שתף קטע נבחר

סלט עגבניות, פלפלים ולחם איטלקי

כך תתקינו בקלות גירסה פריכה (שהיא ארוחה שלמה) לסלט הפנצנלה האיטלקי

  

לחם בסלט. היש אושר גדול מזה? ברבות מגרסאות הפנצנלה שטעמתי באיטליה, הלחם (שהוא כמעט תמיד ג'אבטה מאתמול) נכנס לסלט בלא שום הכנות מקדימות, וסופג מיד את מיציו והופך לעיסה טעימה להפליא. אני מוצאת שקלייה של הלחם (בתנור או בגריל) לפני ההכנסה לסלט מוציאה ממנו טעם קצת אחר, בלי שהיא מפריעה לו לספוג את הטעמים, אבל עושה את זה עם תוספת פריכות.
 

המרכיבים

2 ככרות לחם, רצוי מסוג ג'אבטה ורצוי מאתמול
שמן זית
3-4 שיני שום קלופות וחצויות
4 פלפלים
6 עגבניות בשלות, חתוכות לשמיניות
2 בצלים סגולים קטנים, קלופים ופרוסים דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1 צרור בזילקום קטן, חתוך לפיסות גדולות
חומץ בן-יין אדום
מלח
פלפל שחור
לימונים
אפשרות: 4-5 פילטים של אנשובי משומר במלח או כבוש בשמן

 

ההכנה

1. הלחם: פורסים את הלחם לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ, מושחים בשמן זית ומשפשפים בשן שום.
2. אם עובדים עם גריל פחמים: מחממים את הגריל. צולים על הגריל את הפלפלים ואת פרוסות הלחם, תוך השגחה מתמדת, עד שהפרוסות מזהיבות והפלפלים מזהיבים-משחימים היטב מכל הצדדים (הפרוסות יהיו מוכנות לפני הפלפלים, ובכלל לא כדאי להסיר מהן את העיניים). מסירים מהגריל ומניחים בצד לצינון.
אם עובדים במטבח: מחממים את התנור למצב גריל. מסדרים את הלחם בתבנית וצולים בתנור כמה דקות, תוך השגחה מתמדת, רק עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים ומצננים. קולים את הפלפלים על להבת הכיריים עד שהם מזהיבים מאוד מכל הצדדים. מניחים בצד לצינון.
3. קולפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים וקורעים או חותכים לרצועות ארוכות. מניחים בקערה.
4. מוסיפים לקערה את העגבניות, הפטרוזיליה, הבצל הסגול, הבצל הירוק והבזיליקום, מערבבים, קורעים לתוך הסלט את הלחם, לפיסות בגודל 2-3 ס"מ, ומערבבים שוב. מתבלים בשמן, בחומץ ובלימון, מערבבים שוב, מתבלים במלח ובפלפל ואם רוצים, מוסיפים לכל זה גם אנשובי. מגישים מיד.
 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחם בסלט, איזה אושר. פנצנלה
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן היא עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים