שתף קטע נבחר

מתחילים לבער את החמץ עם מתכונים נפלאים

החג מתקרב והבית מלא בחמץ? במקום לזרוק, למה תשתמשו בו להכנת מאכלים נפלאים. יש מתכון לכל אחד: קיש למשקיענים, פסטה לקצרים בזמן וחיטה לשומרים על דיאטה

קיש מפתה של בטטות וג'ינג'ר

מתכון של השפים מיכל מוזס ואורי שפט

 

בצק בסיס לקיש

מספיק ל- 2 קישים גדולים בקוטר 24 ס"מ, או 10 קישים אישיים בקוטר 12 ס"מ

  • המרכיבים:

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם) קמח

250 גרם חמאה, קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

5 כפות מים קרים (75 גרם)

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

  • אופן ההכנה:

1. שמים את הקמח והחמאה במעבד המזון ומעבדים עד שנוצרים פירורים.

2. מערבבים בקערה את המים, המלח והסוכר, עד שהם נמסים קצת. מוסיפים לקערת הקמח ומעבדים עד שנוצר גוש בצק. 3. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות לפני הרידוד.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. משטחים בתבנית, מהדקים לבסיס ולדפנות ומאחסנים שוב במקרר עד למלוי.

 

בלילת בסיס לקיש

  • המרכיבים:

1 ליטר (4 מכלים) שמנת מתוקה

6 ביצים

מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי טעם ולפי מידת המליחות של המלית

  • אופן ההכנה:

שמים את כל המרכיבים בקערה וטורפים היטב במטרפה ידנית. שומרים במקרר עד למילוי.

 

קיש בטטות וג'ינג'ר

2 קישים גדולים בקוטר 24 ס"מ, או 10 קישים אישיים בקוטר 12 ס"מ

  • המרכיבים:

5 בטטות גדולות (לפי 1/2 בטטה לקיש)

1 כף חמאה

1 כפית מיץ לימון

מלח, פלפל שחור

1/2 כפית שורש ג'ינג'ר קלוף, מגורר

  • אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. ממלאים סיר במים, ממליחים ומוסיפים את הבטטות, אץ מיץ הלימון ואת החמאה ומבשלים ברתיחה עדינה כרבע שעה, עד שהבטטות רכות.

3. פורסים ומתבלים במלח, בפלפל ובג'ינג'ר. מוצאים את תבניות הבצק מהמקרר, מסדרים את הבטטות על הבצק במעגל, יוצקים את הבלילה עד לשני שליש מגובה הבצק ואופים 45 דקות לקיש הגדול או 25 דקות לקטנות, עד שהבצק מזהיב והבלילה מתייצבת.

 

פסטה עם ירקות וגבינת ריקוטה בקלי-קלות

מתכון של השף יאיר ברק

6 מנות

 

המרכיבים:

500 גרם פסטה רחבה (למשל פטוצ'יני)

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול קלוף וקצוץ

2 קישואים פרוסים

2 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים ופרוסים דק

1/2 סלסילה (100 גרם) עגבניות שרי חצויות

6 גבעולי אספרגוס חצויים

מלח ופלפל

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1/4 כוס (50 מ"ל) יין לבן יבש

  • להגשה:

גבינת ריקוטה

כמה עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים.

2. מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הקישואים הפלפלים, העגבניות והאספרגוס. מטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-2 דקות.

3. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים שמנת מתוקה ויין לבן יבש ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים גם את הפסטה, מערבבים ומחלקים לצלחות הגשה. מפזרים מעל כל מנה 2 כפות גבינת ריקוטה וכמה עלי בזיליקום ומגישים.

 

תבשיל חיטה עם ירקות - בריא, טעים ולא משמין

מתכון של הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה

6 מנות/ 116 קלורית למנה

 

המרכיבים:

3 כפות שמן (סויה או קנולה)

2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

2-3 שיני שום, קלופות וקצוצות

4 גזרים קלופים, מגוררים במגררת גסה

1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות

1 סלסילה (250 גרם) פטריות, פרוסות בעובי בינוני

2 כוסות חיטה מלאה שלמה, שטופה ומסוננת

מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון לפי הטעם

4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מכינים סיר גדול שאפשר

 להכניס לתנור.

2. מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים-מאדים אותו 2-3 דקות, עד שהוא זהוב. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה. מוסיפים את הירקות לפי סדר הופעתם ברשימת המרכיבים ולאחר הוספת כל ירק מאדים 2-3 דקות, מערבבים ומוסיפים את הירק הבא.

3. מוסיפים גם את החיטה ומאדים תוך ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים דקה.

4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב ומכסים את הסיר. מכניסים את הסיר לתנור ל-4 שעות לפחות, ובמהלך האפייה או הבישול בודקים מדי פעם אם יש די נוזלים בסיר ומוסיפים מים אם צריך (סוגי חיטה שונים סופחים כמויות מים שונות). מגישים חם.

 

השבוע במדור "מיני שף" של עיתון "לאשה":

  • ריח של בית. מאפי שמרים שלב אחר שלב
  • דיאטה. גלילת קישואים 
  • מהיר. רצועות עוף עם שומר וברוקולי 
  • ארוחת ערב. קבבוני בשר עם כרשה וזיתים 
  • עוגת השבוע. עוגיות קינמון

 

לכל המתכונים של שף

 

לכל המתכונים של שף בווידאו

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני לרנר
קיש בטטות וג'ינג'ר
צילום: דני לרנר
פסטה עם ירקות וגבינת ריקוטה
צילום: יאיר ברק
תבשיל חיטה עם ירקות
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים