שתף קטע נבחר

ויזל: אם איראן תתגרען - הפצצה הראשונה בת"א

חתן פרס נובל לשלום אמר בהרצאה באוניברסיטת תל-אביב: "אחמדי-נג'אד הוא אוייב שאנחנו לא יכולים לאפשר לו להשיג את הכוח האולטימטיבי". הוא הוסיף כי "בעידן האינטרנט כל אחד יכול לקרוא לרצח ולא יהיה מי שיעצור אותו"

לא בכל שבוע מגיעים לישראל שני חתני פרס נובל לשלום, על אחת כמה וכמה לאותה אוניברסיטה ובאותו יום. כך היה היום (ג') כאשר סגן נשיא ארצות הברית לשעבר, אל גור, הגיע לכנס בנושא אנרגיה מתחדשת ופרופסור אלי ויזל, נשא דברים בהרצאה שכותרתה "זיכרון השואה בשנת ה-60 לתקומה".

 

"מה אפשר לעשות נגד האנטישמיות? נגד השנאה?" שאל ויזל את הנוכחים באולם. "היום בעידן האינטרנט כל אחד יכול לקרוא לרצח ולא יהיה מי שיעצור אותו". את הדברים אמר לנוכח סיפור אישי שקרה לו במעלית בסן פרנסיסקו בשנה שעברה, כאשר סטודנט בן 22 ניסה לחטוף אותו ולדרוש ממנו שיודה שהשואה לא התרחשה.

 

הדאגה לגבי העתיד ניכרת בקולו של ויזל. הוא חושש מהמצב החדש שבו האינטרנט הוא כר בטוח להפצת שנאה וכי כל אחד יכול לשחרר בו ארס בעילום שם, ולהישאר מוגן. לדבריו, רק מבצעי הפשעים יהיו אלה שיתפסו.

 

גם נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, נמצא בראש דאגותיו של חתן פרס נובל שלום. "אחמדי-נג'אד הוא אוייב שאנחנו לא יכולים לאפשר לו להשיג את הכוח האולטימטיבי. אם הוא יקבל כוח גרעיני הוא ימכור אותו והפצצה הראשונה תהיה בתל-אביב", אמר ויזל. "דבר אחד ברור באופן מכאיב. אם יקרה פה בישראל משהו, כל היהודים בעולם בסכנה".

 

פרופ' ויזל קיבל בימים האחרונים תואר ד"ר של כבוד מהאוניברסיטה והיום הוא קיבל תואר נוסף, נשיא כבוד של המועצה הציבורית של המכון לחקר האנטישמיות והגזענות. המכון פועל כבר 16 שנים כחלק מהאוניברסיטה ובראשו עומדת פרופ' דינה פורת.

 

המועצה שהוקמה היום תהיה הגוף המניע של המכון היוקרתי שגם מחלקת המדינה בארצות הברית משתמשת במחקריו כדי לקבל מושג על מצב האנטישמיות בעולם. "המועצה תעזור למכון גם מבחינת יחסי הציבור, למשל שאפשר יהיה לקדם חקיקה. אנחנו גוף אקדמי, אנחנו אוספים את החומר ומנתחים אותו. אנחנו צריכים אנשים יודעי שפות, יודעי היסטוריה", אמרה פרופ' פורת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
ויזל. סכנה קיומית
צילום: איי אף פי
מומלצים