שתף קטע נבחר

בן-אליעזר: קיצצנו 5% חשמל, חטפנו 20% צעקות

שר התשתיות דיבר בכינוס מהנדסי החשמל וענה למבקרים את החלטת הממשלה להפחית באספקת האנרגיה לרצועת עזה: "רק פה הצרכן יורה על מי שמספק לו את המוצר. צריך עשרה גדודים של יפי נפש שיגנו על עובדי תחנת הכוח באשקלון"

"הורדנו חמישה אחוזים מקו חשמל אחד בעזה - חטפנו 20 אחוזים של צעקות מארגוני זכויות אדם. אני מכבד אותם, אך מצפה שילכו לאזור הנגב המערבי ויגנו על זכויות ילדינו, על אלפי בני אדם שחיים בחרדה, על גני ילדים שיכולים לחטוף קסאם כל רגע", כך אמר הבוקר (ו') שר התשתיות הלאומיות וחבר הקבינט הבטחוני, בנימין בן-אליעזר, בפתיחת כינוס מהנדסי החשמל בישראל שנערך בהרצליה.

 

ישראל החליטה אתמול לצמצם במהלך עשרת השבועות הקרובים את אספקת החשמל לרצועה בכחצי מגה-וואט בכל שבוע. מסך אספקת החשמל לרצועה ייגרעו בסך הכל כחמישה אחוזים מתוך 124 מגה-וואט חשמל המסופקים כיום. בעקבות ההחלטה, קראה ארצות הברית שלא להחמיר את המצב ההומניטארי בעזה, וארגוני זכויות אדם מתחו ביקורת חריפה על ישראל.

 

השר בן אליעזר הוסיף: "מהצד השני עומדים אנשים ויורים ללא אבחנה, וממול עומדת מדינת ישראל עם חוקיה. אני גאה במוסר שלה, אני גאה להיות יהודי, אך לא מכיר מדינה בעולם שבו צרכן יורה לעבר המקור שמספק לו את המוצר. מדינת ישראל חוטפת קסאמים לעבר תחנת הכוח שמספקת את החשמל לרצועת עזה, ולמי שמשתמש בחשמל. צריך עשרה גדודים של יפי נפש שיגנו על עובדי תחנת הכח רוטנברג באשקלון".

 

ארגון זכויות האדם האמריקני "Human Rights Watch" הגדיר את החלטת ישראל "עונש קולקטיבי" ו"הפרה של חוקי המלחמה". לטענת הארגון, למהלך צפויה להיות השפעה קשה על פעילותם של מוסדות חיונייים, ובהם בתי חולים, מתקנים לשאיבת מים ומתקני ביוב.

 גם ארגון "בצלם" גינה את ההחלטה וקרא לישראל ולפלסטינים להשאיר אזרחים מחוץ למעגל המלחמה. 

 

עוד דיבר בן אליעזר בהרצליה על המציאות הבטחונית ברצועת עזה, והדגיש את המאבק הפלסטיני הכושל נגד הטרור: "הייתי מאלה שתמכו באריק שרון תמיכה טוטאלית ואני אישית הרמתי טלפון לאבו מאזן אחרי שיצאנו. אמרתי לו שאין חייל ואין התנחלות ברצועה ושעכשיו מדובר בבעיה פנימית שלכם. וראינו איך נפתרה הבעיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנימין בן אליעזר. "גאה במוסר שלנו"
צילום: יותם פרום
מפגינים ברצועה לאור נרות (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים