שתף קטע נבחר

המדינה בתגובה לעתירת שליט: "אנו עושים הכל"

הפרקליטות הגישה לבג"ץ את תשובתה בנוגע לעתירת משפחת שליט וביקשה מהשופטים לא להתערב בהסכם הרגיעה: "ממשלת ישראל נקטה בכל אמצעי להחזרתו בשלום של גלעד שליט. אולם אין מקום לכך שבית המשפט יורה לה להפר הסכם מדיני עם ישות זרה", נכתב בתשובת המדינה

המדינה מבקשת מבג"ץ לדחות את עתירת משפחת שליט: "מדובר בהסדרה מדינית ביטחונית שנעשתה בעקבות החלטת הקבינט המדיני ביטחוני ובעניין מדיני ביטחוני מובהק", נכתב בתשובה לבג"ץ שהוגשה בצהריים (יום א'). השופטים דחו את החלטתם בעתירה לשעה 16:00 וביקשו מראש המטה המדיני ביטחוני, במשרד הביטחון, להופיע לדיון.

 

לצפייה בתשובתה המלאה של המדינה לחצו כאן.

  

עוד נטען כי "ממשלת ישראל פעלה ופועלת לשחרורו של גלעד שליט ורואה בכך משימה לאומית מן המדרגה הראשונה ותעשה כל מאמץ להביאו בשלום הביתה". לטענת הפרקליטות לא קיים כל פער בין מה שהוצג לקבינט לבין ההסכם אליו הגיעו בסופו של דבר.   

  

עתירה למען הבן החטוף:

  

המדינה התייחסה גם להמשך המגעים הנוגעים לשחרורו של החייל השבוי: "יודגש כי בעקבות ההסדרה אליה הגיעה המדינה, וכחלק ממנה, צפויים להתחיל עוד השבוע מגעים אינטנסיביים לשחרורו של סמ"ר גלעד שליט, מגעים אשר לא ניתן היה לקיימם באותו אופן אלמלא ההסדרה שהושגה".

 

באשר לסמכותו של בית המשפט להתערב בסוגיה כתבה המדינה: "ממשלת ישראל נקטה בכל אמצעי להחזרתו בשלום של סמ"ר גלעד שליט הביתה. אולם אין מקום לכך כי בית המשפט הנכבד יורה לה להפר הסכם מדיני עם ישות מדינית זרה, על כל המשתמע מכך".

 

אביו של גלעד שליט, נועם, פנה לשופטים: אדמונד לוי, עדנה ארבל ואליקים רובינשטיין ואמר: "התלבטתי רבות אם לפנות לבית המשפט, אם לבקש סעד בעניינו של בני, שמוחזק מזה כשנתיים על ידי החמאס בבידוד מוחלט. בית המשפט מבחינתנו הוא המוצא האחרון בהחלט להצלתו של גלעד, שנמצא במרתף חשוך ואפל.

 

"יש כאן הזדמנות בלתי חוזרת להצלתו של גלעד, לאלץ את החמאס להגיע לשולחן המשא ומתן מעמדה סבירה של כוח. אנחנו חוששים שישראל תאבד את קלפי הלחץ והמיקוח כנגד החמאס ואז החמאס לא יבוא בהתנדבות לסיים את הפרשה. הם הודיעו שמבחינתם גלעד יכול להישאר עוד שנתיים שלוש או עשר שנים".

 

לאחר ששליט סיים את דבריו עבר הדיון להתנהל בדלתיים סגורות, כדי שנציגי הפרקליטות יוכלו להציג לשופטים את ההסכמות שהושגו בעניין הרגיעה בישיבת הקבינט.

 

תמי ארד: "אוזניכם אטומות"

רעייתו של הנווט השבוי, רון ארד, הצטרפה לעתירתה של משפחת שליט נגד הסכם הרגיעה: "22 שנים אחרי אני שומעת מהדהד בקולו האילם של גלעד את רון. גלעד מתחנן על חייו ונדמה כי אוזניכם אטומות", כתבה במכתב שצורף לעתירה.

 

בעתירה שהגישו אתמול טענו נועם ואביבה שליט כי פתיחת המעברים ללא שחרור בנם מהווה הפרת התחייבות שלטונית וחריגה מהחלטת ועדת השרים לענייני ביטחון מהשבוע שעבר, ולוקה באי-סבירות קיצונית. בני הזוג שליט הגישו את העתירה גם בשמו של בנם. לעתירה צירפו ההורים את מכתבו האחרון של גלעד, שהועבר בתיווכו של ג'ימי קרטר. בין היתר, כתב שליט: "אני ממשיך לסבול מקשיים בריאותיים ודכאונות רבים".

 

בעתירה, שהוגשה בידי עורכי הדין אלדד יניב, פרופסור אריאל בנדור ושרון שטיין, דרשו ההורים כי יש להימנע מפתיחת ארבעה מעברים בין ישראל ורצועת עזה - עד אשר ישוחרר גלעד או יינתנו ערבויות מצד חמאס לשחרורו. 

 

בכירים בירושלים הדגישו אתמול לאחר הגשת העתירה שהמעברים שעליהם מדובר בעתירה פתוחים - ומעולם לא נסגרו: "מה שמדובר בו הוא הגברת העברת הסחורות דרכם ולא פתיחתם מחדש. כך או כך, עניין שחרורו של החייל החטוף עומד

בסדר עדיפות גבוה שלנו, ולראייה - חידוש המשא ומתן באמצעות המצרים לשחרורו". 

 

ביום שלישי צפוי לצאת ראש הממשלה יחד עם הממונה מטעמו בסוגיית החטופים, עופר דקל, לקהיר. השניים ייפגשו עם נשיא מצרים חוסני מובארק, ושר המודיעין עומאר סולימאן, ויבקשו מהם לפתוח במשא ומתן אינטנסיבי על שחרורו של שליט.

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 728 ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נועם שליט. עתירה
צילום: אלעד גרשגורן
צילום: AP
גלעד שליט. מתגעגע
צילום: AP
מומלצים