שתף קטע נבחר

מיאנמר: מניין ההרוגים בציקלון עלה ל-32 אלף

עשרה ימים אחרי שהכתה סופת הציקלון "נארגיס" במיאנמר, נענתה החונטה הצבאית לקריאות ארה"ב והאו"ם והתירה למטוס אמריקני ובו סיוע לנחות בינגון. החונטה עדיין מסרבת להתיר לעובדי סיוע זרים לפעול בתחומה. ארגון זכויות אדם: "קיבלנו דיווחים שהסיוע מופץ בשם מנהיגי הצבא"

מניין ההרוגים כתוצאה מהסופה "נארגיס" בינגון ובאזור שפך נהר האירוואדי עומד על כ-32 אלף בני אדם - כך דיווחו אחר הצהריים (יום ב') כלי התקשורת במיאנמר (לשעבר בורמה). האו"ם העריך כי מניין ההרוגים גבוה יותר, ונע בין 63 אלף למאה אלף בני אדם.

 

מוקדם יותר החלה ארצות-הברית להעביר סיוע לנפגעי הסופה, לאחר שקיבלה אישור מיוחד להנחית מטוס תובלה במדינה מצד המשטר הצבאי. גורמים אמריקנים מקווים שהצעד יוביל להרחבת הסיוע למדינה שבוושינגטון נוהגים לכנות "מוצב של רודנות", ואשר בה חיים כעת כמיליון וחצי ניצולי הסופה הזקוקים לסיוע.

 

עוד על הציקלון במיאנמר:

 

נמל הים העיקרי של מיאנמר בבירה לשעבר יאנגון נפתח אף הוא לקבלת אספקת דלק מתאילנד, כך הודיעה הממשלה בבנגקוק. "ממשלת מיאנמר הודיעה לנו שהיא פותחת מחדש את הנמל בינגון כערוץ נוסף לקבלת סיוע הומניטרי בינלאומי", אמר דובר ממשלת תאילנד לעיתונאים. חברת האנרגיה הממשלתית של השכנה ממזרח תרמה 480 אלף ליטר של דלק למיאנמר, הסובלת ממחסורים חמורים מאז הציקלון שפקד אותה לפני עשרה ימים.

 

מוקדם יותר המריא מתאילנד מטוס תובלה אמריקני מסוג הרקולס C-130 ועליו מים, כילות ושמיכות לנפגעי האסון. גורמים אמריקנים הביעו תקווה שהסיוע "יבנה אמון" בין שתי המדינות וכי וושינגטון תקבל אישור להנחית עוד שני מטוסים מחר. 

 

החונטה, שנענתה להפצרות ארה"ב ואישרה לה להנחית את שלוש טיסות הסיוע, עומדת על סירובה לאשר למומחי סיוע זרים להיכנס למדינה. המשטר הצבאי התעקש להפיץ את הסיוע לתושבים בעצמו. "אנו מתחילים לקבל דיווחים על כך שהסיוע מופץ בשמם של מנהיגי הצבא כששמות האח"מים מתנוססים על חבילות הסיוע", אמרה דבי סטותרד, ראש מחלקת דרום-מזרח אסיה בארגון זכויות האדם "ALTSEAN-Burma".

 

לדבריה, "אנשים מודאגים מאוד שהסיבה לכניסת עובדי הסיוע נחסמה היא כדי שהצבא יוכל לספק את הסיוע באופן סלקטיבי וכדי להעמיד פנים שהוא הגיע מהם מלכתחילה". ספינה של חיל הים הצרפתי עושה אף היא את דרכה למיאנמר, כשעליה 1,500 טונות של ציוד רפואי, מזון ומים. שר החוץ הצרפתי, ברנאר קושנר, אמר כי הסיוע הצרפתי יגיע ישירות לנפגעים. "לא ניתן את הסיוע לחונטה של בורמה, גם אם היא מוכנה לקבל אותו. נשתמש בערוצים משלנו במדינה". אוסטרליה התחייבה אף היא להעביר סיוע בסך 25 מיליון דולר לנפגעים.

 

מזכ"ל האו"ם באן קי-מון אמר היום כי הוא "מתוסכל ביותר" מהקצב האיטי של העברת הסיוע לנפגעי האסון. הוא הוסיף כי חרף ניסיונות חוזרים ונשנים מצידו ליצור קשר עם העומד בראש המשטר הצבאי במדינה, תאן שווה, לא עלה בידו לדבר עימו, ועל כן שיגר אליו מכתב היום.


פורסם לראשונה 12/05/2008 10:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יתומים בתור לאוכל במיאנמר
צילום: AP
אזור שנפגע בסופה "נארגיס"
צילום: AP
מומלצים