שתף קטע נבחר

משבר המזון: שבחים נדירים לישראל באו"ם

בצעד יוצא דופן חלק נשיא העצרת הכללית של האו"ם שבחים לישראל על הפתרונות הטכנולוגיים החקלאיים שפיתחה ועל יכולתה לסייע לעולם בפתרון מצוקת המזון; סרג'אן קרים, נשיא העצרת: "ישראל מוכנה לחלוק מן הידע והניסיון שלה בנושא כדי לפתור את המשבר"

שבחים נדירים לישראל בעצרת הכללית של האו"ם. ישראל, שסובלת באופן מסורתי מהרוב האוטומטי העוין של המדינות המוסלמיות והבלתי מזדהות, נהנתה אתמול (ד') מ"רגע של נחת" בדיון חרום על משבר המזון העולמי, כאשר זכתה לשבחים על תרומת הטכנולוגיה החקלאית המתקדמת שפיתחה לפתרון משבר המזון.

 

בדיון, בו בהשתתפות שגרירי 192 החברות באו"ם, שיבח נשיא העצרת את ישראל על הפתרונות הטכנולוגיים שפיתחה ועל יכולתה לסייע לעולם בפתרון מצוקת המזון. נשיא העצרת, סרג'אן קרים ממקדוניה, דיבר בנאומו על המקומות שנפגעו ממשבר המזון העולמי והציע פתרונות בעקבות ביקור שערך לפני כמה ימים במזרח התיכון, במהלכו נפגש עם הנשיא שמעון פרס.

 

קרים אמר בנאומו כי "ישראל היא מדינה שלא נפגעה מהמשבר העולמי הודות לפיתוחן של טכנולוגיות להגברת תפוקה חקלאית". הוא הוסיף כי "ישראל מוכנה לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הקהיליה הבינלאומית ולחלוק מן הידע והניסיון שלה בנושא כדי לפתור את המשבר". פרס אמר קרים שישראל מחוסנת ממשבר המזון כי היא פיתחה טכנולוגיות חקלאיות, המאפשרות לה להכפיל פי 27 את היבול החקלאי שלה.

 

ישראל הייתה המדינה היחידה שזכתה להתייחסות בנאום נשיא העצרת, והדיפלומטים הישראלים הזוכים באו"ם ליחס שלילי כמעט יומי מצד הרוב העוין זכו לעדנה כאשר דיפלומטים מערביים ניגשו ללחוץ את ידו של דני כרמון, סגן ראש משלחת ישראל לאו"ם.

 

"דווקא על רקע ההתמודדויות היומיומיות בנושאים הפוליטיים באו"ם, היה נעים לשמוע את נשיא העצרת מכיר במצויינות של ישראל ותרומתה לעולם", אמר כרמון. מדובר בהמשך ישיר להצלחה של ישראל לפני מספר שבועות להעביר החלטה באו"ם לקידום טכנולוגיות חקלאיות לפיתוח, בעיקר באפריקה, ועל המעורבות של ישראל בנושא.


משבר המזון - ישראל יכולה לתרום (צילום: AFP) 

 

לפני שלושה ימים הסתיימו שבועיים של דיונים ב"נציבות לפיתוח בר קיימא", על מלחמה במדבר, חקלאות ובצורת. הנציג הישראלי דני כרמון כיהן כסגן ראש המנהלת בשנה האחרונה, ובמשך השבועיים שבהם התנהלו הדיונים הופיעו מומחים ישראלים מאוניברסיטת באר-שבע ומהערבה לדיון בנושא המדבור.

 

באפריל הודיעה ראש תוכנית המזון של האו"ם, ג'וזט שיראן, כי עליית מחירי המזון בעולם מכריחה את הארגון לקצץ בסיוע, שמעניק האו"ם למדינות בעולם. שיראן אמרה כי בעקבות הקיצוצים 400 אלף ילדים לא יוכלו יותר להשתתף בתוכניות של ארוחות במסגרת בתי ספר בעולם.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עצרת האו"ם - שבחים נדירים
צילום: רויטרס
מומלצים