שתף קטע נבחר

סקירה: דיסק חיצוני 500GB של היטאצ'י

דיסק USB 2.0 חיצוני בנפח גדול יעלה לכם היום כמעט חצי ממה שעלה לפני שנה. אבל במקרה של כונן ה-500GB של היטאצ'י זה עדיין יוצא לא מעט, בעיקר כשבשוק מתחילים להופיע מוצרי eSATA זולים

הכוננים הקשיחים עברו בשנתיים האחרונות דרך ארוכה. היום הם זולים יותר, מהירים יותר ומגיעים עם כל מיני תכונות מתקדמות כמו כלי אבטחה מובנים, יציאות וידאו או האפשרות הפשוטה לגיבוי בלחיצת כפתור.

 

כונן ה-500GB החיצוני של היטאצ'י מציע רק את התכונה האחרונה, של גיבוי בלחיצה, וגם עליה סביר להניח שתעדיפו לוותר. זהו כונן 3.5 אינטש חיצוני, בממשק USB 2.0, שזמין בנפחים נוספים (80 עד 400 גיגהבייט). כמו הגירסה הניידת שבדקנו לפני קצת יותר משנה, גם המוצר הזה בנוי מכונן SATA של היטאצ'י (מסדרת T7K500), שכלוא במארז ייעודי מתוצרת Mapower הטיוואנית (דגם KC31B).

 

בניגוד ליצרנים אחרים של דיסקים חיצוניים, היטאצ'י לא טרחה למתג את המוצר הזה באף אחת מגירסאותיו. השם שמתנוסס על האריזה הוא "External Hard Drive", כמו שאר הדיסקים החיצוניים של החברה. על המארז עצמו יש מדבקה עם שם החברה - בלי שם או סימון של הדגם. זה נותן תחושה קצת זולה, למרות שלא בהכרח מעיד על טיב המוצר.

 

כבר לא הכי משתלם

המארז עשוי אלומיניום, עם צלעות קירור מובנות ונורית כחלחלה שמהבהבת בזמן פעולות קריאה וכתיבה. אסתטי אבל לא עוצר נשימה. יש את כפתור הגיבוי בלחיצה, שתקוע מאחור בין הכבלים במיקום מעצבן, ויש כפתור On/Off (נשמע טריוויאלי אבל משום מה הוא לא קיים בכל הכוננים החיצוניים). האבזור כולל טרנספורמטור, תקליטור דרייברים, "מפתח" לברגי המארז, וכן מיוחד להעמדת הכונן על הצד. זהו. בסיסי עד כמה שבסיסי יכול להיות.

 

מבחינת הביצועים דווקא הופתענו לטובה. במבחן ה-File System של Sandra 2007, למשל, הוא הגיע לתוצאה של 29.1MB/sec. העברת קובץ בנפח 1GB ארכה 47 שניות בלבד. העתקת אותו קובץ למיקום חדש בכונן ארכה 1:35 שניות. במבחן h2bench (המבחן הכי מקובל לבדיקת כוננים באתרים המקצועיים) קיבלנו מהירויות קריאה שבין 29MB/s ל-32MB/s ומהירויות כתיבה שסביב ה-25MB/s.

 

אלה נתונים טובים אם משווים לכונני USB 2.0, אבל כונני eSATA (ראו, למשל, הטבלה של Tom's Hardware) מגיעים היום לביצועים גבוהים ב-50 אחוז ויותר, אם כי בדרך-כלל במחיר קצת יותר גבוה.

 

הכונן של היטאצ'י אינו מהיקרים, אבל הוא מציע מעט יתרונות על-פני המוצרים המקבילים של Western Digital ו-Maxtor, שמגיעים עם יותר תכונות ותמיכת תוכנה טובה יותר. הוא מפצה על כך קצת בשלוש שנות אחריות לעומת שנתיים אחריות יצרן אצל המתחרים. מצד שני, הכוננים החיצוניים של היום נחשבים הרבה יותר אמינים, ויש מגמה של משווקים מקומיים להעניק עליהם אחריות עצמית ל-3 ואף חמש שנים.

 

ציון:

מחיר: 650 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשלוש שנים

יבואן/משווק: ח.י אלקטרוניקה

 

בעד: ביצועים גבוהים יחסית לכונני USB 2.0 אחרים. 3 שנות אחריות.

נגד: מעט אבזור, מעט תיעוד, חבילת תוכנה חלשה, לא זול בהרבה מכונני eSATA.

השורה התחתונה: מוצר טוב אבל לא מציע יתרונות מספיקים על מוצרים אחרים בתמחור דומה.

 


כונן חיצוני של היטאצי - מפרט טכני

כונן חיצוני של היטאצ'י - מפרט טכני
מידות/משקל 136x208x35 מ"מ, 1.95 ק"ג
תכונות עיקריות כונן 3.5 אינטש חיצוני, 7200rpm, מטמון 16MB, מארז אלומיניום עם קירור פאסיבי, ממשק USB 2.0
נתוני ביצועים Access Time 8.5ms, 25-32MB/sec Transfer Rate

אספקת חשמל: ספק חיצוני (מצורף)

אספקת חשמל ספק חיצוני (מצורף)
סביבות נתמכות Windows, Mac OS

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין לו יתרונות על מוצרים מקבילים
מומלצים