שתף קטע נבחר

מקיין: אם היו יורים על עיר באריזונה, היינו מגיבים

בפגישה עם הסנאטורים ג'ון מקיין, ג'ו ליברמן ולינדי גרהם, אמר ראש הממשלה, אהוד אולמרט: "אני סקפטי לגבי מה שנראה כרגיעה זמנית בדרום. אני בספק אם זה יחזיק מעמד". הסנטור מקיין, מועמד הרפובליקנים לנשיאות, אמר: "מבחינת ישראל, המצב בדרום בלתי נסבל"

הרגיעה בדרום כנראה זמנית - כך סבור ראש הממשלה, אהוד אולמרט, וזה המסר שהעביר אחר הצהריים (יום ד') לשלושת הסנאטורים האמריקנים שעמם נפגש ובראשם ג'ון מקיין, המועמד מטעם הרפובליקנים לנשיאות ארה"ב: "אני סקפטי לגבי מה שנראה כרגיעה זמנית בדרום. אני בספק אם זה יחזיק מעמד".


רה"מ ואורחיו. מימין: גרהם, אולמרט, מקיין וליברמן (צילום: גיל יוחנן) 

 

אולמרט סעד עם הסנאטורים מקיין, ג'ו ליברמן ולינדזי גרהם בביתו כשעתיים: "ישראל לא תוכל להמשיך ולסבול את ירי הקסאם ואת העובדה שמאות אלפים מתושביה נתונים תחת מתקפת טילים יום יומית. בסופו של נפסיק את ירי הקסאם". מקיין  אמר לראש הממשלה: "אני מסכים שמבחינת ישראל המצב בדרום שלכם בלתי נסבל. אם היו יורים על תושבי עיירה באריזונה, ארה"ב הייתה מגיבה על כך. התושבים ודאי היו דורשים להגיב".

  

אולמרט אמר למקיין שישראל מתכוונת לפעול נגד הירי מעזה, אך לא להעניש את האוכלוסייה הפלסטינית. "חמאס כיום מצויד, מחומש וממומן על-ידי איראן וסוריה. כשישראל מגיבה על הירי בצעדים צבאיים מוקיעים אותה בעולם, אך אין לנו דרך אחרת להפסיק את הירי", אמר.

 

הסנאטור ג'ו ליברמן, שהיה בעבר מועמד לתפקיד סגן נשיא ארה"ב, שאל את אולמרט אם יש דרך לעצור את ירי הקסאם מבלי לכבוש את עזה כולה. ראש הממשלה השיב לו כי הדרך לעשות זאת "היא באמצעות יצירת הרתעה בדרום, שתגרום להם לחשוב פעמיים לפני שהם יורים שוב".

 

בהתייחסו לתהליך המדיני אמר אולמרט כי "במקביל לניסיונות שלנו לבלום את ירי הקסאם, אנחנו ממשיכים לבנות את המומנטום של התהליך המדיני עם הגורמים הפרגמטיים ברשות הפלסטינית, בראשות אבו מאזן".

 

במהלך השיחה עלה נושא האיום האיראני לדיון ארוך. כמו כן דנו הארבעה בהשפעות הדו"ח האמריקני שגרס כי איראן הפסיקה ב-2003 את תוכניתה לייצר נשק גרעיני.

אולמרט אמר בעניין כי "ההערכה הישראלית היא שונה בתכלית מרוח הדו"ח. אנו משוכנעים שאיראן ממשיכה בתוכנית הצבאית הסודית להגיע לנשק גרעיני".

 

הסנאטורים האמריקנים נועדו מוקדם יותר גם עם שרת החוץ, ציפי לבני, ועם יו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו. השלושה הגיעו לישראל מעמאן, לאחר שהות בעיראק. הם סיפרו לראש הממשלה על המתרחש שם ועל הבעיות שעימן מתמודד הצבא האמריקני. הארבעה שוחחו על המאמץ הבינלאומי לבלום את התחמשות הגרעין האיראני, על ביקורה של קנצלרית גרמניה בישראל, על החטופים והמצב בסוריה ובלבנון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט ומקיין
צילום: גיל יוחנן
מומלצים