שתף קטע נבחר

הצעה: מי ששינה כתובתו לא יצביע שוב לרשויות

ועדת הפנים אישרה את הצעתו של ח"כ יעקב מרגי מש"ס, על פיה מי שהצביע בבחירות מקומיות בשנה וחצי האחרונות ושינה את כתובתו, לא יוכל להצביע בנובמבר. מרגי הסביר: כך נמנע תופעה הרווחת במגזר החרדי. נתוני מינהל האוכלוסין: 50 אלף שינו כתובת בשנה האחרונה, 25 עשו זאת חמש פעמים

הקץ לרמאויות בבחירות המקומיות? ועדת הפנים של הכנסת אישרה היום (ב') לפני קריאה ראשונה הצעת חוק פרטית של חבר הכנסת יעקב מרגי (ש"ס) האוסרת על תושב שהצביע בבחירות המקומיות ביישוב מסוים, להצביע שוב בבחירות של יישוב אחר למשך תקופה של שנה וחצי.

 

הצעה תמנע מתושבים שהצביעו בבחירות המקומיות שהתקיימו השנה בכמה יישובים לעבור דירה (בפועל או באופן פיקטיבי) ולהצביע שוב ביישובים אחרים בבחירות המקומיות, שיתקיימו בכל הארץ בנובמבר הקרוב.

 "יהגיע הזמן לטפל בקלות בלתי נסבלת של העברת כתובת בישראל", אמר בדיון יו"ר ועדת הפנים, ח"כ אופיר פינס (עבודה). 

 

למרבה ההפתעה, הודה מרגי בדיון בוועדה כי התופעה רווחת בעיקר במגזר החרדי. "יש פירצה בחוק המאפשרת ניצול לרעה של הזכות לבחור ולהיבחר", אמר מציע החוק. "לאחרונה התקיימו בחירות בבית"ר עילית" (יישוב חרדי - ת.ג). לקראת הבחירות בנובמבר יכולים 100 מתושבי בית"ר עילית להעביר כתובתם לבני ברק, למשל, ולהטות שם את הכף בצורה לא דמוקרטית".

 

לפי נתוני מינהל האוכלוסין של משרד הפנים, שינו בשנת 2007 כ-50 אלף ישראלים את כתובתם בתעודת הזהות. מתוכם, כ-23 אלף שינו את כתובתם פעמיים במהלך השנה,

 כ-1,300 איש - שלוש פעמים, ו-135 שינו את כתובתם ארבע פעמים. 23 איש שינו את כתובתם בשנה שעברה חמש פעמים, ושני תושבים - שש פעמים.

 

במשרד הפנים חושדים כי אלפי אנשים שחזרו ושינו את כתובתם, דיווחו על מען כוזב. רבים מהתושבים העוברים לכתובות פיקטיביות עושים זאת מסיבות שאינן בהכרח קשורות לבחירות - כמו רצון לזכות בהטבות מס הניתנות באזורים מסוימים, השגת תווי חנייה נחשקים או רישום למוסדות חינוך. שינוי מען כוזב הוא עבירה פלילית שהעונש עליה הוא עד שלוש שנות מאסר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים