שתף קטע נבחר

ירידה של 5% בתשואות קופות הגמל ברבעון

רבעון ראשון עגום לענף קופות הגמל: פרפקט גמל שהגיעה ראשונה ירדה ב-3.68%; פריזמה חרמון ירדה ב-11.5% ואיבדה חצי מיליארד שקל

ענף קופות הגמל לא ירצה לזכור את הרבעון הראשון של שנת 2008: התשואות השליליות שרשמו הקופות מחקו אצל רובן תשואה של שנה שלמה, ואף יותר מכך. בממוצע רשם ענף קופות הגמל תשואה שלילית של 5%.

 

למקום הראשון הגיעה פרפקט גמל שבשליטת עמית ברגר, שהשיגה תשואה שלילית של 3.68%. אחריה נמצאת קופת הגמל של דש תגמולים, שנרכשה מבנק הפועלים. הקופה, המנהלת כיום נכסים בשווי 4.5 מיליארד שקל, ירדה ברבעון ב-3.75%. דש מיוצגת גם במקום השלישי עם דש גמל, שסיימה את הרבעון עם תשואה שלילית של 3.9%.

 

השונות בתשואות שהשיגו הקופות עומדת על 2%–3% בממוצע. עם זאת, אפשר להבחין בפערי תשואות גדולים יותר בין הגופים המדורגים בראש לאלו המדורגים בתחתית. כך למשל, פרפקט גמל ודש תגמולים השיגו תשואה שהיתה גבוהה ביותר מ-7%, לעומת התשואה של פריזמה חרמון (11.5%-), שהיקף נכסיה הצטמק בתוך רבעון אחד בחצי מיליארד שקל לכדי מיליארד שקל בלבד.

 

הקופות הגדולות השיגו תשואה עדיפה לעומת הקופות הקטנות והבינוניות, בעיקר מכיוון שהגדולות נשענו יותר על אגרות חוב ממשלתיות, בה בעת שהקופות הקטנות נתנו משקל גדול יותר לאיגרות החוב הקונצרניות. לדוגמה, בחודש מרס בלבד, עלו אגרות החוב הממשלתיות הצמודות מדד ב-0.1%, ואגרות החוב הקונצרניות ירדו ב-1.5%.

 

מסיבה זו ממוקמות כל הקופות הבנקאיות לשעבר בעשירייה הראשונה, לפני בתי השקעות כמו אלטשולר שחם ואקסלנס. הקופות של הראל - עוצמה ותעוז שהגיעו למקומות הרביעי והשביעי - השיגו תשואה רבעונית שלילית כמעט זהה, 4.31%- ו-4.38%- בהתאמה, למרות פער של 9 מיליארד בהיקף הנכסים לטובת עצמה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד קוולרצ'ק
רון לובש: תשואה שלילית של 11.5%
צילום: גלעד קוולרצ'ק
מומלצים