שתף קטע נבחר

הבנקים: התנודתיות הגבוהה בבורסה תימשך

כלכלני לאומי: עבור לקוחות סולידיים אנו מציעים להמשיך ולשמור על רמת אחזקה נמוכה יחסית במניות. הפועלים: המלצתנו למשקיעים בעלי טווח נשימה קצר, היא לנקוט בעמדת המתנה עם חשיפה מנייתית מצומצמת. ומה לגבי הדולר? ההערכות הן כי הוא ימשיך להתחזק

כלכלני הבנקים הגדולים ממשיכים להעריך כי המסחר בבורסה בתל אביב ימשיך להיות תנודתי, לפחות בטווח הקרוב, וממליצים למשקיעים שזקוקים לכסף בטווח קצר, להיחשף כמה שפחות למניות.  

 

כלכלני בנק הפועלים מעריכים בסקירתם השבועית, כי רמת התנודתיות בבורסה בתל אביב תמשיך להיות גבוהה בטווח הקרוב, בהתאם לנעשה בשוקי העולם בכלל, ובארה"ב בפרט. עיני המשקיעים בתל אביב, כמו ביתר השווקים הגלובליים, נשואות בעיקר לארה"ב, ובעיקר לחשש מפני האטה במשק האמריקני שתחלחל גם ליתר המדינות בעולם. דו"חות החברות הציבוריות בישראל הצביעו על האטה בקצב הצמיחה ברבעון הרביעי אשתקד, כשהענפים שבלטו לחיוב הם ענפי התקשורת, האלקטרוניקה והכימיה.

 

עוד כותבים כלכלני הפועלים, כי המהלכים האחרונים של הפדרל ריזרב מצביעים על נחישותו לבלום את ההתדרדרות במשק אמריקאי, וזוכים לתגובה חיובית בדרך כלל גם בשוקי ההון בעולם ובישראל. כמו כן, הירידות שנרשמו ברבעון הראשון של השנה הביאו את מחיריהן של מניות רבות לרמות ראויות להשקעה, אך נוכח התנודתיות שאנו צופים לשוק אנו סבורים כי מוקדם לפי שעה לחזור ולהגדיל את החשיפה המנייתית בשוק.

 

לאור האמור לעיל, אנו חוזרים ומדגישים את החשיבות בהתאמת מידת החשיפה לאפיקי ההשקעה השונים ולרמת הסיכון אותה הגדיר הלקוח, בתהליך ליבון הצרכים. המלצתנו למשקיעים בעלי טווח נשימה קצר, היא לנקוט בעמדת המתנה עם חשיפה מנייתית מצומצמת, תוך התמקדות במניות וענפים דפנסיביים.

 

לגבי שוק המט"ח, כלכלני הפועלים כותבים כי צעדיו האחרונים של בנק ישראל עוזרים בפיחות השקל, והם כוללים הפחתת הריבית השקלית ורכישות של דולרים מדי יום. המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, אך יש לציין, שרמת השפל של הדולר מקשה על פעולת החיזוי עוד יותר מתמיד.

 

נראה, כותבים כלכלני הבנק, כי הגורמים שתמכו עד כה במגמת ההתחזקות של השקל נחלשים, שכן גם בנק ישראל הנמיך השבוע את ציפיות הצמיחה הכלכלית בישראל לשיעור מתון יחסית של 3.2% בלבד. בנוסף, נראה כי בנק ישראל נחוש לבלום את מגמת התיסוף בשקל, הן על-ידי הפחתות ריבית והן על-ידי התערבות במסחר.

 

לאומי: לשמור על רמת אחזקה נמוכה במניות

גם כלכלני לאומי סבורים כי בטווח הקצר צפוי המסחר בשוק המקומי להמשיך להתאפיין בתנודתיות רבה תוך קורלציה גבוהה עם השווקים הבינלאומיים. בסקירה השבועית של הבנק נכתב, כי רמת המכפילים הנמוכה בשוק מעניינת ללקוחות בעלי אופק השקעה ארוך טווח. עבור הלקוח הסולידי ו/או למשקיע שיידרש לכספו בטווח הקצר אנו מציעים להמשיך ולשמור על רמת אחזקה נמוכה יחסית במניות, תוך התמקדות בענפים דפנסיביים, דוגמת קמעונאות ותקשורת.

 

לגבי הדולר, כלכלני לאומי סבורים כי חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר האשראי העולמי, וכן פער הריביות השורר בין המשק המקומי לזה אמריקאי (לטובת המשק המקומי), צפויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי בטווח הקצר-בינוני. התחזקות הדולר בעולם, מציינים בלאומי, תביא להתחזקותו גם מול השקל וכן צעדי בנק ישראל ישפיעו על חוסר הוודאות ויביאו להתחזקות הדולר.

 

מזרחי טפחות: ארה"ב תקבע את כיוון השוק

כלכלני מזרחי-טפחות מעריכים כי גם בשבוע הקרוב, בדומה לשבוע שחלף, אנו מעריכים שכיוון השוק יקבע בהשראת ארה"ב, בהתאם להתפתחויות ופרשנויות מאקרו כלכליות.

 

בבנק מציינים, כי תחום התקשורת, שהציג צמיחה נאה בתוצאות הרבעון הרביעי ימשיך להיות אטרקטיבי להשקעות. כמו כן אנו ממליצים על חברות הנדל"ן המניב, שבתקופות אלו נהנות מתזרים מזומנים יציב (יחסית). בפרט מומלץ נדל"ן מניב בארץ וחברות נדל"ן נוספות, המאופיינות במזומנים להשקעה ופעילות מפוזרת גיאוגרפית. תחום דפנסיבי נוסף מומלץ הינו תחום המזון.

 

לגבי הדולר, במזרחי-טפחות סבורים כי שוק מטבע החוץ ימשיך לעמוד בסימן נוכחותו של בנק ישראל וההתפתחויות בשער הדולר בעולם. אנו סבורים כי הנטייה לחולשה בשער השקל מול הדולר תימשך. שער השקל-דולר עשוי לעלות מדרגה לכיוון 3.8-3.6 בשבועות הקרובים, עם נטייה להמשך היחלשות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מה יהיה עם הדולר?
צילום: איי פי
עיני המשקיעים - לארה"ב
צילום: index open
מומלצים