שתף קטע נבחר

משקי הבית מאמינים בשקל: משכו 193 מ' ד' במרס

על פי נתוני בנק ישראל לחודש מרס, המשקיעים המוסדיים חזרו להשקיע בחו"ל; סיכון שער החליפין עלה ל-12.2% ואילו הדולר התחזק ב-0.8% לרמה של 3.452 ש"ח

המשקיעים המוסדיים, בעיקר קרנות הפנסיה, שבו להשקיע בחו"ל לאחר האטה ניכרת בהשקעות אלו. כמו כן נמשכו צבירות המט"ח שלהם בפיקדונות בבנקים בארץ ובחו"ל, בהיקף של כ־140 מיליון דולר. לעומתם, המגזר העסקי ומגזר משקי הבית הקטינו את פיקדונותיהם במט"ח זה החודש השני ברציפות. כך דיווח אתמול (ב') בנק ישראל.

 

במרס נרשמה משיכה מפיקדונות המט"ח של משקי הבית, לאחר תקופת צבירה של מט"ח בפיקדונות שנמשכה למעלה משנה. המשיכות מפיקדונות בארץ ובחו"ל הסתכמו ב־193 מיליון דולר.

 

במחלקה לפעילות המשק במט"ח ציינו כי מוקדם עדיין להסיק שמדובר בהיפוך מגמה. כמו כן המשיכו משקי הבית לממש השקעות בקרנות נאמנות המשקיעות במט"ח בשווקים השונים בחו"ל, בהיקף גבוה ביחס לממוצע בשנה האחרונה.

 

עוד עולה מנתוני בנק ישראל כי סיכון שער החליפין הממוצע לחודש מרס - המודד את ההסתברות לשינויים חדים על ידי סטיית התקן הגלומה באופציות שקל־דולר - עלה ב־0.2% לעומת פברואר, והסתכם ב־12.2%.

 

מהמחלקה לפעילות המשק במט"ח בבנק ישראל נמסר כי השקל התחזק לעומת הדולר במהלך מרץ ב־2.3%, ונחלש לעומת האירו ב־1.6%.

 

בתוך כך התחדש אתמול המסחר במטבע חוץ, והדולר התחזק ב־0.8% לרמה של 3.452 שקל לדולר. בחדרי העסקות הסבירו כי אין מדובר בשינוי מגמה, אלא במסחר הדליל שנרשם עקב חג הפסח.

 

בשבוע האחרון צנח הדולר ב־4%, בעקבות דבריו של נגיד בנק ישראל סטנלי פישר בתחילת השבוע שעבר, שלפיהם השקל ימשיך להתחזק בטווח הבינוני והארוך, ועל היצואנים להיערך לכך.

 

העלאת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת מודי'ס ביום חמישי האחרון חיזקה את השקל בכ־1% אל מול המטבעות העיקריים, לרבות הדולר. למרות התחזקות הדולר אתמול העריכו בשוק ההון כי מגמת הירידה בדולר תימשך, והציפייה שנגיד הבנק הפדרלי האמריקאי, בן ברננקי, יודיע בסוף החודש על הפחתת ריבית נוספת בסך 0.25%, רק תחזק אותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים