שתף קטע נבחר

לאומי: אין סיבה לאופטימיות יתירה לגבי המסחר במרץ

כלכלני הבנק: בטווח הקצר צפוי המסחר בשוק המקומי להתאפיין בתנודתיות עם נטייה לירידות שערים

הבורסה מסכמת שבוע מסחר שלילי בהובלת מניות הנדל"ן והבנקים. כלכלני לאומי מציינים כי המדדים המובילים מתנהגים שונה מהסטטיסטיקות של השנים האחרונות וממליצים ללקוח הסולידי להדיר רגליו משוק המניות. הדולר נחלש השבוע, אולם במזרחי טפחות צופים לו התחזקות אפילו עד לשער של 4 שקלים בהמשך השנה

 

הבורסה של תל אביב מסכמת את השבוע הראשון של חודש מרץ בירידות שערים. הסלמת המצב הביטחוני בעזה וירידות שערים חדות שנרשמו בסוף השבוע הקודם בוול סטריט על רקע תחזיות למחיקות ענק בסקטור הפיננסי הביאו למגמה שלילית כבר בתחילת שבוע המסחר שהתאפיין גם בהמשך במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים.

 

בסיכום שבועי, ירד מדד ת"א 25 ב-4.3%, מדד ת"א 100 ירד ב-1.3% ומדד הנדל"ן צנח ב-5.8%. אולם את הירידה החדה ביותר רשם מדד הבנקים שאיבד השבוע 6.5% בעיקר על רקע ירידות חדות שרשמה מניית בנק הפועלים לאחר שהמנכ"ל צבי זיו התבטא בעיתונות הזרה ואמר שהבנק יתקשה להגדיל את הרווחיות בשנת 2009.

 

מחזור המסחר היומי היה נמוך יחסית ועמד על כ-1.6 מיליארד שקל בממוצע, זאת לעומת מחזור יומי ממוצע של 2.2 מיליארד שקל מתחילת השנה.

 

בבנק לאומי מציינים כי המסחר בחודשים האחרונים אינו עובד על פי הסטטיסטיקה של מדדי המניות בשנים האחרונות. זאת, לאחר שהתבדו הציפיות לראלי סוף שנה בחודשים נובמבר ודצמבר, אפקט ינואר גם הוא אכזב, המסחר בפברואר היה שלילי במרבית המדדים וחודש מרץ, שנפתח במגמה שלילית לא מבשר בינתיים על אופטימיות יתרה.

 

לדבריהם, "בטווח הקצר צפוי המסחר בשוק המקומי להתאפיין בתנודתיות עם נטייה לירידות שערים ותוך קורלציה גבוהה עם השווקים הבינלאומיים. כאשר רמת התנודתיות בשוק עדיין אינה מתאימה ללקוח הסולידי או למשקיע שיידרש לכספו בטווח הקצר". בטווח הארוך מאמינים בלאומי כי נתוני הכלכלה המקומית הטובים ייתמכו בביצועי החברות.

 

ביחידת ההשקעות והאסטרטגיה של מזרחי טפחות אומרים, כי המשק הישראלי מציג עתה תוצאות טובות יותר ממשקים מתחרים רבים. כך שנתוני התקציב המרשימים, המדיניות המוניטארית הגמישה ומדדי המחירים הנמוכים, לעת עתה מהווים כר נוח לביצועים טובים בשוק המניות הישראלי ולפיכך הם ממליצים להתמקד בשירותי התקשורת והמחשוב, בתחום הנדל"ן המניב והיזמי – מקומי, ובענפי המזון, החשמל והאלקטרוניקה, והכימיה.

 

לגבי הטווח הארוך יותר חולקים כלכלני מזרחי טפחות על אלה של לאומי ואומרים כי בעתיד התמונה המצרפית עלולה להפוך לפחות נוחה כיוון שהשוק עשוי להתמודד עם ריבית בסימן עלייה, עלייה במדד המחירים לצרכן בחישוב שנתי ואולי אף התקררות כלכלית הדרגתית ושחיקה בסביבה התקציבית. זאת, בין השאר, בשל שחיקה של ממש בפער התוצר ובשל השלכות מצטברות של הקפיצה במחירי תשומות הייצור ולמרות פיחות הדרגתי בערך ה שקל שיסייע לחברות המייצאות.

 

הדולר ממתין להחלטת הריבית בארה"ב

גם הדולר מסכם שבוע של היחלשות, למרות שאתמול רשם עלייה קלה של 0.223% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.599 שקלים. שפל חדש רשם אתמול הדולר מול האירו כאשר נחלש במהלך המסחר לרמה של 1.5345 דולר לאירו. בסיכום שבועי איבד הדולר מול האירו 0.9% זאת לקראת פרסום החלטות הריבית של הבנק המרכזי של אירופה ושל הבנק המרכזי של בריטניה.

 

כלכלני לאומי מעריכים כי בהמשך הדולר ייסחר מול השקל בהתאם למגמות המסחר בעולם כאשר גידול בפער הריביות בין השוק המקומי לשוק האמריקאי צפוי להמשיך ולתמוך בשקל. (להערכתם פער הריביות צפוי עם החלטת הריבית בארה"ב בעוד שבועיים לגדול מ-0.75% כעת ל-1.25%-1.5%).

 

במזרחי טפחות מציינים, כי למרות הקיצוץ החד בריבית לא הורגשה תפנית בשער החליפין שקל-דולר. לדבריהם בנק ישראל יבחן את התנהגות שער החליפין - האם תתמחר הורדות ריבית נוספות, או שמא תגלם הערכות כי מדדי המחירים הגבוהים יצריכו, במהרה, שינוי כיוון. להערכתם, שער הדולר ינוע בתקופה הקרובה בין 3.5 ל 3.8 שקלים, תוך נטייה כלפי מעלה ובמחצית השנייה של השנה הם צופים עלייה גם לכיוון ה-4 שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
מה יהיה עם הבורסה?
צילום: index open
מומלצים