שתף קטע נבחר

מגדילים בשקל

"אבי לוזון עקבי, אבל הגדלת הליגה יוצרת כמה בעיות כשאין דיון, אין שחקנים ואין מתקנים". עודד שלו על הדיון הקצרצר בהתאחדות. הגדלה וקוץ בה

הנה דבר אחד טוב להגיד על יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון. בכל הקשור להגדלת ליגת העל, הוא עקבי. מאוד עקבי. הנה דברים שאמר לוזון כבר לפני שלוש שנים וחצי, עוד כשהיה חבר מזכירות והנהלה, ולא כיו"ר. ב-20 בדצמבר 2004 הוא אמר ל"ידיעות אחרונות": "אנחנו לא רוצים להפוך את ליגת הכדורגל למה שקורה כיום בליגת הכדורסל. החובה שלנו היא ליצור יותר עניין ומתח ולהחזיר את הקהל למגרשים‭."

 

עוד אמר אז לוזון: "אין ברירה. גם אלה שצידדו בליגה מצומצמת, מתוך מטרה להעלות ולשפר את איכות ורמת המשחק, סבורים כיום שאין ברירה אלא להגדיל את מספר הקבוצות. הדבר יביא בראש ובראשונה למספר רב יותר של משחקים ואפשרות ליותר שחקנים צעירים להופיע בבמה המרכזית של הכדורגל הישראלי‭."‬

 

וכאן, בערך, מסתיימות המחמאות ליו"ר ההתאחדות, למרות שאנחנו מבטיחים לתת עוד שתיים לקראת סוף הכתבה.


אחר צהריים של פורענות. חדר הישיבות בהתאחדות (צילום: אלי אלגרט)

 

דיון מעמיק - יש דבר כזה?

אפילו למראית עין, היה נחמד אם חברי הנהלת ההתאחדות לכדורגל היו מקיימים דיון של קצת יותר משעה על שינויי התקנון הקיצוניים. ועדות מקצועיות מונו והתחלפו, רעיונות לשינויים מבניים עלו וירדו, ופתאום, באחר צהריים של פורענות, מתקבלות החלטות ברוב שלא היה מבייש את מפלגת הבעת' בדמשק. זה נראה

הזוי שכל כך הרבה נציגי קבוצות עם אינטרס מובהק להגדלת הליגות (גם אם הוא מנוגד לאינטרס הכללי של הכדורגל) נוקטים בשיטה של "באתי, ראיתי, הצבעתי, הלכתי".

 

איפה הדיון המקצועי המעמיק של אנשי המקצוע בהתאחדות, מדוע לא נעשו פניות לבכירי הכדורגל הישראלי בעבר ובהווה כדי לגבש משהו מנומק? הדמיון המוחלט של השינויים עליהם הוחלט אתמול, לציטוטים של לוזון מדצמבר 2004, מעלים תמיהה על מי באמת גיבש באופן ריכוזי את השינויים.

 

שחקנים איכותיים - יש דבר כזה?

למי שעדיין לא שם לב, אין לנו יותר מדי שחקנים טובים. כאלה שבאמת שווה לפתוח בשבילם את הארנק ולשלם סכומי עתק. מעט מאוד קבוצות מתחרות על שירותיהם של שחקנים ישראלים איכותיים. עכשיו, כשיהיו 16 קבוצות, הביקוש לשחקנים איכותיים רק יעלה, וההיצע שלהם יישאר זהה.


ההיצע נותר זהה, המחיר רק עולה. מאור בוזגלו כמשל (צילום: אלי אלגרט)

 

כשהביקוש עולה וההיצע נותר ללא שינוי, כולנו יודעים מה התוצאה הסופית. שחקנים בינוניים פלוס ידרשו שכר של מאות אלפי דולרים ללא הצדקה. קבוצות לא יוכלו למלא סגלים.

 

8 מגרשים איכותיים בכל שבת - יש דבר כזה?

הנה לכם רשימת אצטדיונים הנורמליים היחידים בארץ הקודש. טדי, בלומפילד, רמת-גן (בקושי רב), הרצליה, קריית אליעזר (מה יהיה עם השירותים) ודוחא. הנה לכם רשימת מגרשים של קבוצות שיהיו בעוד שנתיים בליגת העל, ולא ראויים אפילו לגידול סוסים: האורווה, עילוט, רעננה, לוד, ווסרמיל והרשימה עוד ארוכה. עם כל הרצון הטוב של להחזיר את הכדורגל לעם, במה חטא העם בכך שהוא צריך להגיע למגרשי כדורגל בלתי ראויים בעליל? בכל העולם עוברים בקצב מסחרר לאצטדיונים שכיף לבוא ולראות בהם כדורגל.


חווית צפייה ששקולה לשבוע בצינוק מעשיהו. וסרמיל (צילום: עוז מועלם)

 

בארץ לא קורה הרבה. נכון שבונים בנתניה ובפתח תקווה, אבל זה לא ישרת קבוצות שלוזון חפץ ביקרן ומעוניין שיהיו בליגת העל. חוויית הצפייה(?!) בווסרמיל שקולה לשבוע בצינוק במעשיהו. האם באמת אף לא אחד מחברי המזכירות וההנהלה שהרימו אתמול את ידם בעד לא חשב על הנושא הזה?

 

תקציב לאבטחה במגרשים - יש דבר כזה?

כבר שלוש-ארבע שנים שלפני כל שבת יש סימפוזיון ודיונים סוערים סביב אבטחת המשחקים והתשלום לשוטרים. בקושי מצליחים לקושש את התקציב הראוי כדי לממן את אבטחת המשחקים ב-6 מגרשים. ואנחנו לא מדברים פה על קבוצות קטנות נטולות אמצעים, כפי שנקבל אותן החל מעוד שנתיים. מי יממן שיטור ואבטחה בכל מחזור ב-8 מגרשים?


מי ישלם עליהם? שוטרים באיצטדיון הקופסא (צילום: אלי אלגרט)

 

שופטים במגרשים - יש דבר כזה?

סלמן בן ציון, שלום. החל מעונת 2009/2010 חייך יהיו קשים מנשוא. לך תמצא 8 שופטים איכותיים שיוכלו לתפקד כל שבת בכל מחזור בליגת העל. הלחץ יהיה גדול, רוב המשחקים ישודרו בשידור חי, ואחרי העונה הנוכחית ספק רב אם יעבור שבוע אחד בלי שופט מושעה. איך אפשר בכלל לחשוב על הגדלת הליגה, למרות שברור כי אין בישראל מספיק שופטים ברמה טובה ועם ביטחון עצמי גבוה כדי לנהל אותם? 

 

פלייאוף הישרדות - יש דבר כזה?

איזה סיכוי יש לקבוצה מהלאומית מול קבוצה מליגת העל? מצד אחד קבוצה עם זר אחד (כי בלאומית הפחיתו זרים ובליגת העל לא) מול קבוצה עם 5 זרים ותקציב גבוה בהרבה? האם עצם ההחלטה הזו לא נועדה לשמר את מעמדן של קבוצות שעולות ויורדות באופן תדיר בין הליגות הבכירות (מכבי הרצליה?) במקום לתת עוד צ'אנס לקבוצה קטנה באמת?


המודל האנגלי עדיף. שחקני האל חוגגים בוומבלי לפני חודש (צילום: AP)

 

ולמה לא לעשות כמו באנגליה, פלייאוף בין שתי קבוצות מליגת המשנה? בכל שנה הלב נחמץ מקנאה למראה חגיגת הכדורגל בוומבלי. מה רע באימוץ המודל הזה בבלומפילד או בטדי? הנה לכם משהו שיחזיר את הקהל למגרשים. לא בבית ספרנו.

 

פלייאוף עליון - יש דבר כזה!

הבטחנו ולכן נקיים. הנה סעיף חיובי אחד בתוכנית הגדולה. משחקי פלייאוף בין קבוצות הצמרת הם בהחלט רעיון ראוי וטוב שיתרום להגדלת ההכנסות ומספר הצופים במגרשים.

 

בשל העובדה שסיימתי רק 4 יחידות מתמטיקה אני ממתין לתשובות ממומחים בנושא לגבי הורדת הנקודות בתום שני סיבובי משחקים. איך יחולקו הנקודות בין שתי קבוצות שהפער ביניהן הוא נקודה. נניח שלמכבי ת"א יהיו 62 נקודות, ולמכבי חיפה 61. הצהובים ירדו ל-31, והירוקים ל-30.5? האם יעגלו כלפי מעלה או מטה? על פניו זה בהחלט נראה רעיון מעניין, גם אם אין לו כמעט תקדים במקומות אחרים בעולם.

 

אחרית דבר

המהלך הדרמטי ביותר שנעשה בכדורגל הישראלי בעשור האחרון גורם לתחושת חוסר נוחות גדולה. גם התוכן, וגם הצורה שבה נעשו הדברים, גורמים לתהות

מדוע זה נעשה ככה, איך זה יכול להיות שלא התקיים דיון מעמיק ומדוע תוך פחות משעתיים הכל נגמר, כולם הצביעו והלכו הביתה.

 

לזכותו של לוזון (פעם שלישית) ייאמר שהוא עשה עבודת הכנה מצוינת, והוכיח בפעם המי יודע כמה את חושיו הפוליטיים המחודדים, ואת היותו בולדוזר שמצליח להעביר כמעט כל החלטה שהוא רוצה (את תקרת השכר הוא זרק לפח ובצדק), בניגוד לקודמו בתפקיד שניסה להגדיל את הליגה ל-14 קבוצות במשך שנים ולא הצליח.

 

רק מבחן הזמן יוכיח אם באמת עיקרון שיפור הכדורגל היה נר לרגליו של לוזון, או שמא אינטרסים צרים שקשורים, איך לא, גם במכבי פתח תקווה, הם אלה שגרמו להתנעת המהלך.     

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבי לוזון
צילום: אלי אלגרט
מומלצים