שתף קטע נבחר

קריספ: מאפה שזיפים, אגסים וגרנולה-פירורים

כך תכינו, כמעט בלי מאמץ, מאפה קיץ מהיר ומשובח

 

קריספ שזיפים ואגסים עם גרנולה

תבנית בקוטר 26 ס"מ או מרובעת בגודל 25 ס"מ

 

שכבות (שלא לומר ערימה מבולגנת) של פירות טריים שמעליהם הררים פריכים של בצק גרנולה פירורי ופריך. השם "קריספ" מבטא מדויקות את מה שמתחולל שם למעלה, שהוא, ובכן, קריספי, כלומר מתפצפץ מחמאה ופריך. מכינים כמעט בלי להתאמץ ומגישים בקיץ, חמים, בעיקר ליד גלידה או קצפת.

 

המרכיבים

לפירות

6 שזיפים אדומים, מגולענים ופרוסים בעובי 1 ס"מ

2 אגסים, מגולענים ופרוסים בעובי 1 ס"מ

2 כפות סוכר

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית קינמון טחון

אפשרויות להגשה

גלידה, שמנת חמוצה, קצפת, קרם פרש

לבצק פירורים-גרנולה

120 גרם חמאה קרה,חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר חום

כ-1/2 כפית קינמון טחון

5 כפות קמח

150 גרם גרנולה מוכנה עם צימוקים או חמוציות

ההכנה

1. הפירות: שמים אותם בתבנית (אין צורך לסדר יותר מדי, פשוט משתדלים שהם יהיו בשכבה אחידה יחסית) מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור והקינמון ומערבבים אותם (בידיים זה מצוין) עד שכל הפרוסות מכוסות היטב. משהים 10 דקות בטמפרטורת החדר, עד שהשזיפים מתחילים להגיר קצת נוזלים.

2. הבצק: שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הקינמון, הקמח והגרנולה מעבדים בקצות האצבעות רק עד שהמרכיבים מתאחדים ונוצרים גושי בצק גסים. מאחסנים במקרר עד לאפייה.

3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190-180 מעלות). משמנים את התבנית.

4. האפייה: מוציאים את בצק הפירורים מהמקרר ומפזרים מעל הפירות. אופים כ-10 דקות, עד שהפירורים והגרנולה זהובים מאוד.

5. ההגשה: מחלקים לקעריות הגשה ומגישים מיד, חמים, ורצוי עם גלידה, שמנת חמוצה, קצפת או קרם פרש.

 

מה מחכה לכם השבוע ב"לאשה"? הקליקו כאן כדי לגלות

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קריספ. פשוט כי זה פריך
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים