שתף קטע נבחר

האירוויזיון בסרביה: למי אכפת מקוסובו?

רחובות בלגרד, שהיו זירה למהומות אלימות לפני כמה חודשים, הפכו למרכז שוקק של מסיבות. הסרבים מקווים שתחרות האירוויזיון תראה לאירופה צד אחר של המדינה. ליאור כרמל, ישראלי שהגיע לבלגרד, סיפר ל-ynet: "הם רוצים להראות שהחיים כאן נורמליים"

מיליוני בני אדם יצפו הערב (שבת) בגמר האירוויזיון שנערך השנה בסרביה ואלפים יחזו בתחרות בבירה בלגרד. בזמן שישראלים מחזיקים אצבעות לניצחונו של בועז מעודה, הסרבים מקווים למעט נחת אחרי שנה קשה שחלפה על המדינה.

 

הרחובות השוקקים במרכז בלגרד, שנצבעו בכתום לרגל האירווזיון, היו זירה למהומות קשות בתחילת השנה - אחרי על רקע הכרזת העצמאות של הרוב האלבני במחוז קוסובו. שגרירויות מערביות ספגו פגיעות קשות ודעת הקהל הסרבית היתה אנטי-מערבית באופן מובהק.


"בלגרד כמו תל אביב". בועז מעודה בחצי הגמר (צילום: AFP)

 

רחוב הקניות המרכזי של בלגרד התמלא בימים האחרונים בדוכנים שמוכרים פריטים לאספני מזכרות מהאירוויזיון, בהן חולצות ואיורים של סרבים משופמים לצד סמל האירוויזיון. סרבים רבים מקווים כי התחרות האירופית הססגונית תציג את ארצם באור חיובי. סרביה רואה במפגן המוזיקלי כהזדמנות המושלמת להציג לראווה את הישגיה של המדינה.

 

ליאור כרמל (29) מכפר סבא, מעריץ אירוויזיון נלהב, הגיע לפני כשבועיים לחגוג באירועים ובמסיבות שנערכים בסרביה לרגל האירוויזיון. כרמל אמר בשיחה עם ynet כי ניסיון הסרבים להפגין את צדם החיובי ניכר ברחובות.

 

"הניסיון הזה בולט מאוד. משום מה, אף אחד לא מזכיר את קוסובו. להיפך - הם מאוד מפרגנים למשלחת האלבנית. הם מנסים להראות את הצד האמיתי של סרביה, להראות שהחיים כאן נורמליים. אני אישית לא ראיתי דבר שמעיד על האירועים שהתחוללו ממש כאן לפני ארבעה חודשים. בלגרד מתפקדת כמו תל-אביב", אמר ל-ynet.


נציגי ארמניה בלהבות (צילום: AP)

 

הסרבים מחייכים יותר

כרמל סבור כי הדימוי של סרביה בעיתונות העולמית מזכיר במידה רבה את זה של ישראל. "שתיהן מוצגות בתור צד אגרסיבי, אבל מהיכרותי עם סרבים רואים שהם אנשים רגילים, לא קיצוניים והפוליטיקה לא השתלטה על חייהם.

 

"מצד שני, גם להם יש להם קבוצות מיעוט שהן הרבה יותר קולניות. במובן זה יכול להיות שהמצב די מקביל. בכלליות אפשר לומר שכאשר האירוויזיון מתארח במדינה מסוימת זו תמיד הזדמנות טובה להראות את הצד החיובי", הוסיף כרמל.


שרלוט פרלי משבדיה ניצחה ב-99' בישראל. תעשה זאת שוב? (צילום: רויטרס)

 

ברטיסלב גרובצ'יץ', פרשן פוליטי בכיר בסרביה, אמר כי "אחרי עלייתו לשלטון של סלובודן מילושוביץ' נאלצנו לסבול שנים ארוכות של בידוד. כעת נוכל

להראות לכולם שאנחנו מדינה נורמלית", אמר "האירוויזיון לא ישנה את המדיניות של הקהילה הבינלאומית כלפי סרביה, אבל לאירוע תהיה השפעה חיובית על הצופה הממוצע ברחבי אירופה", אמר.

 

"אנשים פשוט מחייכים יותר. אפשר לראות את התושבים מסתובבים ברחוב כשהם שמחים יותר מבדרך כלל", סיפר האמן הסרבי פרדרג מילדינוביץ' בשיחה עם תאגיד השידור הבריטי BBC. "האירוויזיון הכניס לנו קצת אנרגיה חיובית. עכשיו הזרים יוכלו לראות צד אחר של סרביה. אולי עכשיו הם סוף סוף יבינו שאנחנו לא דומים לדימוי שהתקבע בעולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מייצג את ישראל. מעודה
צילום: AP
תחרות קשה. נציגת אוקראינה
צילום: AFP
מהומות בבלגרד. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים