד שקל לעומת מחזור ממוצע של 2.6 מיליארד שקל מתחילת השנה).

 

בסיכום שבועי, איבד מדד ת"א 25 0.32%, מדד ת"א 100 ירד ב-1.36%, התל-טק רשם ירידות משמעותיות יותר של 8.47% על רקע דוחות כספיים שפרסמו חלק ממניות הטכנולוגיה הדואליות והנדל"ן צנח השבוע ב-4.76%.

 

ברקע המסחר עמדו השבוע נתוני מאכזבים של סקטור השירותים בארה"ב, הציפיות להחלטת הריבית בגוש האירו שנותרה לבסוף על כנה (בניגוד לזו של אנגליה שירדה ב-0.25%) וכמובן ציפיות המשקיעים להחלטת הריבית בארה"ב, שלפי ההערכות כרגע צפויה לרדת בחצי אחוז נוסף.

 

בזירה המקומית, החלטת הריבית של נגיד בנק ישראל עוד רחוקה ובינתיים דו"ח האינפלציה של בנק ישראל למחצית השנייה של שנת 2007 שפורסם השבוע הצביע על קצב אינפלציה שנתי של 4.7% שידרוש על מנת להחזיר את האינפלציה ליעדה העלאת ריבית בשנה הנכנסת.

 

לצמצם החשיפה למניות

כלכלני בנק לאומי מעריכים, כי המסחר בתקופה הקרובה צפוי להמשיך ולהתאפיין בתנודתיות רבה עם נטייה לירידות שערים תוך קורלציה גבוהה עם השווקים הבינלאומיים.

 

בבנק הפועלים מצטרפים להערכות לפיהן שוקי ההון הגלובליים ימשיכו לקבוע את המגמה בשוק המניות המקומי בתקופה הקרובה. "בשבועות הקרובים יושפעו השווקים הגלובליים מחששות המשקיעים באשר לעוצמת ההאטה בכלכלת ארה"ב. על רקע זה, השווקים צפויים להמשיך להתאפיין ברמות סיכון ותנודתיות גבוהות".

 

כלכלני הבנק ממליצים גם השבוע למשקיעים בעלי טווח נשימה קצר ורגישות גבוהה לתנודתיות בשווקים, לצמצם במתינות ובהדרגתיות את החשיפה המנייתית בתיק, בניגוד ללקוחות בעלי אורך נשימה, אשר יכולים לשמר את הרכיב המנייתי אך להם מומלץ להתמקד במניות וענפים דפנסיביים.

 

גם בבנק לאומי אומרים כי רמת התנודתיות לא מתאימה ללקוח הסולידי או למשקיע שיידרש לכספו בטווח הקצר. אולם בטווח הארוך יותר מעריכים בבנק כי נתוני הכלכלה המקומית הטובים יתמכו בביצועי החברות.

 

הדולר התחזק השבוע אל מול השקל

שלושה ימים רצופים של עליות (בהן זינק המטבע האמריקני ב-2%) סייעו לדולר לסיים שבוע של התחזקות אל מול השקל. מגמה דומה של התחזקות נרשמה השבוע גם מול מרבית המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי על רקע הערכות כי הצעדי בהם נוקט הפד יעצרו את הטלטלה בשווקי ארה"ב.

 

בבנק לאומי מעריכים מהמרים המשך התחזקות המטבע המקומי. "חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר הסאב פריים וכן פער הריביות, בשיעור של 1.25% השורר לעת עתה בין המשק המקומי לזה האמריקני (לטובת המשק המקומי), צפויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי בטווח הקצר-בינוני" אומרים בלאומי.

 

בבנק הפועלים אומרים, כי בעקבות מגמת ההתחזקות החדה של השקל בחודשים האחרונים, גוברות ההערכות כי בנק ישראל ייאלץ להוריד את הריבית. פער ריביות חיובי בין הריבית בישראל לריבית הפד מהווה את אחד הגורמים התומכים בשקל וכעת נראה, כי פער זה יהיה מצומצם יותר ממה שהעריכו בשוק עד כה. בתקופה הקרובה אומרים בפועלים כי המסחר במט"ח צפוי להיות מושפע מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות, ברחבי העולם זאת במקביל לתקפותם של הגורמים התומכים בהתחזקות השקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הירידות יימשכו
צילום: index open
מומלצים