שתף קטע נבחר

מאפה גבינת ריקוטה ועגבניות

לכבוד שבועות: עם עגבניות בשמן זית ושכבת גבינת ריקוטה, ובלי בצק בכלל

   

מאפה ריקוטה ועגבניות קל

תבנית בגודל 30 על 20 ס"מ

 

המרכיבים

1/2 סלסלה (כ-125 גרם) עגבניות שרי, חצויות

3 כפות שמן זית

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

מלח, פלפל שחור

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 חבילות (500 גרם) גבינת ריקוטה

6 ביצים

1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים את התבנית ושמים בה את העגבניות, שמן הזית והחמאה, מלח ופלפל וגבינת הפרמזן. מערבבים עד שהעגבניות מצופות בחמאה ובשמן ובגבינת הפרמזן. משטחים את העגבניות בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעגבניות מזהיבות. מוציאים 2-3 כפות מהנוזלים שהצטברו בתבנית ושומרים בצד.

2. טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את גבינת הריקוטה והשמנת החמוצה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לעיסה לא חלקה. משטחים על העגבניות, יוצקים למעלה את נוזלי התבנית שנשמרו בצד ואופים כ-20 דקות, או עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.

3. משהים קצת לפני שחותכים. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

 
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
שבועות קליל. מאפה ריקוטה ועגבניות בלי בצק
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים