שתף קטע נבחר

סכנה לחופי עזה: הביוב זורם לים

פלסטינים המתגוררים סמוך לקו החוף מדווחים זו תקופה ארוכה על סירחון נורא הנודף מהים. גורמים רשמיים בעזה מזהירים כי מערכת הביוב נמצאת על סף קריסה וכי התעלמות מהבעיה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לחופים

מרוב ביוב לא רואים את הים: הסגר המוטל על רצועת עזה השפיע באורח קשה על חייהם של התושבים הפלסטינים, אך גם ההשפעה על הסביבה בלתי מבוטלת. ברצועה אומרים היום (ב') כי ביוב מציף את חוף עזה ומזהירים כי מערכת הביוב על סף קריסה. 

 

תושבים המתגוררים סמוך לים מדווחים זו תקופה ארוכה על סירחון הנודף מאזור קו החוף. ארגון הבריאות העולמי (WHO) אף הזהיר את התושבים שלא להיכנס לים המזוהם. מחמוד דהאר, בכיר ב-WHO, הזהיר כי התעלמות מהבעיה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לחופים הפלסטיניים. "אם ימשיכו להזרים ביוב בכמות כזו לים, לחופי עזה צפוי עתיד שחור במיוחד", אמר. 


ילדים משחקים ליד הביוב בחוף עזה (צילום: AP)

 

המחסור באספקת הדלק ברצועה גבה מחיר כבד גם מתשתיות ביוב, ולמתקנים השונים אין מספיק דלק כדי לפעול כהלכה. המתקפות החוזרות ונשנות של ארגוני החמושים, היורים באופן קבוע לעבר שטחי ישראל, מרתיעים תורמים מערביים להשקיע במתקנים חדשים.

 

מונזיר שיבלק, העובד בשירותי התברואה בעזה, אמר כי מתקני הביוב זקוקים לאספקת דלק קבועה של כ-150 אלף ליטרים בכל חודש. לדבריו, בארבעת החודשים הראשונים של 2008 קיבלו הפלסטיני כמחצית מהכמות הרצויה לחודש אחד. זאת, בשל "הסנקציות הישראליות והניהול הכושל של חמאס".

 

מלבד הבעיה הסביבתית ואכזבת התושבים המבקשים להשתכשך במים הצוננים, ישנה סכנה נוספת. רק לפני שנה נהרגו שישה בני אדם לאחר

קריסת מאגר ביוב, שהובילה לשטפון ביוב סמוך לעיירה בית להיא. ישראל הציעה בזמנו עזרה, אך ברשות הפלסטינית, שעדיין שלטה אז בעזה, האשימו אותה בעיכוב בניית צינור הביוב שעשוי היה למנוע את האסון.

 

בינתיים, ניתן לראות את ילדי הרצועה מבלים את חופשת הקיץ על שפת הים, כשבמרחק של מטרים בודדים, הביוב זורם לעבר החוף. גורמים רפואיים מזהירים כי המתרחצים בים עלולים לחלות בדיזנטריה, שלשולים ובצהבת. עם זאת, ב-WHO מוסרים כי לא ידוע עלייה במספר הנדבקים במחלות הללו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הביוב זורם לחוף
צילום: AP
אסון השטפון (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים