שתף קטע נבחר

האו"ם דחה את דרישת הפלסטינים לכוח משקיפים

ההצעה לא הצליחה לזכות ברוב המינימלי הנדרש של תשעה תומכים. שגריר ישראל באו"ם: דחיית הדרישה - החלטה נבונה. הנציג הפלסטיני: ארה"ב הפעילה לחץ לטובת ישראל. ברשות הפלסטינית: אכזבה

מועצת הביטחון של האו"ם דחתה הלילה (יום ב') בלילה את דרישת הפלסטינים להציב כוח משקיפים בינלאומי בגדה וברצועת עזה. ההצעה נדחתה לאחר שארצות הברית, רוסיה ומדינות מפתח אחרות נמנעו בהצבעה, בטענה כי הדבר עלול לפגוע בחידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
תומכי הפלסטינים מקרב 15 החברות במועצת הביטחון ביקשו להצביע על דרישה זו אתמול, מתוך ידיעה שככל הנראה ארצות הברית תשתמש בזכותה להטלת וטו. אבל בסופו של דבר, היא לא נזקקה לנצל זכות זו, משום שההצעה לא הצליחה לזכות במינימום של תשעה קולות, הנדרש לאישורה.
רק שמונה חברות במועצה תמכו בדרישת הפלסטינים: בנגלאדש, סין, ג'מייקה, מאלזיה, מאלי, נאמיביה, תוניסיה ואוקראינה. שבע מדינות נמנעו: ארגנטינה, בריטניה, קנדה, צרפת, הולנד, רוסיה וארצות הברית. שגריר בריטניה, ג'רמי גרינסטוק, הסביר כי "אין כל טעם לנסוע עם המכונית לתוך הקיר, רק משום שזה עושה רעש נעים".
שגריר ישראל באו"ם, יהודה לנקרי, אמר לאחר ההצבעה כי ההחלטה לדחות את דרישת הפלסטינים היא החלטה נבונה, המעבירה מסר ברור נגד הנטייה האוטומטית להשתמש באו"ם כאמצעי להטרדת ישראל.
השליח הפלסטיני באו"ם, נאסר אל קידווה, אמר, כי הסיבה היחידה להצלחת ישראל בעניין זה, היא הלחץ שמפעילה ארצות הברית על כל החברות במועצת הביטחון. הוא התלונן על כך שמועצת הביטחון נעשית אקטיבית רק כאשר מדובר באויביה של ארצות הברית, והוסיף כי תוצאות ההצבעה מוכיחות שהערבים אינם יכולים לסמוך על עקרונות הצדק של המועצה.
הרשות הפלסטינית הביעה אכזבה לנוכח ההחלטה. יועצו של ערפאת, נביל אבו-רודיינה, אומר כי הקהילה הבינלאומית נושאת באחריות מיוחדת בכל הנוגע להגנה הדרושה לפלסטינים וכי ההחלטה שהתקבלה אינה תורמת לתהליך המדיני והיא תעודד את ישראל להמשיך בתוקפנותה.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
יהודה לנקרי. מסר ברור נגד הטרדת ישראל
צילום: איי פי
צילום: איי פי
אל קידווה. הערבים לא יכולים לסמוך על מועצת הביטחון
צילום: איי פי
מומלצים