שתף קטע נבחר

דו"ח: יותר ממחצית הערבים - מתחת לקו העוני

מרכז "מוסאוא" הציג פילוח של דו"ח העוני שפורסם השבוע, ומציג תמונה עגומה בקרב המגזר הערבי: 54.8% חיים מתחת לקו העוני, בהם 400 אלף ילדים. "האוכלוסייה הערבית היא פריפריה בתוך פריפריה. ללא השקעות מאסיביות עוד נראה נתונים קשים יותר", טענו במרכז

שיעור העוני בקרב המשפחות הערביות בישראל גבוה פי ארבע לעומת השיעור המקביל בקרב המשפחות היהודיות. כך עולה מדו"ח שפרסם הערב (שבת) מרכז "מוסאוא" לזכויות הערבים בישראל. "הגיעה העת שמדינת ישראל תתעורר ותבין שאם לא יחול שינוי מיידי במדיניות כלפי האוכלוסייה הערבית המצב ילך ויחמיר", אמר ל-ynet אמין פארס, מנהל היחידה הכלכלית-חברתית במרכז.

 

דו"ח העוני שהתפרסם השבוע הצביע על מאות אלפי עניים החיים הארץ, אולם הדו"ח של "מוסאוא" מוכיח כי בקרב האוכלוסייה הערבית המצב חמור הרבה יותר. "כולם מכירים את מצבה הקשה של הפריפריה, האוכלוסייה הערבית היא פריפריה בתוך פריפריה", טען פארס. לדבריו, הצמיחה הכלכלית בארץ לא באה לידי ביטוי בקרב המגזר. "מדברים במדינת ישראל על צמיחה? בקרב האוכלוסייה הערבית הצמיחה כלל אינה מורגשת", טען.

 

הנתונים שפורסמו מציגים פילוח של דו"ח העוני שהתפרסם השבוע: רוב האוכלוסיה הערבית חיה מתחת לקו העוני (54.8%), לעומת 15% בקרב מגזר היהודי. מדובר בכ-150 אלף משפחות ערביות, בהן יותר מ-400 אלף ילדים. 

 

"באוכלוסייה היהודית נרשמה ירידה במספר העניים בשנת 2006, בעוד שבאוכלוסייה הערבית ישנה עליה מתמדת", אמר פארס. לטענתו, השינוי המיוחל שיצליח להתגבר על מימדי העוני טרם התרחש.

 "הנתונים מבליטים את מה שאנחנו צועקים כל הזמן, צריך לזכור כי מאחורי הנתונים עומדים ילדים ומשפחות רבות שרעבים ללחם וממתינים לפתרון מצד הממשלה".

 

ללא פתרון באופק, סבור פארס שהמצב רק יוסיף וידרדר. "ללא השקעות מאסיביות בתשתית ובעידוד התעסוקה מצד הממשלה וללא השקעות מצד הסקטור העסקי ושיתוף צעירים ערביים במעגל התעסוקה נמשיך לראות נתונים אף קשים מאלו", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
400 אלף ילדים עניים
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים