שתף קטע נבחר

"עם 3 מאבטחים, הפיגוע היה מסתיים אחרת"

שני ההרוגים בפיגוע ליד ניצני עוז הם שמעון מזרחי ואלי וסרמן. לאחר הפיגוע אמרו גורמים ביטחוניים כי התוצאות הטרגיות היו אמורות להימנע: מתחקיר ראשוני עלה כי אחד המאבטחים שכח את נשקו במכונית, ואילו השלישי נמלט מהמקום עם הישמע הירי. אזור התעשייה יישאר סגור לפחות עד יום ראשון

פיגוע הירי באזור התעשייה ליד ניצני עוז הבוקר (יום ו') גבה את חייהם של שמעון מזרחי, בן 53 מבת חפר, ואלי וסרמן, בן 51 מאלפי מנשה. השניים נורו למוות מטווח קצר כשעמדו בעמדת הבידוק במעבר מהגדה לאזור התעשייה. 

 

 

גורמי ביטחון העלו תהייה על השתלשלות העניינים וטענו כי האירוע היה צריך להסתיים אחרת. "במסוף היו שלושה מאבטחים מול מחבל אחד, זה לא היה אמור להיגמר כך", אמרו ל-ynet. מתחקיר ראשוני של צה"ל עלה כי אחד המאבטחים שנהרג שכח את נשקו במכונית ועמד במקום לא חמוש, ואילו המאבטח השלישי ברח מהמקום עם הישמע הירי.

 

הגורמים הביטחוניים ציינו כי רק לפני חודש נערך למאבטחים תירגול של פיגוע למאבטחים, שהיה אמור להכין אותם לרגע אמת.


אזור התעשייה ניצני עוז (צילום: עידו ארז)

 

אחרי הפיגוע הקטלני פתחו כוחות הביטחון בסריקות. חיילים הוצבו במגדל השמירה שניצב ומשקיף לעבר טול כרם, וחיילים הוצבו לא הרחק מהשער.

 

מפקד אוגדת איו"ש, תת-אלוף נועם תיבון: "בין השעות 6:00 ל-7:00 בבוקר נכנסו פועלים לאזור התעשייה על פי תיק אבטחה של המקום. המעבר היו צריכים להיות שלושה אנשים חמושים, שיכניסו את הפועלים. עד 6:45 רוב הפועלים כבר נכנסו וב-7:00 הגיע מחבל בודד שירה מהשער לכיוון המפעל - ופגע.

 

"המחבל לא חדר לאזור התעשייה. אנחנו נבצע תחקיר של האירוע - גם כדי להבין איך זה ששלושה אנשים חמושים לא הצליחו לירות לעבר המחבל, להרוג אותו או לפחות לפצוע. אנחנו מתכוונים לתפוס את המחבל בזמן הקרוב".   

 

שיתוף פעולה בין המפעלים וצה"ל

במסיבת עיתונאים שערכו בעלי המפעלים באזור אמרו כי האחריות על כניסתם של כ-500 פלסטינים מדי יום לעבודה ב"ניצני השלום" היתה מוטלת על אנשי האבטחה של המפעלים, שנציגיהם נהגו להתייצב בכל יום בשער הכניסה למתחם - ושם לזהות מתוך היכרות אישית את הנכנסים. בעלי המפעלים סיפרו כי מדובר באזור תעשייה ייחודי, שבו הפלסטינים עובדים לצד 200 ישראלים נוספים, והמקום הוא סמל לדו-קיום, ביטחון ושלווה.

 

"אנו מצטערים על האירוע", אמר מנכ"ל חברת תעשיות גשורי, ד"ר רענן גשורי. "נעשה הכל כדי שהדו-קיום יימשך וששיתוף הפעולה פה לא ייפגע".

 

לדברי גשורי, קיים שיתוף פעולה מלא עם הצבא בכל הנוגע לנושא הביטחוני - כאשר האבטחה ההיקפית מוטלת על צה"ל על הצבא ואילו האבטחה באזור התעשייה, כולל כניסת העובדים, היא על המפעלים. "השקענו כספים רבים בחומה שמקיפה את המתחם, שנבנתה על חשבוננו".

  

מנהלי המפעלים מציינים כי מדובר באזור תעשיה שהוקם כבר בשנת 1985 ופועל בדו-קיום עם הפלסטינים. "אין ספק שיש גורמים שמנסים לחבל בדו-קיום הזה. אלפי לקוחות ישראלים ופלסטינים באים לקבל שירות מהמפעלים באזור תעשייה וכל ממשלה צריכה לחזק את שיתוף הפעולה באזור הזה", אמר שלמה פרץ, מרכז התקשורת של המפעלים.

  

על סידורי האבטחה, לפיהם הפלסטינים שנכנסים נבדקים אישית על ידי נציגי המפעלים, אמרו מנהלי המפעלים כי עד כה הוכיח הסידור הזה את עצמו - אך נוכח מה שקרה היום הם יצטרכו להסיק מסקנות. עם זאת אמרו: "בראש ובראשונה נמשיך לעבוד כרגיל מבחינתנו, רק כך נעמיק ונחזק את הדו-קיום".

 

למרות שבמקום מתקיימת פעילות גם בימי שבת וחג, הוחלט שאזור התעשייה יישאר סגור לפחות עד יום ראשון - אז תתקיים הערכת מצב של מערכת הביטחון.

 

"הכל היה רגיל"

עובדים במפעלי אזור התעשייה נראו הבוקר המומים מאיבוד חבריהם. אחד מהם, פתחי חאג' יחיא, סיפר כי "אחד ההרוגים

הוא מנהל עבודה אצלנו במפעל. הבוקר הוא אסף אותי לעבודה והכל היה נראה רגיל. הוא היה בחור טוב, חבל על מה שקרה".

 

אבנר כהן מאבן יהודה, העובד באחד המפעלים שבאזור התעשייה, סיפר ל-ynet על אחד ההרוגים: "נפגשנו בבוקר, עמדנו ליד שער הכניסה של העובדים ודיברנו. הכל היה רגיל. ואז, פתאום נורו שלוש יריות שפגעו בשניים שהיו לידי. אני ניצלתי בנס ולא נפגעתי. מחר אני הולך לבית כנסת ואגיד ברכת הגומל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחסום בכניסה לאזור התעשייה, הבוקר
צילום: עידו ארז
וסרמן
צילום רפרודוקציה
ומזרחי. נהרגו בפיגוע
צילום רפרודוקציה: עידו ארז
מומלצים