ברק בניר עוז: המכה הצבאית קרובה מתמיד
בביקור במפעל נירלט בקיבוץ ניר עוז העריך שר הביטחון, אהוד ברק, ש"כנראה תהיה פעולה עוד לפני רגיעה". ראשי היישובים שאלו מתי, וברק התחמק. ראש מועצת אשכול, חיים ילין, אמר לו: "תתחילו לדאוג לביטחון התושבים ותתחילו לדאוג למיגון ראוי בכל אותם היישובים הנפגעים". שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, שיגר מכתב תלונה למזכ"ל האו"ם ולמועצת הביטחון
שר הביטחון, אהוד ברק, הגיע הערב (יום ה') למפעל נירלט בקיבוץ ניר עוז, שספג פגיעה קטלנית של פצצת מרגמה, והביע פסימיות באשר לסיכויי הרגיעה: "המכה הצבאית קרובה מתמיד. כנראה שתהיה פעולה עוד לפני רגיעה".
ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, סיפר שכאשר חלק מהנוכחים ניסו לשאול את ברק לגבי לוח זמנים לפעולה זמנית, התחמק ברק מלהשיב תשובה ברורה בנושא. שוסטר: "מן הדברים ניתן היה להבין שפעולה צבאית תהיה בהקדם והרגיעה כבר לא תצא לפועל. גם העובדה שאיבדנו לא מעט חברים בתקופה האחרונה כנראה עושה את שלה.
"העלינו את העובדה שהחוסן האזרחי הולך ונפגע מיום ליום והמדינה צריכה לקבל החלטות נקודתיות, חלקן קשות ולא ייתכן שכל דבר יצטרך להיבחן על-ידי יועצים משפטיים. הזכרנו את העניין שעובדים חוששים להגיע ולעבוד במפעלים באזור עוטף עזה. ברור שללא תמיכה ממשלתית, המפעלים האלה יקרסו".
ברק שמע דברים קשים מראשי המועצות ומנציגי היישובים. ראש מועצת אשכול, חיים ילין, אמר כי "לא נקבור כאן אנשים נוספים". הוא דרש מברק להתחיל לדאוג למיגון ראוי בכל היישובים. על דברי ברק בנוגע לפעולה קרובה, הגיב ילין בספקנות: "הוא אמר את אותם הדברים כשקברנו כאן תושבים אחרים. נחיה ונראה".
ברק אמר שהממשלה תדון בנעשה בעוטף עזה בישיבה שתתקיים ביום שלישי. הישיבה נדחתה מיום ראשון בשל החג. "תתחילו לדאוג לביטחון התושבים ותתחילו לדאוג למיגון ראוי בכל אותם היישובים הנפגעים מירי פצצות המרגמה והקסאמים", ביקש חיים ילין. הוא אמר כי הממשלה צריכה להעריך את חוסן התושבים של עוטף עזה ש"ממשיכים בחייהם ולא עוזבים למרות המצב הביטחוני. התושבים חזקים אך הממשלה היא זו שחלשה ולא פועלת מספיק למען ביטחונם".
שגריר ישראל באו"ם דני גילרמן, שיגר מכתב תלונה למזכ"ל האו"ם ולמועצת הביטחון על ירי פצצות המרגמה לקיבוץ ניר עוז שגרמו להריגת אזרח ולפציעת בני אדם נוספים. גילרמן הוסיף בתלונה כי "ישראל לא תשב בחיבוק ידיים ותגן על עצמה".
בקיבוץ נירים אבלים על מותו של אמנון רוזנברג, אב לשלושה בן 51, שנהרג ליד המחסן שבו עבד. דדי רובינשטיין, חבר הקיבוץ, סיפר כי החברים מתקשים לעכל את גודל האבידה. "אמנון היה איש חרוץ, אדם מאוד פעלתן, וזהו אבל גדול מאוד לקיבוץ בכלל ולכל החברים בפרט. הוא ראה בערך העזרה לזולת ערך חשוב ביותר".
התוצאה של הירי אל מפעל נירלט היתה עלולה להיות קשה יותר. חלק מעובדי המפעל רצו לחצר עם נפילת פצצת המרגמה הראשונה. רק לאחר נפילת הפצצה השנייה, הבינו שהם צריכים להיכנס מיד למיגוניות. עובד במפעל, רועי אבן חיים, בן 27 מבאר שבע: "עשינו טעות כשרצנו למקום הנפילות".