שתף קטע נבחר

אונר"א הפסיקה לספק מזון לעזה: נגמר הדלק

המצוקה בעזה עומדת להחריף עוד יותר, לאחר שסוכנות הסיוע של האו"ם, אונר"א, הודיעה כי הפסיקה לספק מזון לתושבים. הסיבה: הדלק אזל. מתברר כי ישראל מספקת סולר, אבל אין מי שייקח אותו, בגלל שביתה בעזה. ראש מנהלת התיאום והקישור: חמאס יוצר משבר על גב האוכלוסייה, ומנסה להפנות את הלחץ לישראל

סוכנות הסיוע של האו"ם, אונר"א, הודיעה הערב (יום ה') כי היא הפסיקה לספק מזון לתושבי הרצועה, משום שאזל הדלק למשאיות. דובר אונר"א, עדנאן אבו-חסנה, מסר כי "הפסקנו את חלוקת כל סוגי המזון ל-650 אלף פליטים פלסטינים ברצועת עזה, בשל מחסור בדלק". מחר מתכננים בחמאס תהלוכות מחאה לעבר המעברים לאחר תפילות יום השישי.   

 

לדברי דובר אונר"א, מאות אלפי פלסטינים תלויים במזון שמספק הארגון. לראשונה מאז הפיגוע במסוף הדלקים בנחל עוז, נפתח אתמול המסוף באופן רציף. ישראל העבירה כמיליון ליטר סולר, אבל הפלסטינים אינם שואבים את הכמות, בשל שביתה שהוכרזה מצד הרשות הפלסטינית לאנרגיה. זו הסיבה שרצועת עזה נותרת בלא דלק. ברשות לאנרגיה מוחים על כך שישראל העבירה רק סולר, ולא מעבירה בנזין.

 

ראש מנהלת התאום והקישור לעזה, אלוף משנה ניר פרס, התייחס לטענות הארגון ואמר כי כבר אתמול נערכה פנייה לאונר"א לאיגוד הדלק הפלסטיני לשם העברת דלק. לטענתו, היום הגיעה מיכלית כדי להעביר דלק לארגון, אולם פלסטינים שחסמו את אחד הצמתים מנעו את מעברה.

 

"לצערנו, אנו עדים שוב ושוב לכך שחמאס מנסה ליצור משבר על גבה של האוכלוסייה בתקיפת מעברי הדלק והסחורות בנחל עוז וכרם שלום, ומניעת חלוקת דלק לצרכים הומניטריים תוך ניסיונות להפנות את הלחצים לעבר ישראל", אמר פרס. הוא קרא לפלסטינים להעביר דלק מהמסוף בנחל עוז לצרכים ההומניטריים והאזרחיים השונים.

 

לפי שעה, מערכת הביטחון מאפשרת להעביר ממסוף הדלקים רק סולר לתחנת הכוח ברצועת עזה, ולא מאפשרת הזרמת בנזין למכוניות. המסוף נפתח חלקית בשבוע שעבר להעברת סולר וגז בישול, אבל הפלסטינים ירו צרורות לעבר מיכליות, ולכן נותר סגור עד אתמול.

 

ראש סוכנות הסיוע של האו"ם, ג'ון גינג, הזהיר אתמול כי ייאלץ להפסיק את חלוקת המזון, אם ישראל לא תחדש את אספקת הסולר.

שליח האו"ם לתהליך השלום, רוברט סרי, הזהיר אתמול מפני הידרדרות במצב ההומניטרי בעזה: "הענישה הקולקטיבית של אוכלוסיה בעזה שהתבצעה בחודשים האחרונים נכשלה. המטרה המרכזית והמיידית צריכה להיות פתיחה מחדש של המעברים".

 

לדבריו, "האו"ם מוביל מאמץ הומניטרי שיאפשר לתושבי עזה לחיות תחת המצור. אנחנו פעילים מאוד פוליטית ודיפלומטית ודוחפים את כל הצדדים ואת הקהילה הבינלאומית לפעול למען אסטרטגיה חיובית יותר בעזה. אנחנו תומכים מאוד במאמץ המצרי להשיג רגיעה וקוראים לכולם לשתף פעולה עם מצרים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעבירים סיוע הומניטרי
צילום: AFP
סוף למשלוחי המזון
צילום: AFP
מומלצים