שתף קטע נבחר

אל-ג'זירה מגיבה לחרם: "כמו במשטרים ערביים"

"אני מתפלא על מדינה שמדברת על דמוקרטיה, אבל רודפת את העיתונות ומנסה לצמצם את חופש הדיבור והתנועה" - אומר וליד אל-עומרי, בכיר עיתונאי הרשת הקטארית בישראל, בתגובה להחלטת משרד החוץ להחרים את התחנה. לטענתו, אולמרט ולבני התחמקו מבקשות לראיון. ח"כים ערבים: "עדיף להפסיק את הפשעים מאשר להחשיך את המסך"

"ישראל נוהגת כמו כמה מהמשטרים הערביים", אמר בצהריים (יום ד') וליד אל-עומרי, ראש משרד אל-ג'זירה ובכיר כתביה בישראל, בתגובה לחרם שהחליט משרד החוץ בירושלים להטיל על התחנה הפופולרית בעולם הערבי. אל-עומרי התארח במשרדי הרשת הקטארית בדוחא, בדיון מיוחד שהתקיים בעקבות ההחלטה של מערך ההסברה בישראל. "עד כה לא קיבלנו כל הודעה רשמית בנושא. לפי מה שאנחנו מבינים, הם שוקלים זאת וטרם התקבלה החלטה. העמדה הזאת, לפיה הם 'שוקלים זאת', נכונה כבר שלושה שבועות", אמר העיתונאי.

 

"מסע ההסתה נגד אל-ג'זירה החל עוד לפני המבצע הישראלי בעזה", הוסיף אל-עומרי. "לכן אנו מתפלאים נוכח העמדה הישראלית הזאת. אל-ג'זירה לא ביצעה שום טעות, ההיפך הוא הנכון - כך היא מכסה את האירועים בעזה או בירושלים ב-12 השנים האחרונות. לא חל דבר חדש. תמיד ביקשנו ראיונות עם בכירים ישראלים, כמו שרת החוץ וראש הממשלה, והם התחמקו בשבועות האחרונים".

 

"הם מנסים, לדעתי, ללחוץ ולהפחיד את אל-ג'זירה", המשיך העיתונאי הבכיר. "אבל אם אל-ג'זירה הייתה פוחדת, היא הייתה פוחדת יותר ממשטרים ערביים שרדפו אותה בעבר. בכל מקרה, אני מתפלא על מדינה שמדברת על דמוקרטיה אבל רודפת את העיתונות ומנסה לצמצם את חופש הדיבור ואת חופש התנועה. אני מתפלאים על החלטה שכזאת". 


וליד אל-עומרי מדווח על ההתנקשות בעימאד מורנייה

 

וליד אל-עומרי הזכיר כי זו לא הפעם הראשונה: "נרדפנו גם בתחילת האינתיפאדה, איימו עלינו, לקחו לנו את תעודות העיתונות. עתרנו לבג"ץ, שם טענו שזה לא חוקי. במהלך מלחמת לבנון אני אישית נעצרתי לחקירה למספר שעות בהאשמות טיפשיות. עתה שוב חוזר הסיפור הזה. לדעתי זה רק ניסיון ללחוץ על כלי תקשורת פופולריים ואמינים. אני רואה ברדיפה הזאת ניסיון להפחיד וללחוץ עלינו כמו שעושים משטרים ערביים ולא-ערביים אחרים. אולם החרמה או איסור על אנשי אל-ג'זירה להיכנס למשרדי הממשלה - אני סבור שהדבר צריך להטריד את מי שחרד לחופש הביטוי והדעה".

 

"התמונות לא משקרות"

את הדברים הקשים הללו אמר אל-עומרי בעקבות ההנחיה הטרייה של משרד החוץ, שלא לשתף עוד פעולה עם הרשת ולא לאפשר לדוברים ישראלים להתראיין בשידוריה. "כתבי התחנה ועורכיה איבדו כל בסיס אובייקטיבי בסיקור אירועי האזור, הם פועלים בתיאום מלא עם החמאס וזה מצב בלתי נסבל מבחינתנו", נימקו בירושלים את ההחלטה.

 

כמו וליד אל-עומרי, גם ח"כים ערבים גינו את החלטת משרד

 החוץ: "ממשלת ישראל היא האחרונה שיכולה להטיף על הגינות תקשורתית, היות שכלי התקשורת בישראל משמשים ברובם במה להסתה נגד העם הפלסטיני והעמים הערבים", אמר יו"ר חד"ש, מוחמד ברכה. במכתב לשרת החוץ, ציפי לבני, הוא הוסיף: "לפני שאתם מחרימים כלי תקשורת זרים, יש לפעול למען תקשורת ישראלית נקייה מהסתה. עדיף להפסיק את הפשעים מאשר להחשיך את המסך".

 

יו"ר בל"ד, ג'מאל זחאלקה, אמר כי מדובר בניסיון מסוכן להפחיד כלי תקשורת: "ממשלת ישראל רוצה שהתקשורת תסתיר מידע מהציבור על פשעיה בעזה, אך התמונות לא משקרות. במקום לבדוק מחדש את מדיניותה - הממשלה נטפלת לתקשורת והחרם הוא סמפטום של פשיטת הרגל המוסרית שלה".

 

החלטת משרד החוץ העלתה לא מעט גבות בקרב אנשי הסברה בהווה ובעבר. "מוטב לשלוח דוברים תקיפים שיציגו את עמדותיה של ישראל", אמר ל-ynet השגריר בדימוס צבי מזאל. ואילו רענן גיסין, לשעבר יועץ תקשורת לראש הממשלה, הכריז: "סיפקנו אולי את יצר הנקמה, אבל הפקרנו את הבמה לדעה אחת בלבד".   

 

בהכנת הידיעה השתתפו רוני סופר ורועי מנדל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלג'זירה
"לחץ על כלי תקשורת פופולריים ואמינים"
צילום: אלג'זירה
צילום: גיל יוחנן
סימפטום לפשיטת הרגל: זחאלקה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים