שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתכונים בלי ביצים
    רוב האנשים לא מודעים לכמות הביצים שהם אוכלים בגלל העובדה הפשוטה שביצים מהוות מרכיב בסיסי בכל-כך הרבה מאכלים. למען אלה שרוצים להפחית בכמויות או להתנזר כליל, פיליס גלזר מציעה שלל מתכונים נטולי ביצים

    לא מזמן פגשתי מישהו עם אלרגיה לביצים. לא לשום דבר אחר, רק לביצים. כפי שהוא הסביר לי זו אלרגיה מעצבנת מאוד, כי המון דברי מאפה מכילים ביצים. בנוסף לפשטידות, קציצות עוגות וממתקים, אפילו גלידות מכילות ביצים לעיתים, ולא תמיד נעים או מתאפשר לו לשאול מה המרכיבים.

     

    אבל יש כאלה שההתנזרות שלהם מביצים נובעת מתוך החלטה. כך למשל, חברתי סיגלית בת חיים (הידועה בשם "פרשקטי") היא מטפלת בשיטת ריפוי מיוחדת ברחבי
    העולם. לאחרונה היא נשבעה אמונים לטבעונות ופשוט החליטה לחיות חיים ללא ביצים, ללא מוצרי חלב ועם הגבלות אישיות נוספות.

     

    אנשים רבים הפכו את הביצים ואת מוצרי החלב שעולים על 0% שומן ל"מוקצים" בגלל הכולסטרול, וזה חבל. לפי הקרדיאולוג ד"ר גרלד גוו מה"מייו קליניק" בארה"ב, המידה שכולסטרול תזונתי מעלה את רמת הכולסטרול בדם אינה ברורה. בזמן האחרון הודה איגוד הלב האמריקאי (AHA) שאם מגבילים אכילת כולסטרול ממקורות שונים, אפשר להוסיף ביצה אחת לתפריט יומי בריא ו ולפי ד"ר רפי קרסו, לא כדאי לאכול מוצרי חלב מתחת ל-3.8% (אחוז השומן בחלב אם ובחלב פרה), אחרת הסידן והויטמינים  A ו-D לא נספגים בגוף.

     

    אז בין אם אתם מתנזרים לחלוטין או פשוט רוצים להפחית את כמות הביצים שאתם אוכלים, המתכונים הבאים מוכיחים שאפשר להכין קציצות, עוגות ועוגיות ללא ביצים. אני חייבת להודות שלי היה ממש טעים. אולי קצת יותר מדי.

     

    קציצות ירקות הודיות

    המרכיבים (12-14 קציצות):

    כוס ורבע גרגירי תירס (אפשר קפוא אורגני, מופשר ומסונן)

    1 גזר בינוני מגורר

    1 בטטה קטנה מגוררת

    1/2 בצל בינוני, קצוץ דק

    1/2 כוס תרד טרי קצוץ

    1/4 כוס אפונה (אפשר קפואה אורגנית, מופשרת)

    1/4 כוס כוסברה קצוצה

    2 כפיות שום כתוש

    6 כפות קמח מלא, או קמח מלא מנופה

    2 כפות פלפל ירוק חריף (לא הכרחי)

    1 כפית כמון

    1 כפית ג'ינג'ר

    2 כפות פשתן טחון מעורבב עם 2 כפות טחינה

    מלח

    פלפל

    שמן לטיגון

    להגשה: יוגורט וצ'טני (ראו מתכון בהמשך)

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים במלח ופלפל.
    2. לשים עם הידיים עד שהתערובת מגיעה למרקם דביק ואפשר ליצור קציצות (ניתן להוסיף עוד טחינה, קמח או פשתן אם צריך).
    3. יוצרים כדורים בגודל 6-8 ס"מ ומשטחים. מניחים על נייר אפיה ומכסים בשכבת נייר אפיה נוספת. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
    4. מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הקציצות על אש בינונית-נמוכה משני הצדדים עד שהן מוזהבות.
    5. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.
    6. מגישים עם יוגורט וצ'טני (ראו מתכון בהמשך) .

     

    צ'טני "מזוייף"

    המתכון הבא הוא לא הדבר האמיתי, אלא צ'טני "מזוייף" שילווה נהדר את הקציצות מהמתכון הקודם.

     

    המרכיבים:

    1 צנצנת ריבה ללא סוכר

    פלפל חריף קצוץ דק

    1/2 כפית הל

    1 כפית ג'ינג'ר טרי

    מלח

    ציפורן

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בסיר את כל המרכיבים ומחממים עם 2 כפות מים, עד שהריבה נוזלית (אין צורך לבשל יותר מדקה או שתיים).
    2. מקררים ומשתמשים כליווי לקציצות.

     

    קציצות תרד

    המרכיבים (12 קציצות):

    1/2 קילו תרד שטוף

    2-3 שיני שום גדולות כתושות

    1 בצל בינוני קצוץ דק

    1/2 כוס קמח מלא או קמח מלא מנופה

    4 כפיות שמן זית

    מלח, פלפל, אגוז מוסקט

    רבעי לימון

     

    אופן ההכנה:
    1. מסירים את הגבעולים מהתרד ומניחים בסיר. מוסיפים 2-3 כפות מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד רך.
    2. מסננים היטב וסוחטים כמה שיותר.
    3. קוצצים את התרד ומוסיפים את יתר המרכיבים. יוצרים קציצות קטנות ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהן משחימות קצת למעלה. הופכים ואופים את הצד השני.

     

    עוגיות שיבולת שועל

    המרכיבים (32 עוגיות):

    1 כוס שמן קנולה

    1/2 כוס רסק תפוחי עץ (עדיף מסוג האורגני)

    1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי

    1 כפית תמצית וניל טבעי

    2 וחצי כפות מחוקות פשתן טחון

    1 כפית סודה לשתייה

    1 כפית קינמון

    1/4 כפית אגוז מוסקט

    1/2 כפית מלח

    1 כוס קמח מלא או קמח מלא מנופה (השני יוצר מרקם קל יותר)

    3/4 כוס סוכר חום מהודק

    3 כוסות קוואקר אורגני

    1 תפוח עץ אדום חתוך לקוביות קטנות (לא מקולף)

    1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
    2. בקערה קטנה מערבבים שמן, רסק תפוחים, מייפל ווניל.
    3. בקערה אחרת מנפים קמח, מלח, סודה, קינמון ואגוז מוסקט. בוחשים פנימה פשתן, קוואקר וסוכר חום. מערבבים למרקם אחיד. מוסיפים לתערובת השמן ומוסיפים את האגוזים ותפוח העץ.
    4. מכסים ושמים במקרר ל-15-20 דקות.
    5. לוקחים כפית גדושה מהבלילה ומשתמשים בכפית שנייה להוריד את הבלילה לתבנית. משאירים רווח בין העוגיות.
    6. אופים 15 דקות או קצת יותר, עד שהעוגיות משחימות ויציבות. מוציאים ומצננים לגמרי על רשת צינון. אפשר גם להקפיא.

     

    עוגת תפוחי עץ עשירה בניחוח תבלינים

    עוגה לחה, מתוקה וטעימה ללא ביצים.

     

    המרכיבים:

    100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

    ארבע וחצי כפות דבש

    ארבע וחצי כפות סוכר דמררה (או אותה כמות דבש)

    2 כפות יוגורט

    כוס וחצי קמח מלא או קמח כוסמין

    1 כפית אבקת אפייה

    1 כפית אבקת סודה

    1/2 כפית קינמון

    1/8 כפית מכל אחד: ציפורן טחון, אבקת ג'ינג'ר, אגוז מוסקט

    כוס וחצי רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (רצוי אורגני)

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. במערבל חשמלי טורפים חמאה, דבש, סוכר ויוגורט במהירות גבוהה.
    2. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והתבלינים. יוצקים פנימה את רסק תפוחי העץ ומערבבים היטב.
    3. יוצקים לתבניות מאורכות משומנת ומקומחות בגודל 10X23 ס"מ.
    4. אופים 35-40 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כמה ביצים באמת אכלתם היום?
    צילום: סי די בנק
    מומלצים