שתף קטע נבחר

פרידמן מקפיא היוזמה לצמצום "זכות העמידה" בבג"ץ

דווקא ביום בו הנשיאה ביניש מעלה את האפשרות שהוא פועל ממניע אישי, מחליט שר המשפטים להקפיא את אחת מיוזמותיו השנויות במחלוקת. הוא אפילו מסכים שהריסת בית של משפחת מחבל - ראוי שיידון בבג"ץ. ומה עם הסחבת בבתי-המשפט? חל שיפור, אבל יש עוד עבודה

שר המשפטים, דניאל פרידמן, מקפיא בשלב זה את יוזמתו לצמצם את "זכות העמידה", קרי: הנגישות לעתירות לבג"ץ, וחופש הפעולה לבג"ץ לדון בכל דבר ועניין. מעבר לכך: הוא מכריז כי מקובל עליו שכאשר יש כוונה להרוס בית של משפחת מחבל - יש מקום לדיון בבג"ץ בנושא.   

 

היוזמה לצמצם את זכות העמידה עוררה התנגדות עזה מצד שופטים בעבר ובהווה וכן פוליטיקאים, בעיקר משמאל. הצעד של פרידמן לקראתם מגיע דווקא בשעה שהמאבק המתוקשר בינו לבין נשיאת בית-המשפט העליון, השוטת דורית ביניש, שוב מתעצם - הפעם, בדמות ראיון שהעניקה האחרונה לביטאון של לישכת עורכי-הדין, ובו העלתה את האפשרות ששר המשפטים "פועל ממניע אישי".  

 

על הקפאת היוזמה בישר היום (ג') פרופ' פרידמן בשיחה עם עיתונאים, במהלכה הציג דו"ח חצי-שנתי ראשון על תפקוד מערכת המשפט בישראל. הדו"ח מצביע על שיפור ניכר - אם כי עדיין לא מספיק - בהתנהלות המערכת בשנה החולפת.

 

לדברי השר, הדו"ח החצי-שנתי הוא חלק ממאמץ להגביר את השקיפות בכל הנוגע לתפקוד בתי-המשפט בארץ, ובכוונתו להוביל מהלך דומה גם בפרקליטות. "הציבור צריך לדעת מה אורכו של התיק בפרקליטות, כמה תיקים נסגרים וכמה כתבי אישום מוגשים". 

 

פרידמן קרא לעודד פנייה להליכי גישור ובוררות, כדי שיצמצמו את

 הפנייה לבתי-המשפט. במסגרת הליך שהוא מנהל מול היועץ המשפטי לממשלה, בקרוב - כך בישר - גם המדינה תוכל להיות צד להליכי בוררות. במקביל, שמח השר להודיע כי בקרוב יושלמו הליכי החקיקה לרפורמה במערך ההוצאה לפועל, שם "המצב לא טוב - יש הפרש גדול מאוד בין התיקים הנפתחים לאלו הנסגרים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר פרידמן
צילום: יניב כהן
מומלצים