שתף קטע נבחר

מקוריות וחגיגיות: תוספות לשבועות

לכל משפחה יש את מנות החג שלה, אלה שחוזרות בכל שנה ולא משנה מה. הנה הזדמנות להחליף אחת מהן, באחת המנות החגיגיות והיפהפיות שמציע השף ארז קומרובסקי, וליהנות משבועות משודרג ורענן

סלט עגבניות עם פטה כבשים

מתכון באדיבות השף ארז קומרובסקי ואגודת הנוקדים

 

המרכיבים:

4-5 עגבניות בלאדי בשלות

15 עגבניות שרי

200 גרם גבינת פטה כבשים

חופן עלי אורגנו טריים נקיים

3 בצלים ירוקים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 לימון בשל

חופן זיתים מגולענים (רצוי מזן טאסוס)

5 ביצים

שמן זית


(צילום: דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1.  מחממים מחבת ברזל לחום גבוה. חוצים את עגבניות הבלאדי לאורכם. צורבים עם מעט שמן זית עד שהעגבניות מתרככות. חשוב לא לערבב את העגבניות כדי שהן לא יתפוררו.
  2. מסירים מהאש ובוזקים על העגבניות מלח ופלפל שחור. מורידים את הקליפה הצרובה בעדינות ומניחים בצלחת הגשה.
  3. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים לעגבניות הצרובות. מבשלים את הביצים במים חמים עד שהן מתקשות. מסירים את הקליפה ומפרידים בין החלבונים והחלמונים (במתכון זה נשתמש אך ורק בחלמונים הצהובים. שמרו את החלבונים למתכון אחר, או שאיכלו סתם כך).
  4. קוצצים דק את הבצלים הירוקים ומטפטפים על העגבניות מעט לימון. מוסיפים לעגבניות את הבצלים ועלי האורגנו. מפזרים מלמעלה את הזיתים המגולענים. מגרדים את חלמוני הביצה מעל הסלט ובוזקים עוד קצת פלפל שחור.
  5. מפוררים את גבינת הפטה מלמעלה, יוצקים שמן זית בנדיבות ומגישים.

 

תירסים קלויים בגריל עם ראייטה יוגורט כבשים

מתכון באדיבות השף ארז קומרובסקי ואגודת הנוקדים

 

המרכיבים:

6 קלחי תירס

75 גרם חמאת כבשים

200 גרם יוגורט כבשים

1 פלפל אדום חריף

חופן עלי כוסברה

1 כף ג'ינג'ר מגורד

חופן עלי נענע

4 שיני שום כתושות

1 כף דבש

מלח


(צילום: דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את הקלחים על גריל פחמים עם מעט חמאת כבשים. מתבלים במלח דק תוך כדי צלייה ונזהרים לא לשרוף את הקלחים.
  2. קוצצים את עלי הכוסברה והנענע ומערבבים עם היוגורט, השום הכתוש, הדבש והפלפל האדום החריף. מתבלים במלח.
  3. בעזרת סכין גדולה מורידים את גרגרי התירס מהקלחים ושמים בקערה קטנה. יוצקים מעל את רוטב היוגורט.

 

פול ירוק בקשקבל כבשים

מתכון באדיבות השף ארז קומרובסקי ואגודת הנוקדים

 

המרכיבים:

1 ק"ג פול בלאדי ירוק (הפולים הקטנים)

150 גרם קשקבל כבשים מיושנת

1/2 כוס שמן זית

2-3 כרישות צעירות

1 כף זרעוני כוסברה

קמצוץ כורכום

1 כוס יין לבן יבש

זרעוני פלפל שחור

מלח (רצוי מלח ים גס)


(צילום: דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את פולי הפול מהקליפה החיצונית והפנימית. מנקים את הכרישות מהעלים הירוקים ופורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
  2. על מחבת חמה קולים את זרעוני הכוסברה וכותשים במכתש עם הפלפל השחור.
  3. מחממים מחבת עבה עם כמות נדיבה של שמן זית ומחכים עד שהשמן יתחמם. מטגנים את הכרישות מספר דקות ומוסיפים את הפול הירוק המקולף.
  4. מנמיכים את אש ללהבה קטנה ומוסיפים את תערובת זרעי הכוסברה, הפלפל השחור והכורכום.
  5. מוסיפים את היין לבן ומבשלים כעשר דקות נוספות. מתבלים במלח ומורידים מהאש.
  6. מגרדים מעל הפול את גבינת הקשקבל, מערבבים קלות ומגישים.

 

קרפאצ'ו קישואונים וגבינת פטה כבשים

מתכון באדיבות השף ארז קומרובסקי ואגודת הנוקדים

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג קישואים קטנטנים ופרחי קישואים (לא חובה)

200 גרם גבינת פטה כבשים

1 כף עלי טראגון טריים

1-2 לימונים בשלים סחוטים טרי

1 כפית מחוקה זרעי כמון קלויים

שמן זית

גרגרי פלפל לבן

מלח (רצוי מלח ים גס)


(צילום: דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. כותשים במכתש את זרעי הכמון הקלויים עם גרגירי הפלפל הלבן. חותכים את הקצה העליון של הקישואים, שוטפים ומייבשים.
  2. פורסים את הקישואים לאורכם, לפרוסות דקיקות ביותר ומסדרים על צלחת הגשה. בוזקים מעליהם את המלח.
  3. מטפטפים מיץ לימון על כל פרוסה ומפוררים מעל את גבינת הפטה.
  4. מוסיפים את עלי הטראגון ובוזקים את תערובת הכמון והפלפל הלבן. יוצקים שמן זית בנדיבות.
  5. אם משתמשים בפרחי קישואים מפזרים את עלי הכותרת הצהובים–כתומים על הקישואים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים