שתף קטע נבחר

"מניית אפריקה ישראל - המציאה הגדולה בשוק"

כך אמר לב לבייב בהרצאה בפני באי כנס יהלומי הגלם הבינלאומי השלישי, שהתקיים בתל-אביב. למוד ניסיונות העבר בנוגע להתבטאויות על מניית החברה שבשליטתו או שווי השוק שלה, הבהיר לבייב כי אין מדובר בהמלצת קנייה למניה: "אנשים עם עצבים חלשים, שאולי לא היו צריכים להיכנס לשוק, זורקים את הסחורה. הסיבה שאנשים מוכרים היא שהם בפאניקה"

"מניית אפריקה ישראל היא המציאה הכי גדולה שיכולה להיות כיום בשוק", אמר היום לב לבייב בהרצאה בפני באי כנס יהלומי הגלם הבינלאומי השלישי, שהתקיים בתל-אביב.

 

למוד ניסיונות העבר בנוגע להתבטאויות על מניית החברה שבשליטתו או שווי השוק שלה, הבהיר לבייב כי אין מדובר בהמלצת קנייה למניה. "אנשים עם עצבים חלשים, שאולי לא היו צריכים להיכנס לשוק, זורקים את הסחורה. הסיבה שאנשים מוכרים היא שהם בפאניקה".

 

בהתייחס למניית אפי פיתוח, הנסחרת בלונדון ולירידות האחרונות שרשמה, אמר לבייב, כי חברות רבות הנסחרות בבורסה של לונדון רשמו ירידות דומות. לבייב אף רמז כי המינוי הזמני של מנכ"ל אפריקה ישראל – נדב גרינשפון (אשר החליף בתחילת חודש ינואר את ארז מלצר) עשוי בנסיבות מסוימות להפוך לקבוע. כמו כן, ציין לבייב את התנופה בה נמצאת אפריקה ישראל, שבונה כיום ב-50 אתרים ברחבי העולם.

 

היחלשות הדולר

לבייב, שהעריך כי המשבר בשווקים קרוב לסיום וכי השוק האמריקני יתאושש בתוך שנה, אף הביע תמיכה בעמדת התעשיינים, המנהלים בשבועות האחרונים קרב להתערבות רגולטוריות בירידת הדולר. הוא אמר כי שער הדולר כיום פוגע במשק הישראלי בכלל ובייצוא הישראלי בפרט, וכי חובה על בנק ישראל להוריד את הריבית במשק על מנת לעצור את התחזקותו של השקל.

 

ענף היהלומים

בהתייחס למצבו של ענף היהלומים אמר לבייב: "עם מה נצא מהכנס הזה? נמצאים פה מפיקי הגלם, תכשיטנים, יצרנים, בנקאים – אבל המחבר בשרשרת הוא יצרן היהלומים, שנוטל על עצמו את המעמסה הכבדה ביותר, של קניית גלם, תשלום במזומן ואחר כך מכירה. התוצאה היא שהיצרנים באים והולכים".

 

לבייב קרא להשקעה בפרסום היהלום במוצר גנרי על ידי כל מפיקי הגלם. "המפיקים לא מנתבים את העסק בצורה אחידה ומתוחכמת. עליהם לעזור ליצרנים לעבוד ולא להתחרות ביצרנים אחרים". לדבריו, במוצרים מסוימים עלו המחירים ביותר מ- 100%. הסיבה לכך היא שסחורות אלו נמצאות בידי כ- 50-60 חברות בלבד והן מגנות על הסחורה. אין תחרות בין היצרנים.

 

"על כל מפיקי הגלם לשבת יחד, לבנות אסטרטגיה שיווקית אחידה, אסטרטגיה בחלוקת הסחורות כך שהיצרנים לא יתחרו אחד בשני – וכולם ירוויחו הרבה יותר. בדרך זו הם ידאגו לעצמם", אמר.

 

יו"ר מכון היהלומים, ונשיא ההתאחדות, מוטי גנץ, שדיבר בפתיחת הכנס, אמר "לא חסר גלם, מה שיש זה יותר מדי יהלומים מלוטשים, הנמצאים בידי החברות המלטשות". גנץ הדגיש כי בידי היצרנים יש כיום חומר גלם מלוטש בהיקף חסר תקדים של 12 עד 15 מיליארד דולר. "כל הכסף של היהלומנים נמצא במלאים".

 

"אנו פותחים מפעלים במדינות המפיקות גלם, ואנו עושים זאת בכדי להבטיח אספקה קבועה של גלם. אם צריך לסגור מפעל אנו עושים זאת בכאב לב גדול. כל עוד זה אפשרי, אנחנו רודפים אחרי הגלם ומשלמים את המחיר הכבד שלו".

 

"הניסיון לשווק יהלומים כמוצר מותרות הוא הדרך היחידה והנכונה – ובדרך זו על כולנו לתמוך. אני מדגיש – כל מפיק גלם חייב לתמוך בקידום היהלום כמוצר מותרות. אי אפשר להשאיר את המשימה בידי חברת גלם אחת בעולם", אמר גנץ.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
לב לבייב. לבעלי לב חזק
צילום: צביקה טישלר
מומלצים