שתף קטע נבחר

מאפים על טורטייה

ואיך, בעזרת כמה דברים מוכנים מהמזווה, אפשר לארח בקלות הרבה אנשים

ביקור במטע האבוקדו של דרור פילץ הוא תמיד עניין מעורר השראה. במטע שלו דרור מעשן בשרים וצולה אותם, ואפילו כשהוא אופה בטאבון שלו מאפי טורטייה מפתים, אני כבר יודעת מה אקח מכאן, לדירתי (נטולת טאבון, במפתיע) היישר אל התנור הביתי.

 

בפעמים אחרות ראיתי אותו כבר לש ממושכות בצקי שמרים ארוכי טווח, בשביל לאפות בטאבון. לא הפעם. הפעם נדמה כי שטח את כל תכולת המזווה שלו על שולחן העבודה ואף רכש, אלוהים שיעזור לי, טורטיות מוכנות למהדרין בסופר. "ככה, בעזרת המוצרים האלה", הוא אומר כשהוא מצביע על עשרות הצנצנות המכילות ממרחים מוכנים, "אני יכול לארח במפתיע אפילו עשרה אנשים".

 

הוא מסביר: "אחד הדברים החשובים יותר באירוח זה להיות מאורגן. ארגון פירושו שבזמן מאוד קצר אפשר לארח בנדיבות כמות גדולה מאוד של אנשים. לשם כך צריך מזווה ופריזר מצויידים היטב". ומה יש לו במזווה? בבקשה: "שמני זית איכותיים, קופסאות טונה, טחינה גולמית, קופסאות סרדינים, שפרוטים, אנשובים, ירקות אנטיפסטי משומרים בצנצנות, ממרחי ירקות משומרים ואפילו חציל קלוי משומר בצנצנת, זיתים ועוד ועוד". ברור. ובפריזר? " טורטיות, בשר טחון, ירק קצוץ מוקפא, מוצרלה מגוררת או שלמה וגרגרי חומוס שבושלו לאחר השרייה והוקפאו". שנתחיל?

 

 

הנחיות כלליות לאפיית מאפי טורטייה בטאבון או בתנור הביתי

* אם עובדים עם טאבון, מחממים אותו. אם עובדים עם התנור הביתי, מניחים בתוכו אבן שמוט (להשיג בחנויות למוצרי בית ואפייה) ומחממים לחום מרבי, כשעה לפני שהאורחים מגיעים.

 * כל הכמויות במתכונים מתאימות לארבע-חמש טורטיות בקוטר 20 ס"מ האחת, אם מכינים את כל ארבע המנות המוצעות כאן יחד, הארוחה מתאימה לעשרה סועדים רעבים.

 

מאפה טורטייה גלילית

המרכיבים

1/4 ק"ג בשר טחון מעורב טלה ועגל

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ

מלח, פלפל שחור, לפי הטעם

1/2 בצל בינוני קצוץ דק

1/2 1 כפיות בהרת (תערובת תבלינים עיראקית, קונים מוכן או מכינים לפי המתכון בהמשך)

4-5 טורטיות בקוטר 20 ס"מ

להגשה

4-5 כפות טחינה גולמית

ההכנה

מערבבים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ואת הבצל והבהרת ולשים לעיסה אחידה. מחלקים לארבעה-חמישה כדורים שווים (לפי כמות הטורטיות) משטחים כל כדור על טורטיה, מעבירים לטאבון או לתנור החם, ואופים כמה דקות, עד שהבשר צרוב ומוכן. מוציאים ויוצקים מיד על כל מאפה כף טחינה גולמית.

 

מאפה דייגים צפון אפריקאי

המרכיבים

4-5 טורטיות בקוטר 20 ס"מ

2 צנצנות (כ-500 גרם) ממרח פלפלים או גמבות מוכן

1 קופסת סרדינים בשמן זית

אפשרות להגשה

ביצים קשות מגוררות

לימונים כבושים 

ההכנה

מורחים את הטורטיות בממרח הפלפלים, מסדרים מלמעלה את הסרדינים ואופים בטאבון או בתנור כמה דקות, עד שהממרח מבעבע. מוציאים. אפשר להגיש עם ביצה קשה מגוררת מעל ולימון כבוש בצד.

 

מאפה בלקני 

המרכיבים

1 קופסה (כ-250 גרם) חציל קלוי וטחון

1/2 צרור נענע קצוצה

מלח, פלפל שחור

4-5 טורטיות בקוטר 20 ס"מ

אפשרות להגשה

גבינה בולגרית, מגוררת 

ההכנה

1. מערבבים בקערה את החציל, הנענע, המלח והפלפל. מורחים על הטורטיות ואופים בטאבון או בתנור כמה דקות, עד ששולי הטורטייה מזהיבים. מוציאים ואם רוצים, מפזרים גבינה בולגרית מגוררת מלמעלה.

  

הבהרת של דרור

גרסה פרטית לתערובת התבלינים העיראקית.

חצי מהכמות הכוללת של הבהרת מכילה פלפל אנגלי טחון, ואילו המחצית השנייה מורכבת מכמויות שוות של  

אגוז מוסקט טחון, קינמון טחון, הל טחון, ציפורן טחון וניצני ורדים מיובשים וטחונים. מערבבים את הכל יחד ומאחסנים בצנצנת שמורה במקרר, כדי לשמור על הטריות במשך חודשים.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
על זה עוד לא חשבתם: מאפי טורטייה בקלות רבה
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים