שתף קטע נבחר

חדש: בלוגים באתר השב"כ

בניסיון לעודד מצטרפים חדשים לשורותיו, צועד השב"כ עם הזמן ומשיק אתר בלוגים. נ', א', ח' וי' כותבים ממרתפי הארגון. ההילה הביטחונית מוגזמת, בהתחשב בכך שהם אנשי טכנולוגיה

שירות הביטחון הכללי איפשר לארבעה מעובדיו לפתוח בלוגים, במטרה מוצהרת לספק הצצה לעבודת אנשי הטכנולוגיה בארגון ובאופן יותר סמוי, לפתות עובדים מתעשיית ההיי טק להצטרף לארגון.

 

צוות לעניין

הבלוגים מתפרסמים בכתובת אינטרנט נפרדת, shin-tech.org.il, אך זוכים להפניה בולטת מהאתר הרשמי של השב"כ. העיצוב והסגנון של הבלוגים מושפע מההילה השושואיסטית - בדף הראשי מאוירות ארבע דמויות שפניהם מוצללים. בין הכותבים: י', מומחה תשתיות אינטגרציה, המכונה "המוח הטכנולוגי"; ח', "האישה הסודית", מהנדסת QA; א', "המומחה", מהנדס תוכנה שאוהב לשחק כדורסל ולצפות בסדרה Lost; ו-נ', ראש צוות QA.

 


"כאן, באגף הטכנולוגי, אנחנו לא רודפים אחרי מחבלים בשטח אבל חיים בהחלט יחד באותו חלל משרדי לא מעט שעות", כותב י' בבלוגו. "אומנם יש דברים שאפילו לבעלי אני לא יכולה לספר בפרטי פרטים, אבל אנחנו בכל מקרה לא אוהבים לדבר בבית על עבודה", מוסיפה "האישה הסודית". המשפחה הקרובה בהחלט יודעת שאני עובדת בשב"כ, אבל הסביבה היותר רחוקה לא יודעת וזה בהחלט יכול ליצור מצבי מבוכה: כשהייתי באירוע משפחתי לאחרונה מישהו שאל אותי איפה אני עובדת והתקשה להבין את הרמז כשלא נידבתי פרטים".

 

"פה לא עושים כסף", מציין א', "… רגע, רגע, זה לא שאני אומר שאני לא עושה כסף… המוצר העיקרי של ה'חברה' שלנו נקרא הצלת חיים. כשחושבים על זה השב"כ הוא ארגון בלתי רווחי בעליל.. עובדה זו היא בהחלט פקטור בתחושת הסיפוק והרצון שלי לתרום, ולו במעט, לחיים טובים יותר. האמת היא שבמשפחה שלנו

 זו גם כבר סוג של מסורת: אבא שלי עבד בשירות שנים רבות".

 

הילה ביטחונית מוגזמת

אם היו לכם פנטזיות בנוגע לחשיפת סודות על מבצעים אפלים, נ', שמתגלה "כמוח" האמיתי מאחורי האתר, מסלק אותם ביד בוטחת: "כדי להסיר ספק - לא תמצאו כאן תשובות לשאלות כמו 'מיהו ה-'גורם בכיר בשב"כ' המצויין בתקשורת?', ובטח שלא תקראו סקופים על עבודת השב"כ. אבל, זוהי הזדמנות עבורכם - הזדמנות שלא היתה לי - לשאול מה שתמיד רציתם לדעת ולא יכולתם לשאול. אני מבטיח לנסות ולהיות סוג של מורה נבוכים (או מתלבטים) לכל אלו שהתעניינו, שמעו, הסתקרנו, לגבי עבודה בשב"כ, אבל לא היה להם עם מי ללבן את הסוגיה".

 

למעשה, מונולוגים של אנשי שב"כ פורסמו באתר הארגון כבר עם השקתו המחודשת בחודש דצמבר בשנה שעברה, אם כי אז דובר ברכזי שטח. הגירסה החדשה של האתר, שהושק לראשונה ב-2005, כללה אפשרות להגיש מועמדות לארגון ושיטות שיווק המזכירות סרטי ריגול דלי תקציב.

 

החידוש כעת הוא הפורמט של הבלוגים, הכוללים את כל המרכיבים הבסיסיים הדרושים לפלטפורמה הזו - רשימות כרונולוגיות, תגובות, RSS ועוד. למעשה, הבלוגים של השב"כ מבוססים על מערכת Wordpress החופשית - מהלך חדשני (וחסכוני) כאשר מדובר בארגון חשאי ושמרני כמו השב"כ. התגובות של הגולשים לא יתפרסמו מיד, אלא יעברו סינון לפני כן. על פי תנאי השימוש באתר, זה נועד להגן על כללים שאומרים בין השאר כי "אין לחשוף מידע העלול לפגוע בביטחון המדינה".

 

על אף הגישה החדשנית, הקטעים שפורסמו עד כה בבלוגים זועקים משיווק עצמי מוגזם ודגש חזק מדי על הילה ביטחונית. הרי אף אחד לא יחשוד כי נ', א', ח' וי', מצוינים ככל שיהיו, נעים כצלליות ועוסקים בפעילויות סודיות שהשתיקה יפה להן במרתפי השב"כ המפורסמים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים