שתף קטע נבחר

המבורגר ישראלי פריך

וחוץ מההמבורגר, גם המון קבבים וסלטים - ובקיצור רעיונות מצויינים למנגל של החג. ביקור אצל דרור פילץ, האיש שלעולם לא מכבה את הגריל

   

המבורגר ישראלי פריך של דרור פילץ

המרכיבים (5 המבורגרים)

750 גרם בשר בקר טחון, רצוי מנתח שפונדרה, המכיל כ-20% שומן

80 גרם (כ-2 שקיות) חטיפים בטעם פלאפל, כמו "פינקי" או "ביסלי", כתושים גס בעלי ומכתש או בעזרת פטיש שניצלים

ההכנה

1. מערבבים בקערה את ההמבורגר ושברי החטיפים, ולשים היטב. משהים כשעה.

2. מחממים גריל פחמים.

2. מחלקים את העיסה ל-5 חלקים, יוצרים כ-5 כדורים ומשטחים אותם קצת, לצורת המבורגר. צולים על הגריל כ-3 דקות מכל צד. מגישים מיד.

 

ליד ההמבורגר - סלט ירקות ישראלי

המרכיבים

4 עגבניות, חתוכות ל-8 פלחים

4 מלפפונים חתוכים לאורך ופרוסים

4 בצלים ירוקים קצוצים ל2-3 ס"מ

1 פלפלון ירוק חריף, חתוך לרצועות

1 בצל סגול חתוך לאורך ופרוס

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ גס

1/2 צרור נענע קצוץ גס 

כ-1 כפית מלח ים

1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון טרי

טחינה גולמית באיכות טובה

ההכנה

מערבבים בקערת סלט גדולה את כל המרכיבים מלבד הטחינה, מזלפים מלמעלה את הטחינה ומגישים.

 

קציצות בולגריות

המרכיבים (15 קציצות)

1 חציל (רצוי חציל בלדי) 

1/2 קילו בשר טחון - עגל מעורב עם טלה, בכמויות שוות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

ההכנה

1.מחממים גריל פחמים.

2. צולים את החציל בגריל (או בטאבון או על להבת הכיריים) עד שהוא משחיר היטב מכל הצדדים. קולפים וקוצצים דק את בשר החציל. מצננים קצת.

3. מוסיפים לחציל את הבשר, המלח והפלפל, מערבבים, לשים קצת, ומשהים כך כשעה.

4. מחלקים את העיסה ל-15 כדורים, ומשטחים קצת. צולים על הגריל כ-2 דקות מכל צד. מגישים מיד.

 

קבב אדנה מטורקיה

המרכיבים (10 יחידות)

1/2 קילו בשר טחון - עגל מעורב עם טלה, בכמויות שוות

1 פלפלון ירוק חריף, קצוץ דק מאוד

1 כף פפריקה חריפה באיכות טובה

1 כפית מלח ים

1/2 כפית פלפל שחור

אפשרות לשיפודים: גבעולי רוזמרין

ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, לשים ומשהים כשעה.

2. מחלקים את הבשר ל-10 מנות, יוצרים כ-10 קבבים מאורכים ומשפדים (אם רוצים) על גבעולי הרוזמרין.

3. מחממים גריל פחמים.

4. צולים על הגריל כ-2 דקות מכל צד. מגישים מיד.

 

קבב גלילי

המרכיבים (10 יחידות)  

1/2 ק"ג בשר טלה טחון

תערובת תבלינים המורכבת מ 50% פלפל אנגלי והיתר כמויות שוות של אגוז מוסקט טחון, קינמון טחון, ציפורן טחון, הל טחון ומעט ניצני ורדים יבשים טחונים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 צרור נענע, קצוצה דק

1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק

1 כף רכז רימונים באיכות טובה

אפשרות לשיפודים: מקלות קינמון באורך כ-20 ס"מ

ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, לשים ומשהים כשעה.

2. מחלקים את הבשר ל-10 מנות, יוצרים כ-10 קבבים מאורכים ומשפדים (אם רוצים) על חלקם העליון של מקלות הקינמון.

3. מחממים גריל פחמים.

4. צולים על הגריל כ-2 דקות מכל צד. מגישים מיד

 

הצעת הגשה לקבבים ולקציצות: ירקות צלויים על הגריל, עם טורטייה

מחממים גריל פחמים וצולים עליו פלפלים חריפים ירוקים, בצלים ירוקים, פלפלים אדומים וירוקים.

צולים על הגריל לזמן קצר גם טורטיות כמספר הסועדים, מניחים את הטורטיות על מגש ועליהן מניחים במעגלים את הקציצות והקבבים, ובמרכזן את הירקות. לאחר שמיצי הירקות והקבבים נספגים בטורטיות, כולם מוזמן לקרוע וללפף כאוות נפשם.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קדימה, נגבו את הריר, גם אתם יכולים להכין קבב כזה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים